HELLESALAATTI

21/07/2018

Helle se vaan jatkuu ja niin jatkuu sitä myötä myös helle-aiheiset postaukset. Näihin kuumiin päiviin sopii ihanasti salaatti, jota itseni tekee kylläkin mieli ihan läpi vuoden. Tämä on itseasiassa sellainen ruoka jota teen hyvin usein ollessani yksin kotona, kuten tänään. Välillä vähän varioiden, kuten myös tänään, kun unohdin sipulin ja lisäsin itsellenikin ihan uutena juttuna joukkoon vesimelonia. Sopii muuten ihan mielettömän hyvin!

Helppoutensa lisäksi parasta tässä salaatissa on mielestäni sen hieman tulinen liemi. Voisin juoda sitä ihan sellaisenaan. Ja välillä niin teenkin. Joudun usein myös hillitsemään itseäni, etten söisi koko kulhollista kerralla. Tänään onnistuin siinä aika hyvin, nimittäin vasta tätä postausta nyt kirjoittelessani napsin viimeiset palat suuhuni.

RAIKAS KIKHERNE-HELLESALAATTI

1 purkki liotettuja kikherneitä
1 kurkku
1 paketti fetaa tai salaattijuustokuutioita
1 limen mehu
1 nippu korianteria
muutama tomaatti
muutama siivu vesimelonia
srirachaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Kaikki ainekset tulevat yhteen kulhoon, eikä järjestyksellä ole oikeastaan väliä. Pilko kurkku, tomaatit sekä vesimelonit kuutioiksi ja lisää joukkoon feta sekä kikherneet. Silppua korianteri ja purista päälle limen mehu sekä loraus oliiviöljyä, shrirachaa maun mukaan, noin ruokalusikallinen. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin. Voit antaa salaatin tekeytyä hetken, jos maltat.

Nauti mielellään viileässä paikassa, jos mahdollista pakkasesta tulleeseen kauratyynyyn kääriytyneenä – toimii!

Mitä ruokia te tykkäätte syödä helteellä?


Kommentoi