ISO BLOGIMATTO

2/10/2012

Ikean musta-valkoraidallinen blogimatto, eli Stockholm Rand tuli sitten lopulta meidänkin kotiin. Vuoden-pari mattoa on nähty tosi paljon sisutuslehdissä ja blogeissa (mistä nimikin). Itse on aina tykännyt maton ulkonäöstä, mutta ollut sitä mieltä ettei se välttämättä sovi meidän kotiin.

Mustavalkoinen matto näytti lehdissä ihanilta valkeilla lattoilla, keskellä valkeaa sisutusta. Ajattelin mustan olevan liian tunkkainen meille, tumman parketin kanssa.

Meillä on ollut jo piedemmän aikaa tarve uudelle matolle. Tykkään pitää tuon olkkarin tilan vapaana ja avarana koska lapset leikkivät enimmäkseen siinä, sekä se on asuntomme valoisin kohta. Uuden maton piti olla siis reilun kokoinen. Muutamia viikkoja sitten koin valaistuksen, yhtäkkisen pakottavan tarpeen Ikean blogimatolle.

Tiesin että pienemmät koot matosta myytiin Ikeassa aina nopeasti loppuun, mutta yllätys (ja pettymys) oli suuri kun huomasin ettei Ikean nettisivuila enään löytynyt koko mattoa. Siirryin huutonettiin, jossa pienempiä kokoja oli myynnissä, korkeilla hinnoilla. Ilmoituksista kävi ilmi että Randin myynti on lopetettu.

Olin jo vaipua synkkyyteen kunnes eräs googlehakuni vei minut Ikea Suomen facebook sivulle esitettyyn kysymykseen. Siinä Ikea kirjoitti että Randia ON myynnissä, mutta sitä ei enään pävivitetä nettiin huonon saatavuden takia. Ja kuinka ollakkaan, isoa Randia olisi tulossa myyntiin Espoon myymälään heti siitä seuraavalla viikolla!

Teiltäkin lukijoista varmaankin aina monelta kyseinen matto löytyy? Jos ei ja sellaisen tahdotte, niin unohtakaa siis huutiksen trokarit. Ikean asiakasplaveluun soittamalla, tai facebooksivun kautta voi mattoja ja niiden tämän hetkistä tilannetta kysellä.

Matto on ollut meillä nyt viikon ja se on saanut kaikkien perheenjäsenten hyväksynnän. Se tosiaan on ihana, joten ei ihme että sitä on niin paljon näkynyt kaikkialla. Matto tuntuu hyvältä ja perhmoiselta jalan alla. Villamaton tapaan se kerää itseensä nopeasti roskaa, mutta toisaalta se on helppo imuroida eikä pöllytä. Lapsiperheen loistava, sillä kudottu villamatto on helppo pitää puhtaana. Esimerkiksi, hetki ennen kuvan ottoa Kaapolta kaatui mukillinen mansikkamehua tuohon ihan keskelle mattoa. Näettekö jälkeä? Ette, koska sellaista ei jäänyt.


34 Responses to “ISO BLOGIMATTO”

  1. misu sanoo:

    matto on upea, teillä on kivan näköinen koti muutenkin!

  2. Edla sanoo:

    Hyvin sopii tummaankin lattiaan!

    Minäkin hain ikeasta jokin aika sitten.
    Tosi kiva on lapsiperheelle, meilläkin siivottu siitä jo vaikka mitä 😉 Imuroida sen saa kyllä melkeinpä päivittäin.

    Olisin ostanut myös Lappljung Ruta maton, mutta täälläpäin ei ollut tarjolla kuin ruskean sävyssä. Musta valkoinen olisi saatava.
    Myös Alvine Ruta matto sopisi tänne…
    Joo, Ikeaa olen minäkin suosinut mattosuunnitelmissa.

  3. Lähiömutsi sanoo:

    Mä niin rakastan tota mattoa, vaikka se on kissaperheessä epäkäytännöllisin ikinä. Se imaisee kaikki karvat heti, ja muutenkin kaikki roska näkyy valkoista ja mustaa vasten komeasti. Joka päivä pitäisi olla imuroimassa. Ja kun sitä sotkua ei enää kestä ja imuroi (suulakkella yhtä raitaa kerrallaan puhtaaksi), kelailee, että kai sitä helpompiakin nättejä mattoja olisi olemassa.

    • Oi voi, voin kuvitella. Jos meillä olisi lemmikkejä olisi matto ehkä jäänyt hankkimatta. Joku kissallinen joskus kirosi kun niilä on musta ja valkoinen kissa + tämä matto. JOs olisi vaan jompi kumpi niin ei näkyisi karva kuin vain toisissa raidoissa..
      Muuten, testasin kaverilla Dysonin kids&pets imuria, TOSI tehokas. Meillä on se ihan tavallinen ja silläkin saa imuroitua meidän perheen karvat matosta helposti ;D

    • Lähiömutsi sanoo:

      Joo, me harkittiin tota imuria, kun vanha hajos ja uusi oli ostettava. Imurivastaavamme Lähiöjeppe löysi siitä kuitenkin jonkun puutteen, mikä lie se olikaan, joten perusimurilla mennään. Tai taisi tossa joku karvaisille perheille -suositus 😀

  4. Anonymous sanoo:

    Nyt pitäis vaan vaihtaa toi tapetti sitten seinällä…

  5. MITEN TEILLÄ ON NOIN SIISTIÄ? onko kuva lavastettu, onhan? meillä on ihan kauhee kaaos ja lapsia on YKSI. Hieno matto, meillä on ikean villamatto mustavalkoinen mut kolmioita, oikeestaan se on kyl beige ja se on ihan paskanen. yhyy, tää on jotain blogiutopiaa. Eihän teillä oikeesti oo aina noin siistiä?

    • No mä imuroin! Sen verran lavastettu. Useasti on sotkuista, mutta Lasse on kova siivoomaan. Mutta ei, ei oo AINA! Tykkään kovasti siitä kolmiomatosta!

  6. heidi. sanoo:

    Siis. Mä en nyt oikeen tiiä kummasta pitäs olla enempi kateellinen – tosta matosta vai haalarista. Moon siis molemmista.
    (no on meilläki toi raitanen, mutkun se on just se liian pieni. gaaddamet.)

  7. Elina sanoo:

    Auts! Mun on tehnyt tota mattoa niin kauan mieli, mutta arveluttaa kun on tummaa pähkinäparkettia lattiat ja tumman harmaa sohva ja vielä pähkinää sohvapöydät sun muut, niin tuleeko siitä sitten liian synkkä kuitenkin kun on mustaa… Nyt sitten tossa kuvassa näyttää niin hyvältä tummalla lattialla, niin taas tekee mieli…

  8. Ihana matto ja sopii teille hyvin!

  9. Sari sanoo:

    Ihana kun kerroit, että sitä vielä kuitenkin saa vaikka netissä sitä ei olekkaan! Mä siitä niin tykkäsin, se kyllä vetelee itseensä kaikki koirankarvat, mutta ei haittaa, ihana se on. Ja tuo ISO on kyllä TOSI ihana!! Meillä siis oli jo tuo matto, ja nyt toiveissa olis uusi. Mitkään muut matot ei vaan enää näytä kivalta tuon jälkeen.

  10. Annarilla sanoo:

    Mä olisin tuon niin toivonut muttei ollut silloin paikalla kun haettiin tavaroita uuteen kotiin. Ja isokin se olis saattanut olla, mutta vaikka meidän makkariin jos ei olohuoneeseen. No, mä valkkasin tilalle lappljungin ja oon kyllä tykännyt näöstä kovasti. Tosin tuntu olis tuossa ollut vielä parempi. Sitä harmaata, olisko se nyt sitten ollut alvime olisin halunnut kovin kanssa mutta sitäkään ei ollut. Onneksinok säästössä melkein vielä se osa budjettia nuin että jos osuu pakko saada fiilis ja saatavuus on + niin voi vielä senkin kotiuttaa 🙂

  11. Anna sanoo:

    Hei mikäs toi teidän säilytyssysteemi on? 🙂

  12. rosa sanoo:

    Mitä sää siis maksoit tuosta matosta? en jostain syystä millään löydä sille hintaa vaikka kuinka kahlaan netissä 🙂

  13. Anuliini sanoo:

    Moi,

    Kiva blogi sulla, mielenkiintoisa aiheita kautta linjan 🙂 Meillä ei ole tuota mattoa, mutta jos tarve olisi, niin varteenotettava vaihtoehto ehdottomasti tuo on. Olisin sen sijaan kysynyt, tuosta valkoisesta säilytyskalusteesta joka näkyy kuvassa. mistä se on hankittu? ja ilmeisesti se on koottu muutamasta ”moduulista”?

    • Moi! Kiva kuulla,kiitos! :))
      Toi säilytsstysteemi on myöskin ikeasta, bestå kalusteista koottu. Niillä saa tehtyä melkein minkälaista ja väristä. Meillä toi on kuudesta eri osasta, ja huomaa että lapset ovat roikkuneet ovissa ja laatikoissa on liikaa levyjä (liian painavia), mutta säätämällä saisi varmaan noi rumat raotkin piiloon.

  14. Anonymous sanoo:

    et haluis joskus tehdä postausta, jossa esittelet teidän kodin? 🙂

  15. Ihana matto! Sopii hienosti teidän kotiin. -Tiina

  16. kotoapoistuja sanoo:

    Jee, haamuhaalari sopii hyvin sisutukseen 🙂 Blogisi on ihana, linkkasin sen juuri avaamaani blogiin. Terkuin,
    Annika

Kommentoi