SARAN POHJATON PIIRAKKA

11/01/2013

Olen pitkään himoinnut Saran blogissa muutaman otteeseen kehuttua pohjatonta pinaattifeta-piirakkaa. Se on näyttänyt ja kuulostanut todella herkulliselta. Tykkään kovasti kaikista piirassa olevastasta aineksesta, etenkin yhdessä, joten oli jo korkea aika testata tätä. Lisäksi yritän pitää viljojen määrän mahdollisimman vähäihessä ruokavaliossani, joten tämä oli siltäkin osin hyvä vaihtehto.

Yleinsä, josain syystä, varioin usein valmiita reseptejä. Nyt kuitenkin noudatin sitä täysin, tässä se tulee:

  • 2 pakettia fetaa / salattijuustoa (yht 400g)
  • 2 pussia pakastepinaattia
  • 2 punasipulia
  • tummia oliveja
  • muutama iso oksa parsakaalia
  • 3-4 tl pestoa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 6 kananmunaa
  • 2 purkkia kermaviiliä

Tai no, nuo valkosipulin, peston ja parsakaalin määrät heitin päästä. Eli niitä voi laittaa oman maun mukaan. Lisäsin joukkoon myös ripauksen kuivattua valkosipuliruohetta sekä hyppysellisen valkopippuria.

Säästä muutama nokare fetaa, sipulia ja oliiveja piirakan päälle myöhemmin laitettavaksi. Surauta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai blenderissä pieneksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit myös tehdä taikinan puolikkaana piirakkapohjaan.

Paista ensin 200 asteessa noin 25 min ja lisää sitten päälle loput fetajuustot, sipuli ja oliivit. Anna paistua vielä vartti. Valmista! Helppoa ja maukasta!

Piirakasta tuli siis ihan hyvää. Rakenne oli samanlainen kuin pinaattifeta-pannukakun, ja siksi en ihan päässyt siihen piirakka-fiilikseen jota odotin. Mielettömän ihanaa tämä olisi hyvän pohjan päällä. Aika monta palaa meni kuitenkin omaan ja Turun vieraiden suihin. Tämä on kyllä loistava respti myös vaikka keliaatikolle ( tarkista peston sopivuus), karppaajalle. Kiitos Sara reseptistä!


9 Responses to “SARAN POHJATON PIIRAKKA”

  1. kuulostaa huipulle! pitäisi innostua kokkaamisesta enemmän.

  2. Näyttää kyllä herkulliselta! Vielä kun saisi miesväen syömään moista…

  3. Sara. sanoo:

    Hihi, no tämähän on piirakan ystävälle (minulle) aika laiha lohtu alunalkajaan 😀 Enemmän oikeastaan uunimunakas. Kiva kun postitin reseptiä etiäpäin. Pitää kunnostautua keksimään uusia 😉

  4. Mama D sanoo:

    Loistava resepti. Taytyypa kokeilla. Tuohon sais just piilotettua niin hyvin paljon vihanneksia.

  5. Ira sanoo:

    Where you can find this beautiful tablecloth?:)

  6. Taikinanaama sanoo:

    Ja se oli hyvää!

Kommentoi