Silmälaseista

8/11/2011

Suunnittelen uusien silmälasien ostamista. Ensimmäiset lasini ostin viitisen vuotta sitten. Koska näköni ei ole kovin huono, pärjään myös ilman laseja. Viime vuosina olen kuiten huomannut kurtistelevani ja siristelevän silmiäni yhä enemmän. Myös kaksi raskautta on vaikuttanut näkööni (kyllä, hormoonit voivat myös heikentää näköä!). Joten ennen kun otsani on pysyvästi ihan kurtulla jatkuvan siristelyn vuoksi, on aika hankkia uudet lasit.

Olen jo useita vuosia sitten kyllästynyt vanhoihin laseihini. En käytä niitä edes kotona. Ne ovat mielestäni vanhanaikaiset ja näytän ne päässä nelikymppiseltä. Olenkin jo pidemmän aikaa miettinyt että mitä vanhoille laseille voisi tehdä. Paras tapa on ehkä lahjoittaa ne etenpäin. Kohteita on muutamia, esimerkkinä Vision For All.
Tällä hetkellä olen tykästynyt pyöreisiin malleihin, kun vanhat lasini taas ovat melko neliskanttiset. Vanhoille laseilleni tuli aikanaan hintaa lähes 400 euroa. Tuleviin uusiin raaskin panostaa vain korkeintaan 100e. Toivottavasti en siltikään kyllästy niihin yhtä nopeasti kuin edellisiin.
 

Toivon pääseväni näontarkastukseen jo tällä viikolla, jotta saan pian uudet kivat lasit ja pääsen eroon vihaisesta ilmeestä, ryttyisistä kulmista sekä sumeasta näöstä.

Minttu

Kuvat Nissen, Specsavers, Instrumentarium


7 Responses to “Silmälaseista”

  1. Riikka sanoo:

    Ihana uusi harrarstus sulla! huutiksen ja facen sijaan..

    Ja sulle varmaan sopiikin ja en ole kyllä vielä nähnyt sulla ryttyisiä kulmia..

    Riikka

  2. Nna sanoo:

    paitsi raskaus-, myös imetysaikana näkö muuttuu hormonaalisista syistä helposti tilapäisesti miinussuuntaan, joten periaatteessa varmaan olisi järkevintä tarkistuttaa näkö vasta sen jälkeen. mutta en minäkään malttaisi millään olla hankkimatta uusia laseja. ja eikö imetysaikana sitten muka saisi nähdä hyvin?

  3. Joo, nyt kun olen lopettanut rattaista vouhkaamisen on aika saada pakkomielle uusista laseista 😉

    Nna, vähän pelkäsinkin tuota. Että ettei se näkö heti synnytyksen jälkeen normalisoidu. Pakko kyllä saada ne lasit silti nyt 🙂

  4. Mene Forumin Spec Saversiin hakemaan lasit! Systeri on siellä! Suosittelen ehdottomasti asiantuntevuutta. (Linda) /Jonna, Junian äiti

  5. ONIA sanoo:

    Mulla on ihan sama haave, uudet silmälasit. Nyt kun en enää imetä enkä (vielä?) ole raskaana, voisi olla sopiva sauma niille. Specsaversiä mäkin olen ajatellut, tähän asti eli varmaan 15 vuotta oon asioinut aina Instrumentariumilla, vaikka siellä on kalliit hinnat ja surkea palvelu 😀 Oon vähän liiankin uskollinen asiakas…

  6. Ruusu sanoo:

    Hienoja laseja löytyy myös ainakin Runebergin Silmälasista http://runeberginsilmalasi.fi/ ja mä olin tosi tyytyväinen Sanomatalon Helsingin Katseeseen http://www.helsinginkatse.fi/!

    Mulle raskaudet aiheutti hajataittoa, ja optikko antoi ymmärtää että en ole ainoa jolle näin on käynyt. Eli siis ton hajataiton takia päädyin optikolle… (Laseissa on siis plussaa 0,5, ja toi luku on varmaan ollu aina mutta kun sitä on niin vähän niin en oo huomannu mitään ja kauas on näkyny ongelmitta)

  7. Ruusu, muistankin että olet kehunut noita paikkoja. Ja hirveästi kiinnostaisi just tuolta runebergin lasista rillit hommata. Muttamutta, budjetti sanelee nyt ehdot.

    Kävin tänään näöntarkastuksessa ja juurikin tuo hajataitto oli mullakin edellisestä lisääntynyt.

    Myyjä kehoitti tulemaan tarkastukseen uudelleen imetyksen jälkeen. Nyt kuitenkin hommaan väliaikaiset lasit ainakin tämän imetyksen ajaksi, sen jälkeen raaskin ehkä panostaa enemmän jos tarvis.

    Specaversilla (hakaniemi) kävin ja palvelu oli sielläkin hyvää ja paljon edullisia ja kivan näköisiä laseja siellä näytti olevan.

    Minulle tarjoitui kuitenkin nyt tilaisuus tilata silmälasit rajatusta valikoimasta eräältä pelkästään netissä toimivalta silmä/piilari/aurinkolasien jälleenmyyjältä. Siitä myöhemmin lisää!

Kommentoi