Paa-daa-daa-dapa-dapa-dam

29/11/2011

Matkakuumetta. Siis apua kuinka ihminen voikaan olla innoissaan ruotsin RISTEILYSTÄ!

Me ei olla tänä vuonna päästy minnekkään matkalle. Tai no ollaan, Tallinaan ja Tukholmaan. Heh.
Parin vuoden kotona olon jälkeen talous on ollut melko tiukalla eikä minnekkään kummempaan reissuun ole yksinkertaisesti ollut varaa. Toisaalta olin lähes koko vuoden raskaana ja melko puolikuntoinen. Ja lomalla tykkään tehdä muutakin kuin maata koko aikaa hotellin altaan reunalla. Ja sen kummempaan tuskin olisin pystynytkään.

Alettiin miettimään toissapäivänä että pitäisikö mennä käymään tukholmassa. Meille järjestyi ilmainen matka (lahjakortti). Äsken varattiin matka ja ensi maanantaina lähdetään sitten lasten kanssa laivalle.

Varattiin sellainen Promenade hytti (siitäkin olen innoissani (haloo!), kun on mun eka kerta sellaisessa), ajateltiin että voisi olla kivempi katsella ikkunasta menoa ja katossa killuvia akrobatteja kuin sysimustaa merta. Muumit eivät ole paikalla viikolla, mutta Joulupukkipas on! Paikat buffettiin on myös varattuna. Jihaa! Toivottavasti tulee kivaa ja selviydytään reissusta kunnialla erittäin uhmaisen kaksivuotiaan ja erittäin paljon puklailevan sylivauvan kanssa.

Yriteään saada kaikki irti siitä muutamasta tunnista mitä maissa ehtii viettää. Ainakin shoppailua (mini rodini (outlet vain lauantaisin auki, byhyy) tiogruppen, stockhome, american apparel, designtorget, lagerhaus), vanhan kaupungin joulutori, burger king ja kaupunginmuseo.. Huh, no sen näkee sitten mitä ja mihin ehditään.

Reissusta lisää sitten kun se on takanapäin. Sitä ennen vinkatkaahan jotain omia lempipaikkojanne (kaupat, kahvilat, leikkipaikat yms) ja muutenkin kokemuksia lasten kanssa laivalla olemisesta.

Minttu


3 Responses to “Paa-daa-daa-dapa-dapa-dam”

 1. Avatar Omppu sanoo:

  Täällä haaveillaan myös matkasta. Ajateltiin, että keväällä mennään. Tai ainakin kesällä ;) kotimaan reissuilua onkin tullut harrastettua meidän Toukan kanssa. Toukka (kohta 3kk) on myös kova pulauttelemaan, mutta mainiosti on selvitty. Hirmu monta harsoa ja pulikauluria ja vaatekertaa mukaan :) Hyvin se menee!

 2. Avatar katt sanoo:

  Hahaha, mä olen kans aivan innoissani tulevasta risteilystä vaikka sitä on sentään tullut reissattua ympäri maailman :D
  Taitaa kuulua näihin mökkihöperyyden oireisiin :p
  Odotan kyllä innolla kun pikkuinen pääsee laivalla Muumia näkemään jne.

  Täällä muuten yksi Bugaboo (Donkey) fani myös joten postauksia rattaista käytössä lukisin mielellään !

 3. Avatar ONIA sanoo:

  Jos olette akuutissa lapselle-tekemistä/ruokaa/vaipanvaihtoa/kyldyyriä -puutteessa Sergelin torin kohdalla, niin kannattaa mennä Kulturhusetiin! Siellä on hyvä ravintola yläkerrassa (luomua ja näköala), lapsille oma kirjasto-henkinen puuhapaikka ja hyvät hoitotilat alakerrassa. Ja varmaan jotain taidetta myöskin.. :D Me hoidettiin kesän Tukholma-reissulla yksi pit-stop tuolla, ja oli kyllä hyvä juttu! Saatiin mahat täyteen, vaipat vaihtoon ja lapsi sai purkaa energiaansa niin jaksoi taas rattaissa istumista.