Pauli

2/08/2011

Tuleva isoveli on ollut kovin kiinnostunut vauvoista. Kaapo tietää kertoa että vauvat sanovat suupielet alhaalla ”bää”, kakkaavat paljon, juovat tissistä maitoa ja syövät tuttia. Hän silitittää ja koskettaa tuttavien vauvoja liikkuttavan hellästi. Kaapo tulee välillä laulamaan tulevalle pikkusisarukselleen, laittaa käden vatsalle ja lallattaa jotain omaansa niin suloisesti että itsellä tippa meinaa tulla silmäkulmaan. Vatsalle toivotetaan myös aina hyvää yötä ja sitä pusutellaan sekä huhuillaan huhuuta.

Ostin viime viikolla kirpparilta vauvanuken. Kaapo nimesi sen Paulaksi. Koska nukke on poika aloimme kuitenkin kutsua sitä Pauliksi. Ihan ensin K ilmoitti että vauva tarvitsee pipon, sitten sukat. Sai hän ylleensä myös yöpaidan sekä tutin. Paulia hoivataan kun muistetaan, sen kanssa ollaan mm katsottu pikkukakkosta, tehty vauvahierontaa, käyty kylvyssä ja saunassa, sylitelty ja leikitty. On Pauli jopa syönyt tissiäkin paidan läpi (minun).

Nukkea kohtaan ei ole mustasukkaisuutta ollut havaittavavissa. Oikeastaan pelkkää hellää hellyyttä. Toki tilanne on varmaan aikalailla toinen kun oikea vauva tulee. Siihen saakka jatketaan harjoittelua Paulin kanssa. Käydään vähän leikin kautta läpi mitä vauvalle saa ja ei saa tehdä ja jotain sellaista.

Miten muut useamman lapsen vanhemmat olette valmistautuneet lapsen kanssa vauvan tuloon?
Ja miten teillä on ensimmäiset kuukaudet menneet?

Minttu


4 Responses to “Pauli”

  1. Mieli sanoo:

    Nukke on hyvä ”opetusväline”. Kirjoja suosittelen myös, sellaisetkin joissa se vauva ei aina ole niin ihana. Niitä on paljon, kirjastoa vain penkomaan. Pienille esim. Sanna ja pikkuveli.

    Ja kannattaa muistaa, että mustasukkaisuus on normaalia. Joku fiksu on joskus verrannut sisaruksen saamista tilanteeseen, jossa mies ilmoittaa vaimolleen, että meille tulee uusi vaimo. Eikö olekin kivaa kun saat kaverin? Voitte jakaa huoneen ja se saa sinun vanhat vaatteet ja tavarat… 😉

    Eihän se huomion jakaminen aina ihan kivaa ole, mutta lapset sopeutuvat hyvin. Paljon vain syliä ja huomiota, kun vauvanhoidolta kerkeää.

    Ja yksi vinkki vielä: Vauvaa katsomaan tuleville vieraille kannattaa etukäteen muistuttaa, että huomaavat ensin isoveljen ja muistavat kehua häntäkin. 🙂

  2. mami go go sanoo:

    Kiitos hyvistä vinkeistä Mieli! 🙂

  3. Riikka sanoo:

    Ja parasta on varmaan Kaapolle kun saa jäädä kanssasi kotiin eikä sitä tungeta jonnekin muualle hoitoon (kuten päiväkotiin). Saatpahan tällöin nauttia kahdesta lapsesta ja he tottuvat toisiinsa nopeammin. Sitä vartenhan näitä siskoja tai veljiä tehdään..Paulin kohtalo ei välttämättä ole helppo..

    Ja 1,5 vuoden päästä vaan pohdit että mitä tekisit niin kuin minä nyt? Tekemistä kun on ennen riittänyt..

    Palattu on taas blogimaailmaan..tai yritetään!

    Riikka

  4. mami go go sanoo:

    No kyllä, mukava että on mahdollisuus pitää Kaapo kotona. Ja odotan kovasti että Kaapo pääsee tutustumaan vauvaan ja auttamaan hoitamisessa yms. Toivon että heistä tulee tosi läheisiä 🙂

    Vauva tulee kyllä nyt tosi hyvään saumaan, alkaa olla hieman tylsää tuon omatoimisen pojan kanssa! Voi olla että muuten edessä olisi ollut kouluun / töihin meno ja lapsen päiväkotiin laitto.

    Katsotaan kuinka Paulin käy.. Unohtuuko laatikon pohjalle vai mitä.

    Kyllä säkin vielä jotain keksit!

Kommentoi