LASTEN LIHAPULLAT

3/12/2012



Meillä oli viime viikolla lapsi-vieraita ja halusin tehdä jotain (helppoa) ruokaa mikä maistuisi kaikille. Lihapullia siis. Olen tehnyt vuosia lihapullia omalla, tosi yksinkertaisella reseptillä jota nyt vain vähän sovelsin pienimillekin lapsille sopivaksi. En oikeastaan ikinä tee tai syö possua, mutta nyt lipesin tästä periaatteestani ja päätin syöttää sitä lapsille. Monesti olen myös kuullut possun olevan tie maukkaisiin jauhelihapulliin ja pihveihin, ja niin se olikin. Tässä teille reseptiä maukkaisiin lasten lihapulliin:

750g sika-nauta jauhelijaa
1 pss luomusipulikeitto-pussi
2 kpl kananmunia
ripaus mustapippuria
pieni kourallinen tuoretta, silputtua basilikaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyörittele vuoratulle uunipellille pieniä palleroita. Paista uunin keskitasolla n 200c / 20 min tai kunnes lihapullat ovat kauniin ruskeita ja ihana tuoksu valtaa koko keittiön.

Tuo sipulikeitto on ”salainen” ainesosani ja se antaa pullille hyvän maun ja rakenteen. Tuossa pussissa on suolaa 0,8 mg, mutta itse uskaltaisin antaa lihapullia jo vähän alle yksivuotiaalle. 

Vaikka nämä ovatkin nimeltään lasten lihapullia maistuvat ne hyvin aikuisillekin. Vielä enemmän makua pulliin saa lisäämällä vähän mausteita, valkosipulia ja vaikka fetaa. Nam


18 Responses to “LASTEN LIHAPULLAT”

  1. Blueraindrop sanoo:

    Mä laitan kanssa lähes tulkoon aina sipulikeiton lihapulliin, tai toinen vaihtoehto on ½ sipulikeittoa ja ½ tomaattikeittoa. Mun mielestä myös toinen avain hyviin lihapulliin on kermaviili-korppujauho-kananmuna alustus eli siis ko. raaka-aineet + lirausvettä kulhoon ja hetkeksi lepäämään pöydälle. Tulee aika namnam-pullia xD

    Taitaa olla aika joka lapsen suosikki nuo lihapullat kyllä, kukapa niistä tykkäis <3

    • Pitääkin kokeilla joskus tomaattikeitolla kans! Keramaviiliäkin olen joskus kokeillut, mutta ei niin vakuuttanut. Taisin laittaa liikaa (koko purkin) enkä maustanut kunnolla. 🙂 !

  2. Valeäiti sanoo:

    Hyvää oli kaikki ja ravintolan kaikki asiakkaat supertyytyväisiä! 🙂 Eikä mulle edes tullut kuhmua lampusta! 😉 yksi aikuinen, yksi uhmaikäinen ja yksi ”vähän alle yksivuotias” siis kiittävät iloisesti!

  3. Anonymous sanoo:

    Hei namskis! Pitääkin testata heti huomenna. Niin lasten – kuin aikustenkin versiota!

  4. Anonymous sanoo:

    Voisko ajatella et laittais pulliin sipulikeitto pussin tilalle vähän mausteita ja tomaattisosetta?Onko 10 kk vielä liian pieni syömään pullia sipulikeiton kanssa? 🙂

    • En tietenkään halua ”kannustaa” antamaan alle vuoden ikäiselle suolaa, mutta tuossa sipulikeitossa suolan määrä on aika vähäinen. Etenkin jos tekee ison taikinan, kuten minä 750g köntistä jauhelihaa. Neuvolassahan kannustetaan antamaan 10kuiselle esim raejuustoa, siinäkin on hieman suolaa. Kuten leivässäkin. Itse antaisin näitä pullia 10kuiselle, en ehkä olisi antanut esikoislle, silloin olin ehkä vähän liiankin tarkka kaikesta. Mutta haluan painottaa että käytätte tuota LUOMU versiota sipulikeitosta, niissä muissa on paljon enemmän suolaa ja kaikenmaailman lisäaineita.
      En yhtään tiedä millaisia lihapullista tulee tomaattisoseella, en ole ikinä kokeillut. Silloin pitää varmaan laittaa myös korppujauhoja jotta pullat pysyvät kasassa. :))

  5. Krista sanoo:

    Oi ihanaa! Kiitos reseptistä!

  6. Ira sanoo:

    Kiitos ohjeesta, täytyy ehdottomasti kokeilla! Rakastan sitäpaitsi tuore basilikaa ja kaikkea mahdollista ruokaa missä sitä vaan on…

  7. Anonymous sanoo:

    Hei.

    Tahtoisin huomauttaa, että *valmiin* sipulikeiton suolapitoisuus on tuo mainitsemasi. Eli siinä seoksessa on aika paljon enemmän. Itse olen käyttänyt hienonnettua tuoretta sipulia.

    Kananmunakaan ei ole välttämätön, pullat pysyvät koossa ilmankin (meillä allergioita, siksi vinkkaan).

    Hyvän näköisiä annoksia kyllä tuli. 🙂

    – eräs anonyymi pitkäaikaislukija

    • Hei! Totta! Kiitos huomiosta, enhän minä noin tarkkaan tajunnut lukea! Eli vähän enemmän näissä onkin sitten suolaa kun aluksi ajattelin, lapsille kuitenkin sopiva, reilusti alle 1 vuotiaalle ei ehkä?
      Ja kiitos muutenkin vinkeistä, meillä kun ei ole allergioita mutta ystäväpiireissä monellakin, on hyvä saada vinkkejä vaihtoehtoisista resepteistä!

  8. Että nää lihapullat on kaivanut mua eilisestä lähtien 😀 Kaipa se on pakko vääntäytyä niitä puuhaamaan viikonloppuna lapsille… 😀

  9. Kaarina sanoo:

    Hei, syökös teidän 1 vee makaroonit ja lihapullat sellaisenaan? Siis pureskeleeko vai pitääkö paljon mössätä? 🙂 MMietin vaan kun meillä kakistelevat ihan kaikkea…

    • Sillä ei ole kuin kuusi hammasta, mutta jotenkin se ne varmaan pureksii 😀 ! Makaroonit menee ihan sellasenaan, lihapullat pilkon. Aika karkeeta ruokaa syö, mutta lapsilla vaihteelee tosi paljon milloin suun hermot kehittyvät ja kakominen loppuu. Ekan kanssa meni tosi pitkään ennen kuin söi muuta kuin ihan sileää sosetta oksentamatta/tukehtumatta.

Kommentoi