SUNNUNTAITORTILLAT

15/10/2017

Kaupallinen yhteistyö – Hälsäns Kök

Silloin kun en oikein keksi että mitä ruokaa tehtäisiin, tai kun tekee mieli vähän kaikkea, ovat tortillat aina oiva valinta! Jääkaapista kun yleensä löytyy jo valmiiksi vaikka mitä täytettä ja lapset tykkäävät kun saavat koota juuri sellaiset tortillat kun haluavat. Kaupallisessa yhteistyössä Hälsäns Köketin kanssa, me testattiin tänään heidän upouusia fileesuikaleita ja herkuteltiin tortilloilla 14 kilsan sunnuntaipyöräilyn päälle.

Häsäns Kökin pakastealtaasta löytyvät lihankorvikkeet ovat meidän perheelle jo tosi tuttuja. Heidän tuotteistaan etenkin chorizot sekä nugetit ovat meidän kaikken mieleen. Kasvisyöjä olen itse ollut muutaman vuoden, mutta kanan syönnin olen lopettanut jo paljon sitä ennen. En nykyään edes kaipaa lihalle mitään vastaavaa korviketta, mutta välillä sitä kuitenkin kaipaa niitä vanhoja tuttuja ruokia.

Kanalle en kuitenkaan ole löytänyt aiemmin mielestäni tarpeeksi hyvää ja helppoa korvaajaa, mutta tänään kahden tortillan jälkeen vielä tarjoilukulhista fileesuikaleita popsiessani hymyilin iloisena, että vihdoin sellainen on löytynyt. Pelkäsin soijasta valmistettujen suikaleiden olevan mauttomia tai olevan liian kuivia, mutta ne olivat päältä rapeita ja sisältä tosi mehukkaita.

Osku teki tortilloihin lisäksi maailman parasta salsaansa sekä paahdettua munakoisoa. Ja kastikkeen. Ja pilkkoi kaikki vihannekset ja paistoi fileesuikaleet…

SUNNUNTAITORTILLAT

tarvitset:
Hälsans Kök fileesuikaleita
maissilettuja
3 tomaattia
korianteria
chiliä
lime
munakoiso
valkosipulia
creme freshiä
kurkkua
avocado
paprika
salaattia
fajita-mausteseos

Salsa: avaa tomaatit kahtia ja poista siemenet, pilko sitten pieneksi. Lisää joukkoon pilkottu chili sekä nipullinen korianteria sekä limen mehu.
Paahdetut munakoisot: Viipaloi munakoiso pitkiksi paloiksi ja asettele uuninpellille. Ripottele päälle suolaa ja anna paistua hetki 250 asteessa uunissa. Lisää päälle valkosipulia, chiliä ja suolaa. Paista vielä hetki, kunnes saavat kauniin värin.
Kastike: lisää creme freshin joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi, posta kurkusta kota lisää sitten pilkottu kurkku sekä korianteria.
Paista fileesuikaleet öljyssä ja lisää joukkoon fajita-mausteseos. Pilko paprika ja paista samalla pannulla. Leikkaa vielä avocado viipaleiksi. Lämmitä maissilelut uunin jälkilämmössä ja kokoa mieleisesi tortilla! 🙂

Lisää monipuolisia kasvisruokareseptejä löytyy Hälsänk Kök Suomen facebook-sivuilta.

Käytättekö te ruoanlaitossa jotain lihankorvikkeita? Entä vastaavatko teidän muiden miehet pääosin kokkailuista?


One Response to “SUNNUNTAITORTILLAT”

  1. Caritainen sanoo:

    Minä käytön maidon korvikkeena melko pitkälti kauratuotteita ja lihan tilalla olen nyt ihastunut härkikseen 🙂

Kommentoi