RASTA

8/05/2012

Vauvakirjoissa on yleinsä kohta johon voi teipata lapsen suloisen hiuskiehkuran. Niin myöskin Elvarin kirjassa.
Tosin sen sivun väliin on lätkäisty minigrip pussillinen rastoja. 

Elviksellä on jo syntyessään komea tukka ja se on vain jatkanut kasvuaan. Onhan se hauskannäköinen, ei siis ihme että päivittäin ihmiset tulevat ihastelemaan sitä. Lähes joka päivä joudumme myös leikkaamaan siitä rastoja pois.

Hiuslaatu on sellaista hyvin vauvamaista, ohutta haituvaa joka menee heposti takkuun. Pitkiin pulisongeihin takertuu myös kaikki puklut, kuolat ja ruoat joten pienet kiharat rastoittuvat nopeasti.

Muutaman kerran olen käyttänyt Elvikselle omaa hoitoainettani. En kuitenkaan tahdo jatkuvasti käyttää voimakkaasti hajustettuja aineita jotka sisältävät ties mitä kemikaaleja lapsille. Jotain hoitoainetta hiukset kuitenkin kaipaavat, en tahdo tukkaa myöskään leikellä!

Kyselin muutamalta tutulta vinkkejä. Moni ei osannut sanoa mitään, eräs suositteli LV:n hajustematonta, toinen vauvaöljyä kylpyveteen. Tahtoisin kuitenkin mielummin käyttää luonnonkosmetiikkaa ja öljy taas jättää hiukset liian rasvaisiksi.

Sain Big Small Companylta luomu-ja luonnonkosketiikka merkin Planet Kidin hoitavan shamppoon. Seuraavaksi olinkin aikeissa kysyä juuri kyseisen yrityksen perustajilta mitä he käyttävät lapsellaan jolla on aivan mahtava kiharapilvi.

Planet Kidilta löytyy shampoon lisäksi myös paljon muita hyviä tuotteita ja kerron niistä mielelläni myös myöhemmin. Shapoota on kahta eri tuoksua, aprikoosi ja vadelma. Ja ainakin tuo jälkimmäinen on mieleeni. Shampoon hoitava vaikutus on selvä, olen itsekkin käyttänyt sitä viimeisen viikon kun hoitoaine on ollut loppu. Valitettavasti se ei Elviksen hiusten rastoittumista kokonaan estä, mutta selvästi helpottaa kammattavuutta eikä rastoja tule enään kuin muutamia viikossa.

Edelleen on siis hakusessa joku vielä hoitavampi tuote, hiuksiin jätettävä hoitoaine ehkä. Mielellään luomua ja luonnollista sekä enintään miedosti hajustettua.

Mitä ainaita te käytätte lastenne / vauvojen hiuksiin vai pärjäättekö kokonaan ilman? Vinkkejä, niksejä kiharapäälle!?

Minttu


17 Responses to “RASTA”

  1. Suski sanoo:

    Tutun näköisiä rastanpätkiä 🙂 Tosin itse en hennonnut ikinä leikellä, selvittelin vain tiheäpiikkisen kamman kanssa useasti. Meillä on ollut käytössä ihan vain Natusan Baby -shampoo. Ei kyllä ole luomua, mutta hajusteeton, väri- ja säilöntäaineeton ja Tanskan allergia- ja astmaliiton suosittelema. Meille on riittänyt se ihan hyvin, tosin Idalla ei ole kiharaa tukkaa. Kerran viikossa olemme hiukset pesseet. En tiedä, tarvitsisiko välttämättä edes niin usein pestä, mutta auttaa kyllä takkuihin ainakin 🙂

    Meillä on pitkätukalla ongelmana ollut välillä karsta. Tuntuu, ettei sitä saa millään päänahasta pois kamalan tukkakerroksen alta, vaikka miten öljyäisi ja rapsuttelisi…

  2. -Mrs P- sanoo:

    Meidän pitkätukkainen vauva (9kk) on aina käyttänyt samaa mitä minäkin, eli hyväksi havaittua luonnonkosmetiikka shamppoota eli tätä: http://www.loccitane.fi/soothing-shampoo,52,2,13622,192043.htm ja hyvin on toiminut. Samalla aineella olen myös pessyt isomman lapsen hiukset.

  3. sukulaistytöllä on käytössä
    muumisuihke. 🙂

  4. jarna sanoo:

    Meillä ei ole poitsun tukkaa koskaan pesty tähän mennessä shampoolla (5v) ja hänen hiuksensa ovat aina puhtaan näköiset silti. Nöpöllä taas joudumme käyttämään ajoittain vahvoja voiteita ja öljyjä atopian takia ja ne on pestävä ihan shampoolla pois. Käytän Ûrtekramin ruusu- tai aloe vera-shampoota.

    Varmaan kaikilla lapsialla rastoittuu hiukset, ellei niitä selvittele kammalla. Vauvatukka on niin ohutta ja höttöistä.

  5. Marjuli sanoo:

    Löytyiskö Ruohonjuuresta luonnonkosmetiikkamerkkien hoitoaineta? 🙂

  6. Noora sanoo:

    Meillä Natusanin shamppoo, ja LV hoitoaine, niillä pestään kerran-pari viikossa. Muuten pestään joka ilta vedellä, ja harjataan joka ilta. Ei tuu rastoja, jos jaksaa/muistaa harjailla. Neidillä kans kihara takatukka, ja takaraivolla usein kunnon kananpyrstö 😀

  7. Dooda sanoo:

    Tämä teidän pikkukaveri saa joka ikinen kerta täällä käydessä hymyn huulille. Että voi olla suloinen, gäää!

    Meidän kahdella tytöllä on ollut samanlainen pehko ihan vauvasta asti. Nuorimmalla samanlaista kihartuvaa mallia kuin teidän Elviksellä, ja takarastat on hyvässä muistissa vielä, heh!

  8. Anonymous sanoo:

    Elvis on ihan mun suosikki!

    Noita lasten luonnonkosmetiikkatuotteita on vissiin tullut ihan hyvin markkinoille, että löytyisköhän sieltä jotain. Itselläni on muistaakseni Urtekramin kehäkukka tms. hoitoaine, joka on tosi miedon tuoksuinen – luonnonkosmetiikkaa ja voisi käydä lapsellekin tuoksun puolesta. Ei mikään silikonisen hoitava, mutta setvii enimmät takut :).

    Hanna

  9. Anonymous sanoo:

    Hei! Ja mikä Tiuhti / Viuhti kaverilla on selän takana ;D.

    Hanna (samainen)

  10. essi sanoo:

    Ollaan Elviksen kanssa samiksia, mä vaan joudun itse leikkaamaan omasta päästäni tuollaisia rastoja! :–D Kerro heti, os löydä jonkun oikein supermahtavan hoitoaineen, ostan sitä itselleni!

  11. KRISSE sanoo:

    Toi tukka on ihan uskomaton!

  12. pikkukiiski sanoo:

    ihana pörröpää 🙂

  13. heidi_ sanoo:

    Pitkään olen taustaillut ja lueskellut sun blogia! Tää on tosi kiva ja koukuttava! 🙂
    Samaa ongelmaa podetaan meilläkin.. Vuoden ikäisellä tytölläni on aikasta paljon tukkaa, joka pitää yön jäljiltä selvitella takkujen vuoksi. Välillä on jopa tuollaisia rastoja.. Me käytetään Muumi-selvityssuihketta, jota saa ihan marketista. Tuoksuu vienosti mansikalle. Kokeilepa sitä ja tiheää kampaa. Toimii! 🙂

  14. Anonymous sanoo:

    Mä liputan ehdottomasti K Pour Karite -lasten selvityssuihkeen puolesta! Luonnonkosmetiikkasertifikaateista Ecocert ja Cosmebio, eli kelpo, ja toimii sekä omassa että lapsen tuuheassa tukassa. Eikä tarvitse pestä pois. Miellyttävä mieto tuoksu. Itse ostin Hakiksen Ekolosta, netistäkin näyttää löytyvän.

    Ihanaa ja sankarillista tulevaa äitienpäivää!
    -Amanda

  15. Anonymous sanoo:

    Meidän vauvalla on pitkä, aivan vitivalkoinen tukka, ja niin sileä, ettei ole tarvinnut leikata eikä shampoolla pestä. Ei siis takkuunnu ollenkaan. Mummot ja kauppojen tädit kyllä pysähtyvät ihmettelemään, että miten voi olla nuin vaalea tukka.

  16. Anonymous sanoo:

    http://www.estellethild.se/

    Meille apu löytyi Estelle & Thildin babyshampoosta. Ekologisia ja toimivia ja kivat pakkauksetkin. Ainakin Kicksit myy.

  17. […] ihanasta hoitavasta lasten luomushampoosta kirjoitin täällä. Mutta hiusten vaan kasvaessa ja paksuuntuessa ei siinäkään riittänyt enään hoitovoima. […]

Kommentoi