TALVIVERMEET

29/11/2013

talvivermeet 2talvivermeettalvivermeet 3

En ole syksyn mittaan juurikaan jaksanut uhrata ajatuksia lasten tavipukeutumiseen. Sehän on usein aihe josta pahimmassa tapauksessa aletaan hössöttämään jo kesän alennusmyyntien aikaan. Vaikka lunta vielä ei ole, niin täälläkin alkoi olla niin kylmä, että eilen tein retken vintille tutkimaan että mitäs talvivaatteita sieltä oikein löytyykään.

Ja sieltähän löytyi vaikka mitä. Elvikselle Kaapon parin vuoden takainen POPin punainen haalari, hanskoja, hattuja, huiveja ja parit kengätkin. Kaapolle meni vielä hyvin viime vuotinen musta Mini Rodinin musta haalari, suunnilleen saman kokoista tähtihaalaria ei ehditty vielä kokeilemaan. Aivan loistava homma siis. Ja äsken kävimme hakemassa postissa vielä talvikenkälähetyksen.

Koska pojat aloittavat päiväkotiuransa vuoden vaihteen jälkeen, luulen että sitä silmällä pitäen täytyy tuota varustelua kuitenkin hieman vielä myöhemmin laajentaa. Mutta siitäkään en viitsi sen enempää sterssata, Kaapolle sainkin jo blogiyhteistyön merkeissä H&M toppahaalarin ja Elviksen kohdalla ajattelin satsata johonkin saman hintaluokan pukuun. Onko teillä kokemuksia ketjuliikkeiden, h&m, lindex & kappahal, haalareista?

Kaapon kohdalla mietin että olisiko takki-housut yhdistelmä kivempi, mutta on tuo haalari kuitenkin niin helppo että tämä vuosi ainakin mennään vielä yksiosaisella.

Ja tehdäänpä pieni GALLUP tähän! Eli monta haalaria / paria hanskoja / hattuja / huiveja / kenkiä talveen on hyvä määrä lapselle? Entäs paljon teiltä niitä löytyy, liikaa, liian vähän vai sopivasti?

Toivottelen teille ihanat viikonloput ja marraskuun viimeiset päivä! Tuleva viikonloppu ja alkuviikko menee itsellä reissatessa, mutta yritän päivitellä tänne ainakin kamerasta nyt löytyviä kuvia (hyvin lastevaatepainoteista), ja suununtaina avataankin sitten Bellassa eka joulukalenterin luukku joten kannattaa pysyä kuulolla ;-) !

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista ja Pinterestistä.

32 Responses to “TALVIVERMEET”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Meillä on kolmeveellä ”rymyhaalari”, jota siis pidetty ennen kuin tulee lumet. Käytettynä ostettu ticketin haalari siis. Sitten lumikeleille se toinen haalari ja vielä takki+housut-setti. Takki lähinnä kauppakäytössä ja viime vuotiset toppahousut mahtui vielä niin siksi myös housut :) Hanskoja taitaa olla kolmet vai neljät ja pipoja sitten aika paljon, kun olen niitä itse tehnyt. Mutta meillä pärjättäisiin kyllä yhdellä haalarilla ja takilla, jos raskisi sen uuden haalarin laittaa tuonne lumettomaan maahan :) Kappahlin välikausivaatteet ainakin ovat muuten todella hyvälaatuisia ja hinta-laatusuhde on niissä kohdallaan!

 2. Avatar Elli76 sanoo:

  Kappahlin Kaxs-haalari on aivan huippu ja onpa sitä monessa blogissakin hehkutettu.

  Meillä on kaksi haalaria ja kahdet kengät. Rukkasia ja pipoja löytyy neljät.

 3. Avatar Sini sanoo:

  Meillä on kaksi lasta, kaksi- ja neljävee. Isommalle mahtuu vielä viimevuotinen mini rodinin haalari (vasta kovemmille pakkasille, kun on lämminveriselle tosi lämmin) sekä viimevuotiset Reiman housut. Isompi Cirafin toppa-asu ostettiin käytettynä, siitä takki ensin käyttöön Reiman housujen kanssa, Cirafin housut vielä reilut. Uutena ostettiin Didriksonsin haalari, joka on aivan ihana! Harmi, että on vielä vähän reilu eikä vielä voi ottaa käyttöön.
  Pienemmällä viimevuotinen käytettynä ostettu Lassie, joka on mennyt näillä kurakeleillä sekä nyt pakkasilla käyttöönotettu serkulta peritty Reimatec-haalari seuraavassa koossa. Löytyy myös toppapuku (serkulta peritty), mutta sitä harvemmin tulee käytettyä, ellei oo haalari pesussa tai kyläreissulla tms.
  Talvikenkiä kummallakin yhdet, käytettynä ostettu/peritty. Hanskoja sitten aika monta paria, pipoja muutama. En oo mielestäni hurahtanut vaatteisiin, vaikka tykkään niitä käydäkin nettikaupoissa kuolaamassa. Pääsääntönä on ollut, että kummallakin olisi aina sekä haalari että toppa-asu, mutta silloin kun on ns. kokojen välissä, niin niitä tuntuu olevan kaapissa aika monta…

 4. Avatar Nina sanoo:

  Meillä ostettin 3-vuotiaallee uus toppahaalari, ku viime talven haalari oli jääny pieneks. Ja lisäks on viime talven toppaa takki+housut, lähinnä kauppareissuja varten. Yhdet kengät, yhdet kunnon lämpimät+vedenpitävät rukkaset ja monet itetehdyt tumput ja villasukat. Pipoja 4 =)

  1-vuotiaalle ostettiin uus toppahaalari. Lisäks on vaunuissa nukkumiseen isoveljen vanha ”kauppahaalari”, jossa ei oo minkäänlaista veden/tuulenpitävyyttä. Yhdet kengät, monet itetehdyt tumput ja villasukat. Pipoja ainaki 4.

  Molemmilta puuttuu kypärälakit. Molemmat saavat mummin tekemät villahaalarit joululahjaks. Ja molemmille aion ostaa viel karvakumpparit loskakelejä varten. Meillä ainaki on pärjätty tommosilla varusteilla aikasemmat talvet.

  • Avatar Nina sanoo:

   Meillä ekaa kertaa kokeilussa nyt molemmille Ticketin toppahaalarit. Kovin lämpösiltä ja hyviltä vaikuttaa. Aikasemmin ollu Reimatecia mut nyt ei kuosit miellyttäny ja kaikki aikasemmat haalarit on kulunu jostain kohti ihan reiäks asti…mikä oli aika yllättävä saavutus esim. todella rauhalliselta 2-vuotiaalta =/

 5. Avatar Mari sanoo:

  Kaksi kappaletta kaikkea: Haalari ja toppahousut+takki, kaksi pipoa (ohuempi ja paksumpi) ja kahdet hanskat, talvikumpparit ja talvikengät, kahdet villasukat. Yhdellä villahaalarilla ja kypärälakilla pärjää. Pitää olla myös kuravaatteet talveksi, ne kannattaa olla yhden koon isommat kuin ulkovaatteet on niin mahtuu toppahaalarin päälle.

 6. Avatar jope sanoo:

  meillä hajos viime talven kappahlin kaxin haalari ja parilla kaverilla myös.niissä oli valmistusvirhe ja alko tulee lahkeen sisäsivuun semmosiin viilto jälkiä.saatiin rahat takas.
  meillä on molemmilla 3settiä.pienemmällä 2haalaria ja kauppareissuille takki&housut .4weellä taas 1haalari ja 2* takki&housut.kirpparilöytöjä suurinosa,uutena ei raassis noin montaa ostaa.mut mun mielestä yks varasetti on pakko olla jos tarvii pestä tai jtn..

 7. Avatar Elisa sanoo:

  Meillä molemmilla tytöillä yksi haalari, joka kestää kulutusta ja pitää lämpimänä (tänä talvena po.p ja molo). Viime talvena isommalla oli myös rymyhaalari. Se oli hyvä ennen lumentuloa. Tänä vuona en ole jaksanut koluta kirppareita, eikä pieneen eteiseen mahtuisikaan montaa pukua. :)

  Hanskoja meillä on ihan kamalasti. Nuoremman kädet ovat aina jäässä, ja olen sen vuoksi testannut kaikki mahdolliset. Sen seurauksena hanskakori on aika koetuksilla. :) Mut hyvä niin, kiireessä löytyy aina jotkut hyvät haskat, ja jos yhdet kastuu, voi vaihtaa kuiviin. Pipoja ja huiveja ostelen aina kun kivoja sattuu kohdalle. Niitäkin on lukuisia. Villasukkia meillä on myös miljoonat. Kiitos ahkerien mummojen. Se on hyvä, sillä jostain syystä ne ovat aina hukassa.

  Haalareiden lisäksi on sit ”kauppatakit”. Ens talvena ostan isommalle (5v) varmaan takki+toppahousut -setin. Tänä talvena hän halusi helppouden vuoksi vielä haalarin.

  Kenkinä tytöillä on sekä termokumpparit (tai mitkä ne nyt onkaan) ja sit paksummat kengät. Lisäksi vielä ”kauppakengät”.

  • Avatar Sini sanoo:

   Vinkkaahan sitten, minkä merkkiset hanskat vilukätiselle on parhaat! Meillä pienemmälle kädet palelee aina, isompi ei välttämättä edes tarvitsisi toppahanskoja talvella…

 8. Avatar Annarilla sanoo:

  Meillä on pari vuotta menty yhdellä haalarilla ja yhdellä takki ja henkselihousut setillä. Kenkinä on ollut yhdet siistimmät, h&m tai uggtyyppiset ja goretexit. Pipoja on kahdet kunnolliset ja hanskoja ydet toppahanskat ja tosiet nahkahanskat sekä monet muorin tekemät lapaset (jos nuo sais päättää ne ei pitäis muita). Haalarit meillä on olleet poppia, tickettiä ja reimateciä ja kaxsia eli kappahlin. Kaikki on olleet ihan ok. Ticketin olen todennut meillä olleen lämpöisin. Kappahlin haalarit on ne joita olen seuraavinanin talvina palannut hankkimaan. Viime vuonna niillä oli monivärisen kuosinsa kanssa jotain ongelmia, meidän yksivärinen toimi silloinkin moitteetta. Nyt katsotaan miten tuo monivärikuosi kun meillä jöi viime talvena isomman neidin takki haalarirakkauden myötä lähes käyttämättä ja nyt on siihen vuorostaan ihan lovena. Tänä vuonna meillä testataan kaverin vanhaa molokidsiäkin ekaa kertaa. Toivon tyytyväisyyttä sillä malli olis meidän kapeille tyypeille loistava.

  • Avatar Annarilla sanoo:

   Molemmilla on lisäksi nuo ruskovillan villahaalarit. Tuolla kylmäkälle esikolle pitäisi kyllä keksiä jotkut superlämpimät kengät vielä ettei tarvitsisi kuunnella sitä kylmän valitusta heti kun pakkanen nousee yli 5 asteen.

 9. Avatar Mamma80 sanoo:

  Meillä on 2,5 vuotiaalle 2 talvihaalaria (reimatec ja ticket) jotka poikkeuksellisesti uutena ostettuina mutta hyvän aleprosentin kanssa :) tämän lisäksi on toppatakki ja housut (Moloa) kauppa/kyläreissuille (nekin uusia mutta löydetty puoleen hintaan). Lisäksi on kahdet vedenkinkestävät ulkokengät, 3 kinttaat, 3 päähinettä (paksumpaa ja ohuempaa), villahaalari ja fleecehaalari. Lisäksi löytyy lapasia ja villasukkia x määrä :) loska ja kurakeleille on Elloksen lämmin kurahaalari (joka on siis ihan haalari mutta valmistettu kurahousumatskusta) jossa fleecevuori ja yläosassa vielä kevyt toppaus (ei vaadi mitään alle) joka on aivan loistava ja päiväkodissa kiitelty kun se on niin helppo suihkuttaa puhtaaksi :)

 10. Avatar Nina sanoo:

  Sinulle on haaste blogissani! =)

 11. Avatar Kati sanoo:

  Minuakin kovasti kiinnostaisi näiden halvemman hintaluokan haalareiden käyttökokemukset. Asumme ulkomailla ja olemme vuodenvaihteen jälkeen muuttamassa Suomeen. Talvihaalarit on siis tarpeen, mutta ei mitään hajua minkälaisen ostaisin 2,5 vuotiaalle. Lukemieni blogien perusteella valitettavan usen välittyy sellainen kuva, että vain ja ainoastaan Popin, Ticketin, Mini Rodinin jne. haalarit kelpaavat (niitä kun valokuvissa lähes poikkeuksetta näkee) ja muut merkit (jopa Reimatec nykyään) ovat ei vain laadullisesti huonoja, mutta myös niin epämuodikkaita, että niitä ei lapsilleen kehtaa päälle laittaa. Toki oletan totuuden olevan kuitenkin hieman toisenlainen jos menisin päiväkodin pihalle katsomaan mitä lasten päällä oikeastaan on. Mutta kuten sanoin, meillä ei ole henkilökohtaista kokemusta Suomen talvista lapsen kanssa ja siitä mitä lapsilla on päällä ja blogeista välittyy kuva kyllä tuottaa suuria paineita talvivarustautumisen varalle. Meillä ei ole varaa laittaa lapsen haalariin yli 100€ – ei vaikka kuinka kaikki kehuvat merkkihaalareiden jälleenmyyntiarvoa. Mutta en myöskään halua lapselle ulkovaatteita joissa hän kastuu. Ja valitettavasti itse ainakin otan jostain syystä paineita siitä, että lapseni olisi ainoa jolla on ns. epämuodikas haalari päällä. Toki tiedän, että eihän sillä mitään merkitystä ole, mutta turhamaisuuden hetkinä niin kuitenkin ajattelen. Kiva Minttu kun siis kyselit käyttökokemuksia näistä halvemman hintaluokan haalareista. Olisi tosiaan kiva tietää, että mistä saa mahdollisimman laadukkaan haalarin sellaisella hinnalla kun meillä on tällä hetkellä varaa.

 12. Avatar Sara. sanoo:

  Meille itseasissa pätyi täksi talveksi H&M:n haalarit molemmille pojille. Sopivasti oli alennuslipukkeita ja sain toisen kustannettua myymällä F:n vanhan seconhand POPin, mikä oli J:lle liian iso tähän talveen. (Toive on ettei vuodenpäästä toppahaalareita tarvita ;))

  Nyt reilun viikon rymyilemisten tuloksena voisin sanoa ettei nuo kyllä kaaliimille merkeille kestävyydessä häpeä. Meidän pojat nimenomaan rymyävät ja läiskyttelevät. Jotain suunnittelujuttuja tarranauhoissa ei ole ehkä mietitty ihan loppuun asti, mutta ei siis haittaa menoa laisinkaan. Tyytyväinen olen ainakin toistaiseksi.

  Näiden lisäksi meiltä löytyy molemmille toppatakit ja -housut lähinnä kaupassa käyntiä varten.

  Molemmille on ruskovillan kypärämyssyt ja sitten sekalainen seurakunta pipoja ja hanskoja. Niin ja Kuomat. Kohta voisikin ottaa käyttöön nahkakintaat, kun ne on minusta lämpiminmät kaikista.

 13. Avatar Kaisa sanoo:

  Meillä on ollut niin halpoja kuin kalliita haalareita ja en ole huomannut vedenpitävyydessä tai laadussa mitään eroa. KappAhlin haalari on esikoisella jo toista talvea käytössä ja edelleen ihan toimiva. Olen kuullut myös kehuja Stadiumin omista haalareista (Everest?), jotka ovat jopa KappAhlia halvempia.

  • Avatar Kippuralla sanoo:

   samanhintaisia ne everestin taitaa olla (=noin 80e) ilman aleja, kuin kappiksen.
   meillä ekaluokkalainen tykkää everestin kamoista kun ne ostetaan urheilukaupasta-varmaan tärkein pointti hänen mielestään ;)

 14. Avatar Pauline sanoo:

  Meillä hukutaan ulkovaatteisiin. Liikaa niitä ei kuitenkaan taida olla. 2v ja rapia 6kk poika, on nyt kesän jäljiltä jättänyt vaippailut taakseen, mutta silti toisinaan päiväkodin leikkien tohinassa vessaan lähtö on ylivoimaista ja silloin niitä vaihto vaatteita täytyy olla niin sisälle ku ulos. Selittelyjä ;)

  Tosiaan pojalla on Po.pin toppahaalari ykkös haalarina, Ticketin haalari sekä Reimatecin haalari kakkos haalareina. Kaikki on ostettu käytettyinä, po.pin haalarista ei tosin löydy juuri mitään käytön jälkiä. Uutena olen hankkinut alesta pojalle Po.pin toppatakin ja toppahousut, sekä vaihto housuiksi hommasin vähän käytetyt Everestin henkselilliset toppahousut. Talven myötä pääseekiin vertailemaan, millaisia ominaisuus eroja näistä merkeistä löytyy.

  Pipoja löytyy useampi eri keleille. On paksusta turkishatusta, Po.pin karvaista toppahattua ja Po.pin tuulen pitäviä neulepipoja.

  Hanskoja on kaikkea tuplat toiset päiväkodissa käytössä ja toiset kotona. On vuorellista kurahanskaa, toppahanskaa ja tarvittaessa vielä näiden alle villasekoite neulehanskaa.

  On kauluria, kypärämyssyä, tuubihuivia, neulehuivia..

  Po.pin villainen kaksiosainen välipuku..

  Ja meinasin unohtaa kengät. Löytyy kahdet vuorelliset kumisaappaat (toiset päiväkodissa), vikingin coretex-kengät, kuomat ja hankinta listalla olisi vielä huopikkaat sekä sorelit..

  Hm.. Mieheni pitää minua hulluna. Taidankin tämän listan jälkeen tietää mihin palkkani menee, tosin myyn lastenvaatteita työkseni joten niitä tulee siinä väkisinkin välillä tuotua kotiin. ;) Tosin koitan ostaa mahdollisimman paljon vaatteita ja kenkiä käytettyinä.

 15. Avatar Chagak sanoo:

  Meillä on 1v 4kk pojalle 2 ticketin haalaria (molemmat hamstrattu alesta). Lisäksi löytyy villahaalari, kypärämyssy ja vino pino hanskoja. Meidän vilukissaa tuntuu palelevan aina sormista, joten hankin myös vedenpitävien lisäksi kunnon nahkarukkaset kotimaiselta Paccas-merkiltä (esim. Kuopus myy). Suosittelen lämpimästi! Tosi lämpimät ja pysyy hyvin taaperon kädessä. Pieniä kokoja löytyy. :)

 16. Avatar Päivi sanoo:

  Meillä 4v on niin mahdoton rymyänään, etten millään viitsisi pukea päälle yhtään mitään, kun kaikki hajoaa. Oli sitten halpaa tai kallista. Mutta talveksi on viime talvinen Molon haalari, joka mahtuu vielä (ostaisin kyllä kokoa isomman, mutta saa nyt kelvata ainakin aleihin saakka) ja takki+housut -yhdistelmä. Ollaan menty nyt vielä välikausivaatteilla yhdistettynä Ruskovillan villapukuun. Syynä ihan vaan se, että toppahaalari on väriltään sellainen, että tuolla hiekassa möyriminen saa sen heti kamalan näköiseksi… Hanskoja meillä on paljon. Tykkään Po.pin ja Reimatecin rukkaisista. Halvemmista merkeistä KappaAhl on ollut minulle myös kiva löytö. Ovat kestäneet hyvin käyttöä (kokemusta tosin vain välikausivaatteista) ja tosi usein on hyviä tarjouksia. Kyllä vaan mielellään välillä tarttuu niihin 30 euron housuihin satasen sijaan, kun kuitenkin polvia paikkaillaan jo kuukauden kuluttua :D

 17. Avatar Miltsur sanoo:

  Kaksi kappaletta haalareita ja kenkiä, muutamat hanskat ja hattu olisi mun mielestä passeli setti per lapsi. Tosin meikäläinen kun on innokas shoppailija niin niitä vaatteita aina jotenkin vaan tarttuu mukaan ja löytää tiensä meille :)

  Pojalla on kaksi haalaria ja kaksi housut+takki yhdistelmää! kahdet kengät, 8 hattua, 7 paria hanskoja. Tytöllä neljä haalaria, kolmet kengät, 8 hattua ja lukuisia hanskoja. ( ja innolla odotellaan ale myyntejä jotta saadaan vielä jotain kivaa toppaa…)

 18. Avatar Satu sanoo:

  Meillä on kummallakin yksi ticketin haalari ja yksi autoilutakki (tosin meillä ei oo autoa) Isommalla on kahdet kengät ja pienemmällä stonzit. Ja hansoja löytyy muutamat parit ja pipoja sitten vähän enemmän. :) Ja tällä me pärjätään ihan hyvin. Ulkoillaan yleensä kerran tai kahdesti päivässä ja suihkuhuoneessa on lattialämmitys, joka kuivaa vaatteet aika nopiaa, enkä siksi koe, että pitäisi olla toisia haalareita. Ehkä sitten joskus, kun meillekin koittaa päiväkotiajat. :)

 19. Avatar Sari sanoo:

  Meillä on isommalla yksi haalari (Pop) ja takki-housusetti (Reima). Pienemmällä on kaksi haalaria (Ticket ja Kappahl) ja molemmilla vielä ne ”kauppatakit”. Kenkiä on goret molemmilla sekä Tepsut pienemmällä,isompi on vielä vailla siistimpiä kenkiä. Hattuja ja hanskoja löytyy kauheasti.
  Tuo kappahl on mielestäni ihan hintansa väärti,ainoa mikä minua on häirinnyt (niitä on ollut 2toppaa ja välikausipuku) on huonosti (siis mun mielestä) suunniteltu hihansuu. Tuo pienempi saa kätensä hanskasta pois hihaan asti ja hanska heiluu tyhjänä kiinni hihassa. Tuossa ticketin puvussa tätä ongelmaa ei ole ollut…kauluskin on ehkä huonompi. Isommalla taas en näitä ongelmia huomannut,kun oli jo vähän isompi kun hänellä kappahlin puku oli.

 20. Avatar LeenaK sanoo:

  Ekaluokkalaisella on yksi haalari ja yksi takki+housut- setti.(takki+housut jonathan) Ja isoveljen vanha kauppatakki. Haalari on viimevuotinen reimatec+, josta ei moitteen sanaa. Tosinpa nyt näilä keleillä se on ottanut aika pahasti osumaa välkkäfutiksessa ja kirkkaankeltainen osa olkapään paikkeilla on muuttunut lähinnä harmaaksi. Alesta uutta haalaria, ehkä ticket. Haalaria haluaa ehdottomasti käyttää koulussakin kun eihän niitä takkeja ja housuja jaksa ja ehdi pukea kun on kiire. Ja itsekin voin olla hyvillä mielin kun tiedän että kaverilla on sekä ylä- että alaosa välkällä päällä. – LeenaK

 21. Avatar tiina sanoo:

  Meillä kappiksen haalari kohta 4v tytöllä joka on kova menemään ja haalari joutuu kulutukseen urakalla. On tosi hyvä! Kestää vesi sateen.ja jopa sen kun neiti kaatui vahingossa kunnon vesilammikkoon. :)

 22. Avatar laura sanoo:

  Kappahlin haalarit ovat hyviä. Päiväkotia ajatellen jos Kaapo osaa pukea itse ilman apua, vetoketjuja ja henkseleitä myöten, niin toki takki ja housu ovat hyvä vaihtoehto. Kuitenkin haalari on ehkä tuon ikäiselle helplmpi ja noöeampi sujauttaa ylle, siksi suosittelen sitä, niin pitkään kuin lapsi itse vain haalarin suostuu pukemaan.

 23. Avatar m sanoo:

  Itse vannoin Popin nimeen tytön ollessa pienempi, mutta pari vuotta sitten tajusin liikkeessä ollessani etten halua maksaa lapsen ulkovaatteista 200 euroa vaikka ne loistavan laatuisia olisikin. Jotenkin tuntuu vaan naurettavalta kun käyttöikä on kuitenkin aika lyhyt. Siirryin Kappahlin ulkovaatteisiin ja kas, kas laatu on ihan yhtä hyvä! Hinta laski myös vähintään puolella.

 24. Avatar Kippuralla sanoo:

  kolmet rukkaset, kahdet kengät, kolme pipoa ja kaksi kauluria/huivia riittänee, ja kaksi ulkovaatesettiä.
  toki usein se mopo katoaa ja settejä vaan ilmaantuu enemmän..

 25. Avatar Terhi sanoo:

  KappAhlin haalareissa on kuulemma hyvä hintalaatusuhde. Itse en tosin ole kokeillut. Meillä on kyllä kolmevuotiaalla joka talvi riittänyt vallan mainiosti yksi talvihaalari. Koska lunta on ollut paljon, haalari ei likaannu oikeastaan lainkaan. Jos olisi kovin musta ja märkä talvi, kaksi haalaria voisi kyllä tulla tarpeeseen, jos toinen olisi päällä ja toinen pesussa. Haalarin lisäksi meillä on ollut joku edullinen takki-housut-yhdistelmä kauppa- ja kyläreissuja varten, mutta se on jäänyt kuitenkin aika vähälle käytölle. Yksi pipo ja mahdollisesti yksi tuulelta suojaava talvihattu. Ainakin kolmet rukkaset: yhdet Reiman nollakelejä varten, yhdet teddyvuoriset vettäpitävät hieman kylmempiä ilmoja varten ja tänä vuonna turkisvuorilliset nahkarukkaset kovia pakkasia varten. Lisäksi meillä on ollut Ruskovillan silkkikypärälakki ja yksi kauluri. Talvikenkiä on kahdet, goretexit loskakeleille ja pikkupakkasille sekä Tepsut-talvikengät pakkasia varten.

 26. Avatar Maria sanoo:

  Meillä 3- ja 4,5 vuotialla on Molo Kids toppahaalarit, Reimatecin henkselihousut ja Popin takit. Näillä on pärjätty. Haalareilla hoidossa ja kaksiosaisia on käytetty lähinnä kauppareissuilla. Kun sen takin saa näppärästi pois kaupassa sisällä. Huivien sijasta on Ruskovillan kaulurit, jotka on aivan mahtavat. On myös Ruskovillan aluslakit ja villahaalarit kovemmille pakkasille. Fleecepuvut löytyy myös. Kenkiä Superfitit ja Kuomat. Rukkasia molemmilla kahdet, toiset edellisen vuoden ja toiset ostan aina joka syksy uudet. Minusta tämä on aika hyvin mitoitettu määrä, koitan panostaa määrän sijasta laatuun. Ns. rymyvaatteita ei ole mutta koitan hyödyntää aleja niin normaali kuluminen hintavissakaan vaatteissa ei kirpaise niin. Vaatteissa pidän mustasta, harmaasta.. eli kaikesta käytännöllisestä ja samalla myös tylsästä, joten hattuja löytyykin sitten useampia. Niissäkin kyllä värit on hillittyjä mutta mallit hauskoja.