IPANAPAA BASSORADIOSTA

21/11/2013

ipanapa-rap-kaapo-mic-mamigogobassoradio lapsetipananapa-rap-cd-sony-music-mamigogoipana-rap-mamigogo-mic

Meillä kuunnellaan paljon musiikkia, lähinnä aikuisten musiikkia koska minä päätän. Yleinsä aamuista iltapäivään arkiaskareiden taustalla kotona soi Bassoradio. Tällä hetkellä tykkään kuunella radiota enemmän kuin levyjä, siksi että sitä kautta kuulee ja löytää uusia artisteja. Unohtamatta tietenkään juontajia, jotka saavat jutuillaan nauramaan. Kaapo yleinsä kommentoikin aamupuuroa keitellessäni joko että: äiti älä tanssi, äiti älä laula tai äiti mille sä naurat? Radio onkin meillä isossa roolissa kotona, juuri viikonloppuna sanoin kavereille että perjantai ei olisi perjnatai ilman Työn alla ohjelmaa. Keittiössä meillä soi perinteinen radio ja olkkarissa sitä kuunnellaan netin kautta.

Kirjoittelin syksyllä uudesta Ipanapa Rap levystä. Meillä kun ei juuri lastenmusiikkia kuunnella sen ärsyttävyyden takia. Mutta tuo levy tuntuu olevan monen muunkin vanhemman mieleen. Kerroin silloin lempikappaaleeni levyltä olevan Asan Nukkumasa ja sitä se edelleen onkin. Biisi löytyy nykyisin myös omalta soittolistaltani ja kaverit tietää että olen muutenkin salaisesti (en kai enään tämän jälkeen) ihastunut Asaan. Enkä muuten ole ainut äitibloggaaja joka on rakastunut räppäriin.

Mutta tämän postauksen tarkoitus oli nyt kuitenkin kertoa että Bassoradiolta alkaa jatkossa tulla myös oma ohjelma lapsille! Tosi kivaa! Bassoradio aloittaa lastenohjelman yhdessä Emma-palkitun levymerkki Ipanapan kanssa lauantaina 07. joulukuuta.  Ohjelma sisältää lasten musiikin lisäksi muita lasten juttuja, kuten satuja sekä peli- ja leffa-arvosteluja. Lisäksi luvassa on kilpailuja ja tehtäviä, jotka kannustavat lapsia luovuuteen ja kaupungin luonnon tarkkailuun. Ohjelmaa juontaa Reetta Ranta, joka on työskennellyt mm. Ylen lasten ohjelmien nettisisältöjen parissa.

Bassolta kerrotaan että monet kuulijat ovat toivoneet jo pidempään tämän kaltaista ohjelmaa. Sekä kuuntelijakunnanalla että radion tekijöillä kun alkaa itselläänkin olla jo omia lapsia. Ohjelmassa ei ole pelkästään Ipanapa-levyiltä tuttuja biisejä, mutta sama laatulupaus ja ideologia kuin Ipanapa-levyillä. On kivaa että lapset pääsevät itse vaikuttamaan ohjelman sisältöön ja osallistumaan jopa sen tekoon. Myös luovuuden ja luonnon läsnäolo on ohjelman ytimessä. Kantavana teemana on tuoda monipuolisesti nykyaikaista lastenkulttuuria esiin lasten omien kokemusten kautta.

Ipanapa-radio lauantaina 7.12 alkaen klo 8-10 ja uusinta sunnuntaisin. Basson taajuudelta: Pääkaupunkiseutu 102,4, Tampere 103,1, Turku 101,9, Jyväskylä 99,7 ja Oulu 105,4 Mhz tai nettiradiosta.

Kuunnellaanko teillä kotona radiota ja mitä tykkäätte tällaisista lapsille suunnatusta ohjelmasta?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista ja Pinterestistä.

5 Responses to “IPANAPAA BASSORADIOSTA”

 1. Tiia sanoo:

  Hei kiitos vinkistä! Meilläkin sillon tällöin taajuudet basson kohdilla. Usein se kuitenkin vaihtuu, kun meidän touhu-ukko haluaa olla D

 2. Tiia sanoo:

  Lähti livohkaan mun viestini.. tässä koko viesti: Hei kiitos vinkistä! Meilläkin sillon tällöin taajuudet basson kohdilla. Usein se kuitenkin vaihtuu, kun meidän touhu-ukko haluaa olla DJ.. Mutta täytyypä muistaa tuo ipanapa! Ps. Tykkään sun blogist. 🙂

 3. Enpä tiennyt että Basso kuuluu meilläkin päin! Kiitos tiedosta:)

  Ja juu, kyllä tällaiselle ohjelmalle on tilausta. Ei hirveästi lämmitä kun lapset lauleskelee Cheekiä tai vastaavia. Hirveintä oli kun esikoinen veti Petri Nygårdin Anna sitä märkää…Ylex on useimmin päällä esim. autossa ja kotosallakin. Esikoinen myös fiilistelee kovasti mukana JAson DeRulon jotain biisiä jossa lauletaan Talk dirty to me, kohtuu selkeällä enkulla jopa. Eli juu, lasten musiikki kehiin, kunhan joulu sadaan alta pois;)

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  • Joo, se kuulu aika monessa paikassa 🙂 Ja netin kautta tietysti kaikkialla.

   Mäkin olen viimeaikoina joutunut vähän rajoittamaan suomiräpin kuuntelua, kun alkaa tuo vanhempi jo tajuamaan juttuja.. Onneksi ei ihan kaikkea vielä..
   Hahahaha toi Talk dirty to me 😀 😀 😀

Kommentoi