VASTAISKU FLUNSSALLE

23/10/2012

Me oltiin pieninä veljeni kanssa ihan varmoja ,että mummimme on noita. Hän teki kummallisia kasvisruokia (noitapataa), poltti suitsukkeita ja suosi vaihtoehtoisia lääkintämuotoja. Kaikenlaisia neuvoja ja vinkkejä olen häneltä saanut, mutta yksi on yli kaiken. Flunssarohto nimittäin. Tämä kuuma c-vitaaminipommi karkoittaa hyvin alkavan flunssan sekä nopeuttaa tervehtymistä.

Rohto tehdään kuumaan veteen, jonka itse maustan vielä teellä. Clipperin applesiinin makuinen valkoinen tee sopii tähän hyvin. Lapsille voi käyttää kamomillateetä. Yhteen kupilliseen tulee lisäksi 2-5 hienonnettua/musrskattua valkosipulinkynttä, sitruunan mehu sekä hunajaa. Juo 3-5 kuumaa kuppia päivässä.

Vielä kun laittaa valkosipulin kynnet varpaiden väliin ja villasukat jalkaan, niin flunssa on karkoitettu (ehkä myös muutkin ihmiset ympäriltä).

Minkäslaisia flunssarohtoja teillä on käytössä? Luin hiljattain että monien suosima Auringonhattu-uute on todistettu tehotottomaksi. Monet tuntuvat myös tuplaavan tai jopa triplaavan d-vitaamini annostusta flunssakausina. Meillä on lapsena käyetty ainakin sipulia, sitä on tungettu korviin ja sängyn pieleen roikkumaan.

Tuo kuvissa näkyvä kide on muuten hunajaa suoraan mehiläiskennosta. Aivan mielettömän hyvää!


12 Responses to “VASTAISKU FLUNSSALLE”

  1. Merikuu sanoo:

    Ensi kerralla voisin kokeilla tuota vaikka valkosipulin kynnet varpaiden väleissä naurattaakin 🙂

    Mä laitan lapsille hunajateetä ja sipulit pilkottuina sideharson sisään ja sängynpäätyyn roikkumaan, kun on flunssa. Laitan myös tuoksulyhtyyn eucalyptusöljyä.

  2. Anonymous sanoo:

    Kokeileppas laittaa yöksi valkosipulikääre kaulalle. Kuori valkosipuli, pilko ja kääräse talouspaperin sisään. Sitten talouspaperi jenkkihuivin/huivin sisälle ja yöksi kaulalle.

    Valkosipulin haju ei tartu ihoon, mutta kanssa nukkuja sen haistaa 😉

  3. Nanna sanoo:

    Mä olin elämäni pahimmassa flunssassa viime raskaudessa. Tuli kokeiltua jos jonkinlaista; kipeään kurkkuun suolavedellä kurlauksesta eucalyptyskarkeista tehtyyn kuumaan juomaan. Mies ei oikein lämmennyt sängynpäädyssä olleille sipuleille ja niinpä tyydyin lopulta vaan juomaan kuumaan veteen sekoitettuna vasta puristettua sitruunamehua ja hunajaa.

  4. Nanna sanoo:

    Tuo kuuma rohto kuulostaa hyvältä. Pitää koittaa kun syysflunssa iskee, vielä ei ole näkynyt eikä kuulunut, onneksi. Minä lisäilen flunssaisena valkosipulia ja chiliä, joka ruokaa.
    C-vitamiini tablettejen popsimisen aloitan heti,kun flunssan ensi oireet alkavat. Runsas c-vitamiinin nauttiminen heti flunssan alettua vähentää tutkimusten mukaan flunssan kestoa.
    Lisäksi juon flunssaisena pakurijauheesta keitettyä teetä noin litran tai pari päivässä.
    D-vitamiini tabletteja syön muutenkin runsaasti heti syksyn alettua. Suomalaisille suositellut d-vitamiini määrät ovat nimittäin liian alhaiset, muualla euroopassa suositellaan paljon suurempia määriä.

    • Se on, olen ihan tykästynyt siihen aika ärtsyyn makuunkin. Chili ja valkosipuli maistuu meilläkin 🙂 Ja d-vitamiinia vedetään reilusti yli suomalaisen ohjeen.

  5. Anonymous sanoo:

    Tuo valkosipulit varpaiden välissä on meilläkin pisimpään käytetty ja parhaaksi todettu keino. Mummiltani sen opin. Noita kai sekin.

  6. henu sanoo:

    nokkosrohto poistaa myös kaikki pöpöt ja taudit!
    mielellään tuoreista nokkosista (mutta suurin flunssa-aalto on juurikin silloin kun niitä ei ole, niin kuivatutkin käyvät hyvin. )keitettyä HIRVEÄN väristä, hajuista ja makuista litkua. joukkoon raastaa hieman inkivääriä ja sitten hunajaa. ja tätä lipittää, niin kyllä elimistö puhdistuu(lima poistuu äärettömän nopeasti ja aineenvaihdunta kasvaa) Tepsii, niin yskään, kurkkukipuun ,kuumeeseen mihin vaan !ainakin
    luomukaupoista ja isompien markettien pakkasista ja kuivatuilta hyllyiltä löytyy nokkosta !

  7. Ceraci sanoo:

    Ceetä ja Deetä tupla-annos. Hunajaa kurkkukipuun ja yskään ja paljon lämmintä juotavaa. Niillä yritetään tästä orastavasta flunssasta selvitä.

Kommentoi