NO EHKÄ VÄHÄN VIELÄ JÄNNITTÄÄ

13/01/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on jo paljon parempi mieli päiväkodin aloituksesta kun viime viikolla. Aihe selkeästi koskettaa monia, kiitos kaikille kannustavista kommenteista joita lähetitte edelliseen päiväkoti-postaukseen!

Tänään meillä oli viimeinen harjoittelupäivä. Pojat kävivät siis yhteensä viitenä päivänä tutustumassa päiväkotiin ennen virallista aloitusta. Tämä aamu ei varsinaiseti lähtenyt liikkeelle kovin hyvin, kahvi oli loppu, myöhästyttin ratikasta ja joku äkäinen mummo kiukutteli minulle kun en osannut neuvoa tietä jonnekkin hiton jalkahierontaan. Harmitus ei päättynyt päiväkodin pihaan, päinvastoin – se oli nimittäin kello kymmenen ihan tyhjä. Pienet eivät siis ulkoilleet tänäänKÄÄN, liian kylmä kuulemma. Me jäimme poiken kanssa sitten yksin pihaan leikkimään. Mutta siitä eteenpäin päivä menikin sitten paljon paremmin kun osasin odottaa.

Suurin helpotus oli ehkä se, että Elvis meni nukkumaan ilman minua. Hän oli nukahtanut nopeasti ja itkenyt vain pienen hetken. On nyt paljon helpompi jättää hänet päikkyyn huomenna kun sekin on testattu. Huojennusta mielellelle tuli myös pitkästä keskustelusta Kaapon omahoitajan kanssa. Heti helpotti kun sai vähän kertoa omia odotuksiaan päivähoidosta ja kuulla että juuri näin siellä toimitaankin. Ja ehkä kun tapeeksi jankutan, niin ne pienetkin alkavat ulkoilla enemmän aamupäivisin.

Itkuja tullaan päiväkodin portilla varmasti vielä tiristelemään puolin ja toisin, mutta se pahin ahdistus ja epäilykset ovat nyt poissa. Huomenna se siis virallisesti alkaa!

ps. Eikös ole ihanat noi Makian uudet takit? Niistä on tulossa pian vähän lisää asiaa täällä blogissa, lisäksi yksi onnekas voittaa sellaisen! Pysykää siis kuulolla loppuviikosta jos Makia-takki kiinnostaa!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

11 Responses to “NO EHKÄ VÄHÄN VIELÄ JÄNNITTÄÄ”

  1. Ilona sanoo:

    No vitsit että kiinnostaisi. Komea Makia.

    Hyvä, jos mieli rauhoittunut hieman. Keskustelu ja omien ajatusten ja odotusten ääneen sanominen auttaa aina.

    Tsemppiä!

  2. anoanonyymi sanoo:

    Minun täytyy sanoa, että hatunnosto sinulle, joka sanot ääneen että päiväkodissa, johon olet lapsiasi viemässä, on sinusta parantamisen varaa! Turhan usein kuulee, että ”kaikki on niin superhyvin ja lapsi viihtyy päiväkodissa täydellisesti”. Tietenkin näin halutaan vanhempina ajatella, vaikka varmasti jokainen alalla työskennellyt tunnistaa noita hoidon laatua heikentäviä asioita. Ja on niitä ääneen sanonutkin. Vanhemmat jostain syystä välttelevät sitä ääneen sanomista, ja ovat vain kiitollisia. Syyllisyyttäänkö? Siksikö, jos sanoo jonkun olevan huonosti, kokee olevansa huono vanhempi viedessään lapsen tarhaan (useimmiten siis pakon edessä)?

    Mielettömän ihana asenne sinulla! Voi, kun kaltaisiasi vanhempia olisi enemmän. Niitä, jotka vaatisivat laatua! Ja kyllä, laatua on ulkoilu, ohjatut tuokiot (laulut, aamupiirit yms.) ja kohtuulliset ryhmäkoot. Vaikka itsekin jossain vaiheessa lapsen tarhaan vien, en varmasti aio vain nyökytellä, että kaikki hyvin ja täydellisesti menee, jos selvää parannettavaa on. Joskus pitää tehdä ihmisen töitä, se on selvää. Hyvä että on päivähoito, lapsetkin tykkää siitä jos kaikki on siellä hyvin. Mutta muistetaan me kaikki vanhemmat pitää lapsiemme puolia ja vaatia sitä hyvää hoivaa 🙂

    (tämä kommentti nyt varmaan siksi, että luin juuri kirjan ”Lapsuus hoidossa”, joka oli monella tapaa inspiroiva, mutta myös todella lannistava)

  3. annimari sanoo:

    EIKÄ, IHANAT TAKIT!! Lisäkuvia joo, aivan mielettömän söpöjä pojat harmaissa takeissa ja kamelin värisissä pipoissa <3

    Itsekin olen jotenkin lämmennyt Makialle (en olisi uskonut vannoutuneena Me&i-fanina :D), mutta mieheni veljet ovat hurahtaneet kyseiseen merkkiin ja sen vuoksi aloin niitä katselemaankin, ja lahjoiksi ostelemaan. Meidän pienillä pojilla on ne vihreät collegetakit (mitkä olen teilläkin nähnyt), mutta en ole vielä ehtinyt niitä ottaa käyttöön vaikka varmaan alkavat olemaan sopivia. Juuri tuon väriset pipot olisivat niin täydelliset Sisulle ja Voimallekin 🙂

    Zemppiä päiväkotiin ja uuteen arkeen, vielä kerran 🙂

  4. OAK sanoo:

    Tosi hienot kuvat pojistasi!

    Kannattaa avata tosiaan suunsa jos joku asia siellä ihmetyttää. On kuitenkin tärkeää kuka, mikä ja miten hoitavat lapsiamme.

  5. Elmi sanoo:

    Kannattaa käydä kertomassa mielipiteensä päiväkotiasioista myös ministeriön kyselyssä: http://www.minedu.fi/OPM/Verkkouutiset/2013/12/varhaiskasvatuskysely.html
    Vielä muutaman päivän ajan kyselyn kautta voi kertoa virkamiehille, mitä kehittämistarpeita varhaiskasvatuksessa on. Ehkä uusi laki esimerkiksi rajaisi lapsiryhmien maksimikokoa eikä vain säätelisi aikuisten ja lasten suhdelukua…

  6. Tilhu sanoo:

    Esikoiseni aloitti päivähoidon syksyllä hiukan alle 2-vuotiaana ja nyt ollaan siirrytty jäämisitkuista lähtemisitkuihin. Meillä ainakin melko nopeasti poika alkoi viihtymään päikyssä tosi hyvin ja on nyt ystävystynytkin erään ikätoverinsa kanssa niin ettei malttaisi iltapäivisin lähteä kotiin. Odotahan vain, veikkaan että kevään mittaan teilläkin asia kääntyy näin päin.

  7. […] kaunotar Maj`lla on ihan sama takki.  Näyttää ihanalta hänen päällään, kuten myös Mintun suloisilla pojilla. Minun oli pakko saada takki bongattuani sen yksissä […]

  8. sonja lehtonen sanoo:

    Hei! Haluaisin kysyä sun mielipidettä tästä takista kun teillä on nyt ollut ainakin muutaman viikon käytössä. Onko tämä ainoastaan sellainen kaupunkitakki vai meneekö toppahousujen kanssa päiväkodissa?

    • Hei! Päiväkotiin en ole raaskinut takkia laittaa, lähinnä kuitenkin siksi ettei meillä ole lämpimiä toppahousuja. Mutta sellaisten kanssa toki oikein hyvin menee ulkoillessa, ei vain kaupungilla. Takki on todella lämmin ja pitää myös pientä tihkusadetta. Näillä pakkassäillä oikein mainio!

      • Sonja Lehtonen sanoo:

        Jes, kiitos kun jaksoit vastata! Tosi hyvännäköinen. Ja pipot on herkut kanssa! 🙂 ihanat lapset, ihana koti ja kiva blogi btw!

        • Sonja Lehtonen sanoo:

          Jäin vielä odottamaan Makia arvontaa, mutta en koskaan löytänyt sitä..?

Kommentoi