DRAAMAA, SEIKKAILUA, YLLÄTYKSIÄ
JA SUURIA TUNTEITA

30/11/2016

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset

Yhteistyössä Adlibriksen kanssa pääsin testaamaan elämäni ensimmäistä kertaa lukulaitetta ja e-kirjoja. E-kirjojen lukeminen on kiinnostanut jo pitkään, mutta jostain syystä en ollut aiemmin saanut aikaiseksi sellaista kokeilla. Viime kesänä näin Espanjassa ollessamme rannalla eräällä pariskunnalla e-kirjojen lukulaitteet. Kiinnostuin niistä heti, sillä esimerkiksi auringonpaisteessa tavallisella padilla lukeminen ei oikein onnistu, mutta tuolla se näytti onnistuvat oikein hyvin.

Rakastan lukemista ja uppotumista tarinoihin. En kuitenkaan viime aikoina ole ostanut yhtään uusia kirjoja, vaan itseasiassa vein loputkin vintille kirjahyllystä pölyttymästä. Kirjastosta tulee välillä lainailtua kirjoja, mutta niiden ongelmana taas on se, että unohdan usein palauttaa ne ajoissa. Ja jos kirjaan on jonoa, ei sitä voi lainata uudestaan, joten kirja jää harmillisen usein kesken. Se olikin ehkä suurin syy miksi e-kirjat alkoivatkin kiinnostamaan. Ja ovathan ne kai ekologisempiakin?

Letto-lukulaitetta olen ehtinyt tähän mennessä käyttämään vain kotona. Sen kanssa on kiva käpertyä sohvan nurkkaan tai lukea illalla vielä luku tai pari sängyssä ennen nukkumaan menoa. Laitteesta ei myöskään tule tavallisista älylaitteista tulevaa sinistä valoa, joten yöuniinkaan laite ei vaikuta häiritsevästi. Laite on tosi kevyt, joten voisin hyvin kuvitella ottavani sen myös laukkuun mukaan. Kirjaa voisi lukea vaikkapa ratikassa matkalla keskustaan. Ja toki pidemmilläkin matkoilla. Laiteen akunkesto on nimittäin myös todella pitkä. Parhaimmillaan akku kestää yhdellä latauksella jopa kuukauden. Tänään itseasiassa, juurikin noin kuukauden käytön jälkeen, laitoin sen ensimmäistä kertaa latautumaan.

Oli kirja kuinka jännittävä tahansa, lukeminen rentouttaa. Silloin unohtaa kaiken muun ympäröivän maailman. Esimerkiksi lukiessa en ikinä vilkuile kännykkää. Hyvät kirjat jäävät myös mieleen vuosikausiksi. Edelleen vielä välillä mieleen tulee jotain vaikuttavia kirjoja, jotka olen lukenut vaikkapa 15 vuotta sitten.

Letto Frontlight sisältää valmiiksi kaksi e-kirjaa, jonka lisäksi e-kirjaostoksia voi tehdä suoraan laitteella. Siinä on tilaa noin 4000 e-kirjalle! Lisäksi laite sisältää myös  sisäänrakennetun sanakirjan. Tosiaan tuo näyttö on selkeä, itsevalaiseva eikä se heijasta. Erittäin miellyttävä siis silmille ja toimii hyvin niin pimeässä kun auringonpaisteessakin. Sain teille blogin lukijoille hyvän tarjouksen vaikkapa punkinkonttiin, eli Letto lukulaite + 5 e-kirjaa hintaan 99e. 

Itse olen ihan pienestä saakka ollut aikamoinen lukutoukka. Heti kun opin lukemaan olen suorastaan ahminut kirjoja. Muistan että ensimmäiset kunnon kirjat mitä aloin lukemaan olivat Neiti Etsivä -ja Bertin päiväkirja sarjat. Saatoin hyvinkin lukea yhden kirjan jopa päivässä. Äitini on myös kova lukemaan ja häntä kiinnostaa eniten jännitys -ja kauhukirjallisuus. Teininä tulikin luettua lähes koko Stephen Kingin tuotanto. Seiskaluokalla ihastuin Arto Paasilinnan tyyliin ja samoihin aikoihin enemmän klassinen kirjallisuus alkoi kiinnostamaan. Nykyäänkin luen mielelläni lähinnä erilaisia romaaneja. Niissä pitää olla draamaa, ehkä vähän seikkailua, yllätyksiä ja suuria tunteita. Mitään kauhua en pysty lukemaan enää yhtään – liian pelottavaa!

Minkälaisia kirjoja te luette, vai onko sellaiseen luksukseen enää edes aikaa? Entäs onko e-kirjat ja lukulaitteet jo tuttuja?

LIFIE ja Adlibris yhteistyö

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

Kommentoi