Ei

25/07/2011

Uhmaikä – se on nyt täällä. Luulin se jo alkaneen aikaa sitten mutta e-hei, se ei ollut vielä mitään.

Onko nälkä? – Ei
Mennäänkö syömään? -Ei
Mennään syömään. -Ei
Onko pissahätä? – Ei
Mennään potalle. – Ei
Mennäänkö ulos? – Ei
Nyt mennään ulos. – Ei
Tule laittamaan kengät jalkaan. – En
Nyt tänne! – Karkuun!
Onko kaikki ihan ei? – Ei

Tempperamenttinen tuo lapsi on aina ollut ja mm raivarit saanut aina kun lähdetään puistosta kotiin. Nyt meno on vaan jotain x 100. Kaikki on ei tai en. Myös kaikki kivat jutut. Mä vahvasti epäilen ettei tuo lapsi enään edes osaa sanoa joo. Uutuutena hullut kauppa-raivarit, niin ruokakaupassa kun vaikka kirppikselläkin. Ollaankin saatu paljon ilmaista tavaraa kirpparilla myyjiltä, kun tuo huutaa jokaisen pöydän kohdalla jotain pikkuautoa. Kaupassa huudetaan ”piirakkaa” tai ”pillii” (pillimehua) ja näitä tavaroita ei missään tapauksessa saa laittaa kassan hihnalle. Alepassa kapeitten hyllyjen välissä on sitten helppo nappailla lasipurkkeja ja viskoa niitä maahan. Tyyppi on myös huomannut ettei äiti pääsekkään enään juoksemaan kovin lujaa perään. Silloin on hyvä vaikka rimpuilla irti, heittäytyä maahan ja lähteä pinkomaan niin kovaa kuin pikkukoivilla pääsee ja huutaa ”karkuun!”.

Usein vaan naurattaa kun tollanen pikkutyyppi yrittää pomottaa (ja salaahan näille tietysti naureskellaan). Tai kun se vastaa kaikeen ei, mutta tekee ihan päinvastoin. Mutta niitäkin päivä on, kun lapsi on huutanut, raivonnut, kiukutellut ja itkenyt eitä KOKO päivän. Silloin ei hymy ole niin herkässä.

No, uhmaikä kuuluu kehitykseen ja on siinä tärkeä vaihe. Kunhan ei nyt vuosia kestäisi. Muuten mullakin on pian se.

Linkkejä aiheesta:
Uhmaikä on raskas mutta tarpeellinen – Piltti
Uhmaikä – Perhesivut
Lapsi on uhmaiässä – MLL

Minttu


6 Responses to “Ei”

 1. Nna sanoo:

  tätä siis varmaan on meilläkin edessä kun päästään tästä imetys-rintaraivarit-unet -vaiheesta eteenpäin 🙂

 2. Milky sanoo:

  Kovin tuttua 🙂 Lohdutusta kanssa sisaret,onneksi tämä tärkeä vaihe menee ohi ja ilman sitä lapselle ei kehittyisi omaa tahtoa ja olisi isompanakin toisten vietävissä! <3

 3. Juille sanoo:

  Oi joi, kuulostaa niiiin tutulta. Joinain päivinä jokainensana on erittäin painokas EI! 😀

  Olen huomannut, että uhma tulee onneksi sellaisina aaltoina. Välillä on pari viikkoa oikeasti ihan hirveää, ja sitten yhtäkkiä se äidin pieni kiltti kulta taas kuoriutuu sieltä jostain esille muutamaksi viikoksi. Ja sitten mennään taas.. 😀

 4. Titta sanoo:

  Uuden lukijan vissiin kuuluu ilmoittautua. Uus lukija siis ilmoittautuu. Terve! Mulla kotona myös yks Herra Ei 3,5 vee. Meillä on pariin kertaan myöskin ”Otaks karkkii” ollut vahingossa ”Ei.”… Hulluil on halvat huvit, äideil ilmaset. Meillä oli tänään SEMMONEN päivä. Nyt, kun on tupa hiljentynyt, jo alkaa äitiäkin taas hymyilyttää. 😀

 5. mami go go sanoo:

  Hei Titta! Tosi kiva että löysit tänne ja tulit heti ”ilmoittautumaan” 😀

  SEMMOISIA päivä alkaa tulla yhä useammin. Ja meillä samoin huvitellaan välillä kyselemällä lapselta kaikkea tyhmää..

 6. Onneli sanoo:

  Taisin Nna:n blogista klikata tänne, Barbie-intoilijana kiinnitti tuo raskausbarbi (joka tosin ei ehkä Mattelin ole, itelläni on tuommoinen ja se on joku feikki) huomion. Kulmakarvat kohosivat ensimmäisenä Alppilasta, kah, täältä meidän kulmilta. Ja kun riittävästi selailin taaksepäin niin olenpa melko varma että asutaan samassa pihassa 😀 Pitääpä moikata ihan kunnolla kun seuraavan kerran teidät näen. Tässä onkin kiitettävästi tullut elämää pihaan siitä kun tähän 2008 joulukuussa muutettiin, hiekkalaatikkoalue oli pitkään tyhjillään. Mekin annetaan oma panoksemme pihan kasvavalle lapsikatraalle muutamien viikkojen päästä.

Kommentoi