PIKKULETIT – TULIPAHAN TESTATTUA

29/07/2016

imageimageimageimageimageimage

Olen tosiaan ollut viime aikoina pienessä kriisissä tukkani kanssa. Muutama vuosi sitten pitkästä leikattu polkka on ollut ihana ja olen tykännyt siitä tosi paljon. Nyt kuitenkin jo jonkin aikaa, olen kaivannut jotain uutta. Tykkään niin pitkästä kuin lyhyestä tukastakin, mutta mielestäni juuri tällainen vähän lyhyempi malli sopii minulle paremmin.

Se ei kuitenkaan ole estänyt haaveilua takaisin pitkään tukkaan siirtymisestä. Pitkissä hiuksissa kaipaan eniten sitä, että saan hiukset kiinni. Rennosti pään päälle nutturalle keikkumaan tai vaikkapa molemmin puolin päätä meneville ranskanleteille. Polkkana variaatioita erilaisiin kampauksiin kun ei ole kauheasti.

Sen sijaan että olisin kokeillut elämäni ensimmäistä kertaa hiustenpidennyksiä tai kasvatellut hiuksiani (ja tullut toisiin aatoksiin kymmeniä kertoja) ajattelin testata tämän hetken kuuminta tukkatrendiä – pikkulettejä. Lettien suojissa omat hiukset saisivat kasvaa rauhassa ja ehkä parin kuukauden päästä ne saisikin jo vähän kivemmin kiinni. Samalla olisin hyvin ajankohtainen, kuin suoraan 90-luvulta Dr Albanin musavideolta. Eli kuuminta hottia.

Mutta kuinkas sitten kävikään. Reilun viiden tunnin letittämisen jälkeen hiukset olivat valmiit ja minä epävarmepi ulkonäöstäni aikoihin. Tukka oli ihan uskomattoman painava ja sitä oli paljon. Hiuksia ei todellakkaan saanut nätisti nutturalle pään päälle, kuten olin ajatellut. Kaksi kokonaista päivää sinnittelin niiden kanssa. Siis kahden kuukauden sijasta. Ja otin ne pois.

Tykkään edelleen tosi paljon pikkuleteistä ja minusta ne ovat tosi kivan näköiset myös monella valkoisella. Mutta minä en sitten kuitenkaan tuntenut oloani kotoisaksi niissä. Siis senkin lisäksi, että ne oikeasti tuntuivat inhottavilta ja jo parin päivän jälkeen aika ällöttäviltäkin. En muista milloin olisin saanut niin paljon huomiota, kun nyt lettien kanssa. Niitä kehuivat kaikki ja kaikkialla – perääni vihelleltiin, tultiin pyytämään numeroa, treffeille, seurattiin bussiin ja ahdisteltiin. Siis kahden ja puolen päivän aikana. Ja olivathan ne näyttävät, en ihmettele.

Nyt olen taas tylsä tavallinen polkkatukka-pullasutiponnaripää. Tuhlasin tunteja ja euroja, mutta tulipahan testattua. En missään nimessä suosittele ketään pikkuleteistä haaveilevaa olla niitä ottamatta. Suosittelen kuitenkin ottamaan tosi pieniä ja ohuita lettejä. Itse taisin valita letteihin myös turhan tumman värin, vähän vaikka punertavamman tukan kanssa en olisi näyttänyt niin kalpealta.

Joidenkin mielestä on myös epäkorrektia jos valkoinen ottaa pikkuletit, mutta itse en ajattele niin. EDIT / Lisätty myöhemmin: Itse en aluksi ajatellut asiasta niin, mutta sitten tutustuin enemmän kulttuurilliseen omimiseen  ja ymmärsin, ettei epäkorrekteus ole minun päätettävissäni. Myös siksi oli hyvä, että otin letit nopeasti pois.

 

 

Kuvat Maria Karttunen

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

13 Responses to “PIKKULETIT – TULIPAHAN TESTATTUA”

 1. Riina sanoo:

  Niin no, nuo huomion saannin tapasi eivät ole kovin mairittelevia….ehkä pikkuletit aikuisella, valkoisella naisella ovat enemmän sex appeal kuin klassista kauneutta…? Oma hius paras hius ja kyllä se polkka pitenee päivä päivältä….:)

 2. Elina sanoo:

  No mun mielestä pikkuletit voi olla ihan just minkä värisen ihmisen päässä. Eikä hiukset liity mitenkään seksiin tai seksuaalisuuteen. Näytät Minttu tosi hyvältä nuo päässä

  Ja ymmärrän et ahdistelu ei ole kivaa ja oikein. Ärsyttävää että jotkut käyttäytyy noin

 3. Lenmy sanoo:

  Noi oli kyllä upeat.. Missä kävit ottamassa ja paljonko maksoi?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Tutun tuttuni teki, maksoin näistä yhteensä 100e, mutta normaalisti hinnat pyörivät 500e molemmin puolin :-)

 4. Er sanoo:

  Aivan upealta näytät nuo letit päässä! :)

 5. kassu sanoo:

  missä nää laitettiin ja paljon maksoi?

 6. M sanoo:

  No siis valkoinen hiustyyppihän on ihan liian sileä ja liukas pikkulettien tai rastojen pitoon. Niinkuin itekin sanoit niin niistä tulee nopeasti ällöttävät ja likaiset, itselläkin on siitä kokemusta nuoruusvuosilta… Sen lisäksi letit ja rastat ovat tärkeä osa mustien omaa kulttuuria ja jos he sanovat että niiden omiminen vain muodin vuoksi on epäkohteliasta ja halventavaa, ei valkoisten mielipiteillä ole mitään merkitystä.

  • Ama sanoo:

   Onko se eoäkohteliasta ja halventavaa, jos tummaihoinen suoristaa hiuksiaan kaikenmaailman kemikaalikäsittelyillä saadakseen samanlaiset hiukset, kuin valkoihoisilla? No ei ole. Ne on vaan hiukset, eikä yksikään etninen ryhmä voi omia tiettyä hiustyyliä itselleen.

 7. kysymys sanoo:

  Miksi olet poistellut kommentteja täältä? Sanoit palaavasi aiheeseen ja senkin oman kommentit olet täältä poistanut?

 8. kysymys sanoo:

  Miksi olet poistellut kommentteja täältä? Sanoit palaavasi aiheeseen ja senkin oman kommentit olet täältä poistanut?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! En ole poistanut yhtään kommentteja? Niitä oli tullut kahteen eri postaukseen, ehkä sekoitat ne keskenään? Lupasin todellakin palata aiheeseen, juttua on yhden postaukseen verran, mutta se ei ole vielä valmis :-)

 9. Lisa sanoo:

  EI NÄIN!! Eiväthän ne tietysti mukavalta tunnu valkoisella ihmisellä. Pikkulettejä ei ole tarkoitettu valkoisille ihmisille!

Kommentoi