Wicked!

16/02/2011

Ainiin, me oltiin Lassen ja parin kaverin kanssa viime Lauantaina teatterissa katsomassa Wicked musikaali. Mä oon halunnut itse nähdä sen siitä asti kun Ruma Betty oli oli sitä katsomassa, heh. Viime kesänä sitten huomasin sen tulevan vihdoin suomeen. Ja vaikka ensi-ilta oli jo viime syksynä niin nyt vasta pääsimme sitä katsomaan.

Olin kuullut ystäviltä ja sukulaisilta erilaisia kommentteja esityksestä. Hyvästä ja parhaasta nukuttavaan, ei niin kovin hyvään. Mielestäni se oli ajoittain kyllä tosi hyvä mutta sitten välillä tuli fiilis persukoulun impovisoiduista esitystunneistamme. Kaikenkaikkiaan kuitenkin mukaansa tempaava musikkaali jossa tarttuvia biisejä ja osiinsa sopivat näyttelijät. Naispääosien esittäjien (Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko) keskinäinen kemia toimi todella hyvin ja jälkeenpäin luinkin heidän olevan ennestään jo hyviä ystäviä. Tukka Leppänen veti myös mainittavan hyvin tanssiosuudet, jota ei kutenkaan väliajan jälkeen enään ollut.

Hauskaa oli se, etten etukäteen tiennyt sisällöstä tai juonesta yhtään mitään. Kuvittelin sen olevan hauska komedia jossa taiotaan paljon. Olin aika yllättynyt kun tajusin heti esityksen alettua juonen liittyvän Ihmeemaa Oziin ja lopussa suurta mielihyvää tuotti tunne ”mä arvasin!”.

Suositelen kuitenkin kaikille, ei se nyt niin huono ollut! Ja tuskin sillä Wicked on voittanut yli 30 merkittävää kansainvälistä teatteripalkintoa, mm. kolme Tony-palkintoa, kuusi Drama Desk –palkintoa sekä Grammy-palkinnon. Miljoonat katsojat villinnyt musikaali-ilmiö on rikkonut kassaennätyksiä kaikkialla maailmassa. Eli jos et ole vielä käynyt niin hopi hop, Wicked on Kaupungin teatterin ohjelmistossa enään kolme kuukautta.

Minttu

ps. Kiitos Papalle lipuista, Mimmu-Mummille lastenhoitoavusta ja Nellille ja Tonille seurasta!
  Wicked on 


Kommentoi