LAPSITYÖVOIMAA

5/03/2013

Meidän molemmat lapset ovat pienestä saakka olleet innokkaita siivousapureita. Kun meillä imuroidaan, käyvät he myös hakemassa siivouskaapista jotkut varret tai kihvelit ja heiluvat sitten perässä. Molemmat tahovat aina osallistua kovasti, välillä vähän liikaakin.

Eilen pojat silppusivat nenäliina paketin ympäri asuntoa, piti muutenkin imuroida, mutta komensin Kaapoa imuroimaan. Hänhän ryhtyi hommaan ihan innoissaan, mutta mikä parasta hän oikeasti imuroi! Se ei ollut pelkästään varsi kädessä leikkimistä, vaan siistiä tuli! Ihan mahtavaa!

Tänä aamuna Kaapo kysyi taas, että saako imuroida? Voi kulta pieni, kyllä saat! Ja hän keräsi lattialta kaikki lelut, pyysi minua laittamaan johdon seinään ja alkoi hommiin. Eihän siinä ole mitään pahaa antaa kolmevuotiaan imuroida jos hän kerta siitä tykkää.

Meidän oli tänään tarkoitus mennä maistelemaan kesän uutuusjäätelöitä, en tiedä kumpi oli siitä enemmän innoissaan, minä vai lapsi. Meillä kuitenkin jyllää flunssa joten oli parempi jäädä kotipäivää viettämään. Jos sitä vaikka söisi lounasta ja menisi sitten päikkäreille, kuulostaa aika rankalta eikö?


9 Responses to “LAPSITYÖVOIMAA”

  1. Laura sanoo:

    Meillä myös 2,5v on kovin kiinnostunut siivouksesta. Yleensä annan käteen semmoisen Touch me-siivoushanskan ja käsken pyyhkiä tietyistä paikoista pölyjä. Meillä on kiiltovalkoinen telkkaritaso ja yleensä otankin sen ensin enimmästä pölystä puhtaaksi ja sitten vasta kostealla liinalla, joten poika hoitaa nyt sen ensimmäisen vaiheen 🙂

  2. Hanna sanoo:

    Täällä myös yksi innokas imuroija, varsinkin mummilla ollessa pitää imuri kaivaa heti kaapista kun murustaa lattialle:)Kotona imuroiminen ei niinkään ole hitti kun keskuspölynimuri on jatkuvasti esillä.

  3. Hanna-Mari sanoo:

    Täällä otettu myöskin samaisesta puuhista kuvia tänään 😀 Ihanaa, miten innokkaita apulaisia eri kotitöihin sitä löytyykään. Meillä neiti 2v 2kk on ollut myöskin pienestä pitäen älyttömän kiinnostunut imurista. Tämä blogi on niin mainio <3

  4. Pumpulia sanoo:

    Meidän pieni tyttö 1,5v on kanssa kiinnostunut siivouksesta. Kiinnostuneempi kuin äiti tai isi. Hän veisi aina aikuistenkin lautaset tiskipöydälle, eilen itkettiin kun tiskit loppuivat ja joka päivä heiluttaisiin harjan ja rikkalapion kanssa. Mitään oikeaa jälkeähän hän ei vielä saa aikaiseksi, mutta pienellä avustuksella onnistuu. 🙂

  5. Karoliina sanoo:

    Tuo on tosi jännä, miten voikin siivousvälineet kiinnostaa jo todella nuorenakin.

    Meidän 11 kk pojun suosikkiasiat tutkittaviksi ja leikittäväksi ovat tällä hetkellä imuri, harja-kihvelisetti ja pölyhuiska. Välillä kun vauvan ottaa partion hallituksen kokoukseen mukaan, tämä tutkii kokouspaikan imuria hiirenhiljaa lähes koko 45 min kokouksen ajan.

    Sopii toivoa, että siivousinto kantaa isoksi asti, koska tässä asunnossa elelee siivoushullu äiti, keskisotkuinen isä ja kolme karvakasaa sekä tahmasormilapsi.

    Pakko linkittää tämä vielä, kun on omasta, puolueellisesta mielestäni niin ihana: http://www.lily.fi/juttu/siivousapua

  6. jessie sanoo:

    Meilläkin oli tänään imurointiaiheinen aamu, mallia roboimuri ja poika 10kk 😀 Toivottavasti innostus säilyy pitkään!

    http://kummelikopplan.posterous.com/tehokas-aamu

  7. Maria sanoo:

    Hei!Tämä ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta mistä olet hankkinut nuo mustavalko raidalliset matot? =)

  8. Anne sanoo:

    Näistä kuvista tulee niiin hyvälle mielelle! Nuo pojat ovat kyllä mainioita! Kuulen äänet ja hulinan jo pelkkien kuvien perusteella. 🙂 Ihania lapsia sinulla!

Kommentoi