STOKKE FLEXI BATH

8/04/2013

flexi amme 2 flexi amme 3flexi amme 6flexi amme 5flexi amme 7

Sain jo jokin aika sitten testiin nykyisin Ruotsalaisen Stokken omistaman Flexi Bathin. Jo neljä vuotta sitten, Kaapoa odottaessani, harkitsin tätä ammetta, mutta koska kylpyhuoneessamme ei ollut varsinaista tilanpuutetta valitsin lopulta toisen mallin. Uudestaan flexi bathin hankkiminen kävi mielessä toista lasta odottaessani. Olin kuullut parilta kaverilta siitä hyvää, mutta niin vain ison kylppärin ja saunan (eli säilytystilan) myötä meille tuli toinenkin perinteinen amme.

Kun jokin aika sitten muutto uuteen kotiimme varmistui, oli yksi ensimmäisitä ajatuksistani se että nyt on aika vaihtaa tähän kasaan ja näinollen erittäin pieneen tilaan menevään ammeeseen. Uusi kyppärimme on nimittäin noin kolme kertaa nykyistä pienempi.

Nimensä mukaisesti amme on siis taipuista ja sen voi taittaa kasaan tilaa viemästä. Se on todella kevyt ja myös helppo ottaa reissuun mukaan. Ammetta saa neljässä eri värissä ja siihen on lisävarusteena satavilla myös vauvatuki.

Meidän kokemukset ammeesta ovat ihan hyvät. Verrataessa tavalliseen ammeeseen tämä saa kuitenkin heikommat pisteet. Flexi bath tuntuu hieman huteralta vaikka se olisikin täynnä vettä. Ensimmäisillä kylpykerroilla olin jatkuvasti sydän syrjällään, sillä näytti monesti siltä että amme keikkaa kun meno yltyi liian kovaksi. Ei se varmaan oikeasti keikkaisi, mutta ohjeissakin on mainittu että taipuviin reunoihin ei saa kylvyn aikana nojata! Vaikka amme vaikuttaa pieneltä, mahtuvat molemmat pojat kylpemään siinä yhdessäkin. Plussaa on myös pohjassa oleva tyhjennysaukko, jota ei monissa tavallisissa ammeissa ole. Suurimman kunnian saa kuitenkin taittavuus. Ihan loistava keksintö että lasten ammeen saa taitettua alle kymmenen sentin paksuiseksi, jolloin sitä voi säilyttää oikeastaan missä vain. Todella toimiva ratkaisu niin pieniin kylpyhuoneisiin, mutta myös karsimaan tavaroita pois tieltä ja näkyviltä.

Me annamme Stokken Flexi Bathille yhdesän ja puoli pistettä sekä papukaijamerkin ja roiskimme jatkossakin läpinäkyvässä tilaihmeessämme.

Onko teillä kokemuksia taitettavasta ammeesta tai millaisia ammeita teiltä lapsille löytyy? Mitä muuten tykkäätte noihin ammeisiin saatavista vauvatuista, meillä ei ole niistä minkäänlaista kokemusta.


18 Responses to “STOKKE FLEXI BATH”

  1. Laura sanoo:

    Meillä on perus Orthexin amme sillä tyhjennysreiällä. Minäkin haaveilin nyt syksyllä syntyvälle toiselle lapselle tätä, mutta meidän amme mahtuu tällä hetkellä saunan lauteiden alle hyvin piiloon, niin valitettavasti täll ei ole tarvetta. Muistan jostain blogista ehkä lukeneeni, että joku käytti sitä pienessä asunnossa myös pyykkikoppana, koska se menee pienessä talossa pieneen tilaan 😉

  2. Mimmu sanoo:

    Minua harmitti kun nämä tulivat markkinoille Amandan syntymän jälkeen ja olimme jo hankkineet tavallisen ammeen. Pikkuruisessa kylpyhuoneessa sai todella etsiä paikkaa ammeelle ja jossain vaiheessa kehittelimme jopa kattoviritelmää kun ei muualla ollut tilaa. Tuo olisi ollut todella näppärä, tosin minuakin epäilyttää keikkaako amme kun lapset leikkivät merirosvoja kylvyssä 😀

  3. Satu sanoo:

    Voi kuinka riemuisia kuvia! 😀
    Meillä on tasan yksi perinteinen amme ja sekin on jäänyt kesän jäljilta tesassille. Me käydään enemmän vain saunassa ja suihkussa ja ammeilut on oikeastaan jäänyt kokonaan pois. Tuota pienintäkään meillä ei ole vielä kertaakaan pesty ammeessa.
    Mutta tuo kokoontaitettavuus kuulostaa hyvältä. Ehkä pitäiskin ostaa tuommoinen niin ei varmaan jäisi ulos. 🙂

  4. Merikuu sanoo:

    Miten ihania kuvia!!!! 🙂

  5. Suvi sanoo:

    Meillä on tuo punaisena ja ihan huippu meidän minikylppärissä! Vauvatukea ei ollut mutta hyvin selvittiin ilmankin 🙂 pysyy osi jämäkästi paikoillaan, kun nuo taitoskohdat on sen verran nihkeämpää ainetta utta on kyllä hieman vaappuva.

  6. korppi sanoo:

    Raskausaikana hankin minimaaliseen kylppäriimme ns. Kohtuammeen, sellaisen pystyn maljan. Vastasyntyneen siunä kylvetti ihan hyvin, mutta jo n. Puolen vuoden ikäisenä tuntui että ei omat kädet mahdu enää ammeeseen. Pohja on typerästi kovera ja istuminen ammeessa oli hankalaa ja liukasta, tyttö pyöri kuin puolukka juuripa siellä. Kohtu amme siirtyi värjäys astiaksi. Nyt 1,5v käy suihkussa ja kylpee pyykikorissa.

  7. RaidallinenRouva sanoo:

    Voi miten suloinen pieni polskija! Meillä kylvetään ihan vain Ikean perus ammeessa. Hyvin sekin on toiminut, vaikka onkin aika tilaa vievä. 🙂

  8. Silja sanoo:

    Meilläkin oli alkuun kohtuamme, joka saatiin tutulta, ja tytön ollessa ehkä noin yhdeksän kuukautta ostimme Flexi Bathin. Nyt kun olemme muuttaneet asuntoon, jossa on valtava kylppäri ja sauna, tuntuu tuo Flexi Bath vähän turhalta. Juurikin siksi, kun se on vähän hempula, ja tilaa olisi säilyttää tavallistakin ammetta. En kuitenkaan raaski ostaa tavallista (=jykevämpää) ammetta, sillä silloin tuo kallis kapine jäisi ihan onnettoman vähälle käytölle! Edellisessä kodissa se oli ihana, koska siellä koko wc-kylpyhuone oli pienempi kuin nykyisen kodin pikkuvessa 😉

  9. Silja sanoo:

    Ai niin ja VOI MITEN SÖPÖ KYLPIJÄ! 🙂

  10. Päivi sanoo:

    Meillä on Ok Baby (?) merkkinen amme, joka on tosi iso ja siinä on pohjassa kätevä tyhjennysaukko. Kaksi poikaa menee sinne helposti yhdessäkin. Tilaahan se vie ja nykyisessä asunnossa ei oikein olisi paikkaa ammetta säilyttää, muttei haluttu vaihtaa tuohon taittuvaan malliin. Meidän vesipedot olisi saaneet sen hajalle ja kumoon hetkessä. Meillä on myös se kylvetystuki vauvalla. On tosi kätevä ja meillä kylvetään päivittäin, joten ihan oikeasti se tuntuu säästävän selkää ja helpottavan aikuisen roolia. Asento vauvalla siinä on tosi tukeva. Imukuppien ansiosta tuki pysyy myös lattialla hyvin paikallaan, jos tykkää mieluummin suihkulla huuhtoa vauvan.

  11. kottarainen sanoo:

    Haa, minulla oli tämä sama haaveissa mutta sittemmin kotiin ilmestyi serkkupojalta peritty kirkkaanoranssi tavisamme. Nyt taas kylpyhuoneen pienennyttyä meilläkin rajusti, on tämä alkanut kutkuttaa. Meneekö tuohon siis isompikin vekara vai onkohan O jo kasvanut ohi tällaisesta? Nyt olisi nimittäin kokoontaitettavuus melkoinen plussa.

    • Tiqqqu sanoo:

      Eikös tuon pitäis mennä jopa 4-vuotiaaseen asti..ainakin muistaakseni on tarkoitettu ihan vastasyntyneistä n. 4-vuotiaille. :]

  12. Anu sanoo:

    Meillä on vihreä Flexi Bath ja se on aivan täydellinen meidän lilliputtikylppäriin. Mökillä ja mummilassa perinteisiin ammeisiin tutustuneena sanoisin, rttä Flexi bath hakkaa ne mennen tullen. Varsinkin pienemmällä lapsella perinteisissä istuminen ei ollut lainkaan niin tukevaa mitä Flexi Bathissa. Emme myöskään ole kokeneet ammetta huteraksi vaikka meno on ollut melkoista välillä 🙂

  13. Ääniala sanoo:

    Meillä Flexi Bath taisi olla ensimmäisiä tarvikkeita, joita vauvalle hankittiin. Todella hyvä meidän pienessä kylppärissä. Ei tarvitse miettiä, mihin sen aina käytön jälkeen laittaisi, ettei olisi koko ajan tiellä. Vauvatuki oli vähän aikaa käytössä, mutta se tuntui jotenkin hankalalta käyttää. Sitä joutui pitämään paikoillaan, ja kun on vain kaksi kättä, joilla kummallakin tukee vauvaa, lipsahti tuki koko ajan pois. Mutta muuten erinomainen amme. Nyt kun pikkutyyppi jo istuu itse, vesileikit ovat parhaimmillaan.

  14. Sari sanoo:

    Me ostettiin tuo Flexi bath kun odotettiin esikoista, ja ollaan tykätty tosi paljon. Vaikka se näyttää pienemmältä kuin perusamme, mahtuu ainakin meidän kolmevee siellä vielä polskimaan. Ja parasta on mun mielestä että tuo pienin pysyy paljon paremmin siellä istumassa, kuin perusammeessa, jossa kun vähän liikkuu, niin helposti lipsahtaa nurin.

  15. RouvaKoskinen sanoo:

    Meille hankittiin aikoinaan tuollainen ja huippuhyvä oli vanhan talon ahtaassa kylpyhuoneessa. Nyt on tarve toiselle ammeelle, kun polskijoita on kaksi ja vaikka tilaa nykyisessä asunnossa, hankimme toisen samanlaisen. Kulmikkaan muodon takia vievät vähemmän tilaa myös avattuna verrattuna pyöreämuotoiseen ammeeseen. Meillä siis ammeessa polskii vielä mukavasti sellainen metrin mittainenkin kaveri. Pohjan pituus on itseasissa suurempi kuin monissa perinteisissä ammeissa, eli jalkatilaa istuvalla lapsella on enemmän.
    Ps. Stokke on muuten norjalainen yritys, ei ruotsalainen.

  16. Karoliina sanoo:

    Meidän miniminikylpyhuoneessa, joka on myös asuntomme ainut vessa sekä peseytymistila ja joka toimii myös kodinhoitohuoneena, Flexi Bath, jonka on saanut piiloon pesukoneen ja seinän väliin, on ollut pelastus.

    Ammetta on kuljetettu mukana muun muassa useammalle eri mökille, molemmille isovanhemmille sekä isoisovanhemmille ja muihin kyläpaikkoihin, joissa tiedossa on ollut saunomista/vesileikkejä. Älyttömän helppo taittaa kasaan ja heittää auton takakonttiin/vaunujen alakoriin!

    Ajatuksena on ollut myös se, että niin ikään pieneen kellarikomeroomme raaskimme ehkä laittaa Flexi Bathin säilytykseen mahdollista tulevaa lasta varten. Siihen kun on toivottavasti viitisen vuotta aikaa. Isolla eli normaalilla lasten kylpyammeella emme raaskisi tukkia kellarikomeroa.

    Vauvatuki oli huippuostos, vaikka hoksasimme sen vähän jälkijunassa. Kevyellä vauvallamme sen käyttöikä oli silti useita kuukausia. Oli ihanaa istuskella saunassa, vauva ammeessa lattialla, niin ettei tarvinnut olla kaksin kerroin solmussa ja hartiat jännittyneinä (ne olivat sitä ihan tarpeeksi imetyksen ja rintaraivareiden takia muutenkin!).

    Vauvatuki hoiti esimerkillisesti vauvan pitämisen aloillaan ja tämä viihtyi tuessaan kylvyssä – paremmin kuin aikuisen tukemana! Toki piti vahtia vieressä, ettei vauva kierähdä pois tuesta.

    (http://www.lily.fi/juttu/kylpyhuone)

  17. Kati sanoo:

    Meillä valkoinen Flexibath toimi vielä molemmille tytöille yhtaikaa, kun olivat 1 ja 5 v. Nyt vuosi myöhemmin on liian ahdasta, mutta edelleen 6 v. mahtuu yksinään – ei nyt varsinaisesti ole liikaa tilaa siellä ammeessa, mutta silti. Isommalle tytölle oli ensin tavisamme, joka vei noin seitsemän kertaa enemmän tilaa. Se oli myös hirveän ruma, eikä siihen olisi mahtunut kahta lasta millään. Mainio keksintö siis Flexi.

Kommentoi