PAREMPI OPPIMIS -JA KESKITTYMISKYKY PURKISTA?

20/09/2018

Kaupallinen yhteistyö – Eye Q

Kaupallinen yhteistyö – Eye Q

Tiedättekö miksi rasvahappovalmisteet ovat tärkeitä jokapäiväisessä elämässä ja miksi jokaisen tulisi käyttää niitä? Moni varmasti yhdistää rasvahapot aivojen toimintaan ja nehän ovatkin yksi kehomme tärkein osa – ihmisen tietokoneeksikin niitä kutsutaan. Aivojen lisäksi Omega-rasvahapoilla on monia muitakin suotuisia vaikutuksia ihmisen elimistölle, rasvahapot vaikuttavat merkittävästi ihmisen terveyteen, myös rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan sekä matala-asteiseen tulehdukseen.

Pehmeä, eli tyydyttymätön rasva, joka sisältää tärkeitä omega-rasvahappoja, on keskeinen ravintoaine terveyttä edistävässä ruokavaliossa. Kuitenkin ongelmana monen ruokavaliossa on se, ettei se sisällä tarpeeksi näitä tarpeellisia rasvoja. Tai ravinnosta saatavat rasvat voivat olla määrällisesti riittäviä, mutta laadullisesti ne saattavat olla puutteellisia. Myöskin omega-3 ja -6 rasvahappojen kyky varastoitua elimistöön on heikko, mutta silti elimistön tarve niille on kuitenkin päivittäistä. Siksi hyödyllisten rasvahappojen saanti tulee olla säännöllistä ja ympärivuotista, sillä niitä ei voi syödä varastoon.

Itse koen, että etenkin lasten omega-rasvahappojen saantiin tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Kasvavat ja kehittyvät aivot tarvitsevat rakennusaineita ja valitettavasti monen lapsen ruokavalio saattaa olla suppea erilaisten makumieltymysten tai vasta eri ruoka-aineisiin totettelun takia. Vaikka meidän pojat ovat hyviä syömiään monipuolisesti ja tykkäävät esimerkiksi todella paljon eri kaloista, saavat he silti vielä purkista Omega-3 ja 6-rasvahappoja sisältävää kalaöljyä. Testissä meillä jo useamman kuukauden on ollut Eye q:n puhtaat ja luonnolliset kalaöljyt.

Niillä rasvahapoilla kun on keskeinen rooli lähes kaikissa kehon soluissa ja ne toimivat tärkeänä rakennusaineena solukalvoille sekä edistävät aivojen sekä näkökyvyn normaalia toimintaa. Lisäksi ne tutkitusti parantavat muun muassa keskittymiskykyä ja lukutaitoa. Uusimpien tutkimusten mukaan omega-3-rasvahappolisän käyttäminen vähentää lapsen käyttäytymishäiriöitä, yliaktiivisuutta ja kognitiivisia ongelmia. Lisäksi omega-3-rasvahappojen on todettu parantavan lasten unta.

Aivot ovat 60 prosenttia rasvaa, joten laadukkaat rasvat ovat tärkeitä. Eye q -valmisteiden sisältämä kalaöljy on luonnollista ja puhdasta. Öljy valmistetaan pienikokoisista kaloista, jotka pyydystetään eteläiseltä Tyyneltä valtamereltä vesien ollessa puhtaimmillaan. Öljy täyttää WHO:n ja EU:n tiukat puhtausvaatimukset. Eye q valmisteet eivät sisällä keinotekoisia väri-, maku- tai makeutusaineita eikä lisättyjä vitamiineja. Eye q tuotesarjan valmisteet ovat laadukkaita, tutkitusti tehokkaita sekä turvallisia ja sopivat kaiken ikäisille.

Meidän lapset ovat ottaneet mielellään rasvahappo-kapselit osaksi päivittäistä rutiinia. Etenkin erityisesti lapsille suunnattu Eye q Chews pureskeltava, mansikanmakuinen kala- ja jättihelokkiöljykapseli on niin hyvää että Kaapo söisi niitä mielellään ihan muuten vaan. Onkin harhaluulo että kaikki kalaöljyt maistuisivat pahalle, jos ne ovat puhtaita ja korkealaatuisia niin sitä ongelmaa ei ole. Nämä suussa poksahtavat kapselit on maustettu luonnollisella mansikanmaulla sekä hammasystävällisellä xylitolilla. Eye q tuoteperheeseen kuuluu myös maustamaton kapseli sekä nestemäinen, vaniljan makuinen kala- ja jättihelokkiöljyvalmiste.

Jos meillä aamutohinoissa unohdetaan ottaa päivän vitamiinit niin viimeistään sitten iltapäivällä läksyjä tehdessä se tulee mieleen. Nyt kun molemmat pojat ovat koulussa ja läksyjä ekaluokkalaisellakin jo heti aika suuri määrä, sitä haluaa mahdollisimman hyvin tukea ja auttaa lapsia uuden oppimisessa ja siihen keskittymisessä. Ja mahtavaa jos se osittain onnistuu ihan vain antamalla heille päivittäiset rasvahappokapselit. Tai itseasiassa lapset usein kyllä itse muistavat ne minua paremmin. Liekö näillä kapseleilla osuutta asiaan 😀

Käytättekö itse tai lapsillanne rasvahappovalmisteita? Oletteko huomanneet niiden käytöstä olevan konkreettista hyötyä?


4 Responses to “PAREMPI OPPIMIS -JA KESKITTYMISKYKY PURKISTA?”

  1. Taina Köykkä sanoo:

    Tärkeä asia ja totta. Kun autistiset kaksospoikani käyttivät alakouluikäisinä öljyjä, keskittyminen selvästi parani, rauhoittuivat ja oppivat lukemaan ja kirjoittamaan Se avasi oven myös kaiken uuden oppimiseen ja kehittymään kunnon kansalaisiksi

  2. Nk sanoo:

    Meillä pojalla kielellinen erityisvaikeus ja näistä ei varmasti haittaakaan olisi mutta lapsi ei suostu syömään.monia valmisteita ollaan kokeiltu mutta ei painu.nämä kun ovat monesti hedelmäkarkki maisia niin koostumus on se josta lapsi ei pidä.itsekkin jotain geelipalaa maistoin ja makukin oli kamala

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Ymmärrän, välillä voi olla vaikea saada lapset syömään vitamiineja. Nämä eivät muuten ole sellaisia geelipaloja, vaan kapselit voi puraista rikki tai nielaista kokonaisena. Kapseleiden lisäksi vielä tuo ihan perinteinen öljy 🙂

Kommentoi