PARHAAT AURINKOVOITEET – SUURI TESTI

4/07/2019

Toivotaan että lämpimiä ja ennenkaikkea aurinkoisia päiviä on edessä vielä monen monta, vaikka tämän hetkinen sääennuste ei keltaista palleroa hiveästi lupailekaan. Olen nimittäin koko viime kuun testaillut ahkerasti erilaisia aurinkosuojavoiteita ja nyt on vihdoin aika kertoa omat kokemukseni niistä! Toivon, että tästä testistä olisi ennenkaikkea apua teille uutta aurinkovoidetta hankkiessanne.

Tähän omaan testiini valikoin itse aurinkovoiteita sillä perustein, että ne ovat turvallisia, ympäristöystävällisiä sekä soveltuvat ihan koko perheelle. Ja toki sellaisia, jotka ovat helposti saatavilla netistä ja kivijalkamyymälöistä ympäri Suomen. Käytän itse pääosin luonnonkosmetiikkaa ja erityisesti aurinkovoiteissa se on itselleni tiukka kriteeri, joten siksi myös kaikki suosittelemani tuotteet ovat seftifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Aurinkosuojavoidetta valitessa kannattaa ehdottomasti valita fysiikaalinen suoja kemiallisten sijaan. Kemikaalisissa aurinkosuojissa suodatin imee UV-säteilyä itseensä, ja muuntaa vaarallisen säteilyn lämmöksi kun fysikaalinen suodatin taas muodostaa iholle haitallisia säteitä heijastavan pinnan. Kemiallisten suojien sisältämät pienet nanopartikkelit kykenevät tutkimusten läpäisemään ihon ja voivat näin päätyä verenkiertoon. Myös joidenkin aurinkovoiteissa olevien kemikaalien on huomattu tuhoavan koralleja.

Myös fysikaalisia suojia löytyy niin synteettisesti valmistettuina että luonnollisista lähteistä, kuten maamineraaleista. Valittaessa sertifioidun luonnonkosmetiikan aurinkosuojan, voi olla varma ettei siinä koskaan käytetä nanoteknologiaa, meren ekosysteemiä ja koralleja tuhoavia synteettisiä filttereitä tai hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja kuten parabeeneja, EDTA:ta tai muovia sisältävää PEG:ia. Lisäksi mineraalifiltterit ovat tutkitusti turvallisia myös aivan pienille lapsille. Fysikaalisten suojien teho alkaa myös heti iholle levitettäessä, eli niiden kanssa ei tarvitse sen kummemmin odotella imeytymistä.

Eritysesti pienet lapset tulisi suojata ensisijaisesti vaattein ja varjoin, mutta tarvittessa näitä kaikkia aurinkosuojia voi siis käyttää myös lapsille. Tässä testissä on mukana myös kaksi lapsille suunnattua aurinkosuojaa, mutta periaatteesa nämä kaikki valitsemani voiteet soveltuvat siis ihan koko perheelle.

Ihan kaikkia aurinkovoiteta en pystynyt ottamaan mukaan testiin, mutta kirjo on siti mielestäni laaja ja joukossa on eri tyylisiä suojia vaikkakin osa on samoilta merkeiltä. Aurinkosuoja on tärkeä ja siksi halusinkin ottaa testiin mukaan pääosin korkealla suojakertoimella olevia tuotteita. Itse suosin enemmän niitä, sillä en missään nimssä tahdo palaa. Joukosta löytyy kuitenkin myös muutama kevyempi tuote.

Tämän aurinkovoidetestin lisäksi minulta on tulossa pian myös sävyttävien, eli kasvojen ihon väriä tasottavien bb-suojien testaus! Mutta ensin siis nämä (ei missään tietyssä järjestyksessä), olkaa hyvä:

BIOSOLIS SUN SPRAY  SPF 50

Suihkutettavat aurinkovoiteet ovat itselleni mukavimpia ja helpoimpia käyttää, joten tämä voide on kulkenut koko kesän matkassa mukana. Olen käyttänyt sitä paljon lapsille, että itselleni pääosin kasvoille, olkapäille sekä decolteelle.

Tykkään tämän suojan tuoksuttomuudesta, vaikkakin siinä on pieni vivahde öljyistä mietoa tuoksua, joka tulee siis aivan luonnostaan tuotteessa kätetystä Karanjaöljystä. Toisin, kun useiden muiden fysikaalisten suojien väri, niin tämä on väritykseltään hieman kellertävää ja imetytyy sekä sulautuu nopeasti ihoon, eikä jätä sitä valkoiseksi oikeastaan yhtään. Tuotteen voit ostaa esim täältä*.

+ suihke on helppo käyttää
+ hyvä pakkauskoko, riittoisa tuote
+ kasvoille ja vartalolle
+ levittyy ja imeytyy hyvin
+ korkea suoja, sopii myös lapsille

MÁDARA SUN PLANT STEM CELL ANTIOXIDANT SUNSCREEN SPF30

Mádaran SUN-sarjassa on raikas sitruunainen tuoksu sekä kevyt anti-age vaikutus. Voide on paksua ja silkkimäistä, mutta levittyy ja imeytyy nopeasti. Jättää aluksi kuitenkin todella haalean vaalen vivahteen iholle. Vaikka tuote sopii myös lapsille, tulee tästä enemmän sellainen ”aikuiseen makuun” -fiilis. Tykkään! Tuotteen voit ostaa täältä*.

+ ylellinen tuoksu ja koostumus
+ jättää ihon silkkiseksi
+ ei tahmaa
+ vartalolle, kasvoille, käsille

MOSSA NATURAL SUN MINERAL SUNSCREEN LOTION SPF 20

Matalan suojakoertoimensa vuoksi tätä tuotetta tuli käytettyä enemmän ilta-aringossa sekä loman loppupuolella, kun iho oli jo saanut hieman suojaavaa päivetystä. Samasta syystä en ole käyttänyt tuotetta laisinkaan lapsilla. Voide on silkkimäistä, paksua ja jättää ihon pitkäksi aikaa kosteutetun tuntuiseksi. Useiden fysikaalisten tuotteiden tapaan, iho jää hetkeksi vaaleammaksi, mutta ei mitenkään häritsevästi.

Tuotteessa on hyvin kevyt ja raikas tuoksu, ehkä kaikista testaamistani voiteista suosikkini! Voide sisältääkin pohjoisen supermarjaa tyrniä, jolla on suojaava ja korjaava vaikutus myös auringosta jo vaurioituneelle iholle. Voi käyttää kasvoille ja vartalolle. Tuotteen voit ostaa täältä*.

+ hyvä mieto tuoksu
+ korjaa ihoa

ALGAMARIS SPRAY SOLAIRE SPF 30

Jos on pakko valita suosikkituote näistä testaamistani, niin se on tässä. Kookoksen tuoksuinen spray on ihanan kevyttä (jopa vetistä), levittyy, imeytyy, kosteuttaa sekä on vedenkestävä. Iho ei jää tästä tuotteesta hetkeksikään valkoiseksi, vaan enemmän sellaiseksi kuvaöljytyn tuntuiseksi, ei yhtään tahmeaksi vain todella pehmeäksi ja ihanaksi. Pakkaus on myös tosi kätevä!

+ vettä hylkivä
+ koostumus kuin ”tavallisessa” aurinkovoiteessa
+ ei jätä ihoa valkoiseksi
+ kesäinen kookostuoksu
+ ilmatiivis, kätevä spraypullo
+ jättää ihon pehmeäksi

WHAMISA ORGANIC FLOWERS SUN CREAM SPF 50

Tämä suuren suosion saavuttaman Korealais-kosmetiikkamerkki WHAMISAn aurinkovoide sopii omasta mielestäni enemmän kasvoille kun koko vartalolle. Sen koostumus on paksua ja se jättää valkoisen pinnan iholle pitkäksi aikaa, vaikka se muuten kivasti imeytyykin. Fermentoidut ainesosat, kuten aloe, riisiuutee, rypäleiden siemenet, oliivi ja avokadoöljy estävät ihon ärsytystä ja suojaavat haitallisilta ympäristövaikutuksilta. 

Pieni pakkaus kulkee kätevästi mukana, mutta myös juuri senkin vuoksi toimii mielestäni paremmin kasvoilla ja muilla pienillä iho-alueilla. Itse käytin tätä muutaman isohkon luomen päälle, joille halusin paremmin suojaa. Toimi siinä tosi hyvin koostumuksensa sekä korkean suojakertoimensa ansiosta. Hyvin mieto ja neutraali tuoksu. Voit ostaa tuotteen täältä*.

+ fermentoidut ainesosat sisältävät normaalimpia korkeampia antioksidanttipitoisuuksia ja ravintoaineita
+ hyvä suoja kasvoille

BIOSOLIS MELT-IN CREAM SPF30

Tämä aurinkosuoja pääsee ehdottomasti TOP 3:seeni. Nimensä mukaisesti aluksi voidemainen aurinkovoide sulaa iholle ja muuttuu levitettäessä öljymäiseksi. Iho tuntuu pitkään öljytytä, eikä jää ollenkaan valkoiseksi. Pumppupullo on suosikkini heti spaypullojen jälkeen. Tätäkin on tullut käyetettyä paljon niin itselle kun isommille lapsille, sillä se on myös vedenkestävä ja ennenkaikkea levittyy niin kivasti. Sisältää rapsiöljyä sekä karainöljyä, lähes tuoksuton. Voit ostaa tuotteen täältä*.

+ kätevä pumppupullo
+ ei jätä ihoa valkoiseksi
+ vedenkestävä
+ kiva myös lapsille
+ kasvoille ja vartalolle

ATOPIK SPARY HERKÄLLE IHOLLE SPF 30

Kotimaisen Atopikin kaurapohjaiset tuotteet ovat ovat olleet päivittäisessä käytössäni itselläni koko vuoden, mutta tämä uutuus aurinkovoide jäi matkan aikana vähemmälle käytölle. Tuotteen koostumus on kivan kevyt ja tulee suhkepullossa, mutta vaatii pitkän levityksen ennen kun valkoisuus (tai jopa sinisyys) iholta häviää. Decolteelle, olkapäille ja muille pienemmille ihoalueille sopii kuitenkin kivasti. Kauraöljyn antioksidantit ja keramidit estävät ihon kuivumista ja rauhoittavat sitä.

+ vettä hylkivä
+ valmistettu Suomessa
+ tuoksuton

WELEDA KIDS EDELWEISS SUNSCREEN LOTION SPF 30 & ALGAMARIS KIDS SPF 50

Vaikka kaikki ylläolevat voiteet sopivat myös lapsille, halusin ottaa testiin mukaan muutaman lapsille suunnatun aurinkovoiteen. Lapset kannaakin aina suojata vaattein, varjoin sekä välttää keskipäivän aurinkoa. Alle 2-vuotiaita lapsia ei suositella yleensä rasvattavan ollenkaan, mutta luonnollisia ja fysikaalisia voiteita voi pienemmillä käyttää etenkin pienille iho-alueielle, kuten kämmenselkiin, kasvoihin ja jalkapöytiin. On tärkeää muistaa lisätä voidetta aina uinnin jälkeen sekä pestä voide illalla pois iholta.

Mutta nämä kaksi voidetta olivat sellaista tököttiä, ettemme todellakaan lisänneet voidetta päivän mittaan kovinkaan usein. Kun voidetta levitti reilulla kädellä, olivat lapset valkoisia vielä illallakin. Se on näiden fysikaalisten voiteiden huono puoli, eli jos on laiska levittäjä tai muuten vaan haluaa hoitaa rasvauksen nopeasti, jää lapsi (ja kaikkialle minne hän nojaa) aluksi valkoiseksi. Hyvä puoli on taas se (tärkein), ettei lapsi pääse palamaan.

Nämä lasten voiteet eroavat siis siinä mielessä, että ne ovat paksumpia, vaikeammin levittyviä, mutta myös hyvin vedenpitäviä sekä täysin hajusteettomia sekä hypoallergisia, joten ne sopivat hyvin herkällekin iholle. Lisäksi ne kosteuttavat, Weleda sisältää auringonkukkaöljyä ja Algamaris kookosvoita. Kosteutuksesta huolimatta kannattaa lapset rasvata myös normaalilla kosteusvoiteella auringossa oleilun jälkeen.

Itse tykkäsin vähän enemmän tuosta Algamariksesta, siinä voitti sekä korkeampi suojakerroin, että kätevämpi pumppupullo-pakkaus. Ja ihan kuin se olisi levittynyt ja imeytynyt näistä kahdesta vähän paremmin. Käytin sitä itse myös useasti kasvoilleni. Mutta jos lapselle on aurinkovoide hakusessa ja kumpi vain tulee vastaan (Weledasta pitäisi löytyä myös spf 50), niin molemmat oikein hyviä!

Muistakaahan siis suojatua jatkossakin auringolta, vaikka tuntuu että iho olisi jo paahteeseen tottunut. Palanut iho myös muistaa palamisen ja palaa helpommin myös seuraavana kesänä. Muista riskeistä nyt puhumattakaan!

Myös fysikaalinen aurinkovoide on hyvä muistaa pestä iholta joka ilta, käyttäen apuna vaikkapa sientä. Ihon säännöllinen kuoriminen ja kosteutus parantavat rusketuksen kestoa ja tekevät tietysti hyvää iholle!

Onko joku näistä tuotteista jo tuttu vai löytyykö teiltä jokin muu luottotuote jota ei testissä ollut mukana?

*- merkittyjen linkkien kautta tehdyistä ostoista maksetaan bloggaajalle pieni provikka


One Response to “PARHAAT AURINKOVOITEET – SUURI TESTI”

  1. suis sanoo:

    Itse käytän Acorellen sk30 sprayta. Se on hyvin samanlainen kuin Algamariksen vastaava, mutta ilman kookoksen tuoksua, josta en niin välitä. Testattu on myös Madara, Algamaris ja Biosolis, mutta Acorelle on osoittautunut parhaaksi.

Kommentoi