JOKIN MITÄ EI VOI JÄTTÄÄ HUOMISELLE

8/05/2016

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Vaikka minulla asuukin lähes puolet suvusta Espanjasta, emme ole alunperin sieltä kotoisin. Jostain olen kuitenkin perinyt sinne hienosti sopivan mañana-asenteen. Välillä oma rentous jopa ärsyttää. Etenkin silloin kun pyykkikori pullistelee ja edelliset pyykit ovat kuivumassa telineessä toista viikkoa. Kun kaikki haarukat ovat likaisena koneessa ja aamupala-astiat edelleen illalla pöydässä. Kun postiluukusta tipahtaa muistutus sähkölaskusta ja hammaslääkärin tarjous umpeutua, ennen kun ehdin varata ajan. Lenkillekkin piti lähteä… Toisaalta rentous on myös hyvä juttu. Kiireisen arjen rullatessa eteenpäin on helpottavaa, että jotain asioita voi vaan siirtää huomiselle. Tai ylihuomiselle. Tuntematta liikkaa huonoa-omaatuntoa näistä. Joitain asioita ei kuitenkaan kannata siirtää.

Olen mukana Indedaysin ja Fennian Henkivakuutuksen kampanjassa ja henkivakuutus on ehdottomasti sellainen asia, jonka ottamista ei kannata lykätä. Ikinä ei tiedä mitä elämä tuo eteen.

Vanhempana sitä on lastensa tärkein ihminen, olivat lapset sitten isoja tai vaikkapa jo aikuisia. Äitiys on välillä myös aikamoista murehtimista ja usein itselleni tulee ainakin ajatus, että mitäs lapsille käy jos minulle sattuisi jotain? Mitäs jos sairastun, vammaudun tai kuolen? Mikään rahasumma ei tietysti poista surua, mutta henkivakuutuksesta saatu korvaus auttaa lapsia jatkamaan ja turvaamaan heidän tulevaisuuttaan. Pysyvän työkyvyttömyyden turva on erityisen tarpeellinen pienten lasten vanhemmille sekä työssäkäyville henkilöille, joille työkyvyttömäksi joutuminen tarkoittaisi rajua tulotason laskua. 

Siivoushommat voi siis siirtää myöhemmällekkin, henkivakuutus kannattaa ottaa heti. Fennian laskurilla voi vakuutuksen hinnan käydä laskemassa helposti. Vakuutuksen tilaaminen on myös todella vaivatonta, sillä siihen ei tarvita yhtäkään paperia tai konttorikäyntiä.

Kertokaapas, Onko teillä Henkivakuutus jo hankittuna? Jos ei, niin miksi? Kaikkien vastaajien kesken arvotaan 50 euron lahjakortti Stockmannille.

Nyt otan jätskikipponi ja linnotaudun sunnuntain kunniaksi sohvannurkkaan. Pyykkihommat saa jäädä huomiselle.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

56 Responses to “JOKIN MITÄ EI VOI JÄTTÄÄ HUOMISELLE”

  1. liinana sanoo:

    Lapsettomana, yksin asuvana opiskelijana en ole erityisemmin osannut ajatella tarvitsevani henkivakuutusta, joten sellaista ei siis ole. Kävin laskemassa hinnan omalle vakuutukselleni tuolla Fennian sivuilla, ja vaikkei summaksi montaa euroa tullut, saa sillä summalla kuitenkin ruokaa sen verran, että pienituloinen opiskelija syö pari päivää… Ehkä harkitsen asiaa uudelleen joskus, jos elämäntilanne muuttuu.

  2. Tiina sanoo:

    Kyllä löytyy.

  3. Linda sanoo:

    Ei ole, mutta haluaisin. On vaan sikakallis ja kun muutenkin elää tiukilla niin tuollainenkin tärkeä juttu on jäänyt karsittuihin kuluihin.

  4. Manjana sanoo:

    Siis ei ole minulla hankittuna, en ole sitä edes koskaan ajatellut mutta pistänpä sen nyt harkintaan.

  5. Henna27 sanoo:

    Minulla on, kaksi pientä lasta ja mies, siksi hankin sen kolme vuotta sitten.

  6. Peppinen sanoo:

    On, minulla on kaikki vakuutettuna mitä omistan ja henkikulta on yksi niistä.

  7. Terhi J. sanoo:

    On hankittuna.

  8. manna sanoo:

    Ei ole varaa sellaiseen ylellisyyteen

  9. salli sanoo:

    Joo on henkivakuutus. Mukaan kivaan arvontaan.

  10. Minna M sanoo:

    Miehellä on henkivakuutus ja mulla ei. Nyt en kyllä ymmärrä mikä logiikka tässäkin asiassa on. Äideille ei voi sattua mitään?! Ei. Silkkaa saamattomuutta.

  11. Sumi sanoo:

    Ei ole tällä hetkellä. Meillä on vakuutusten siirto vähän kesken ja juuri nyt ei ole voimassaolevaa henkivakuutusta.

  12. Eeva sanoo:

    Ei kyllä ole. Joskus olen sellaisen ottamista harkinnut, mutta siihen se onkin jäänyt… 🙂 Pitääpi tutustua asiaan paremmin.

  13. Piia sanoo:

    Ei ole mutta on kyl mietinnässä on ollut.. 🙂

  14. Maisa sanoo:

    Voi mikä postaus! Sama mañana-meininki myös täällä. Henkivakuutusta ei ole, mutta todella harkinnassa. Tärkeä asia!

  15. mirinmarin sanoo:

    Ei ole itselle vakuutusta ”säästösyistä”… Hölmöä kyllä kun kaikki muu on vakuutettu.

  16. Primrose sanoo:

    Meillä on kyllä jonkinlainen henkivakuutus olemassa, mutta harvemmin näitä vakuutusasioita tulee mietittyä, vaikka pitäisi. Läheisen kuolema on kuitenkin niin iso juttu, että sen jälkeen ei haluaisi ensimmäisenä miettiä taloudellista toimeentuloa.

  17. Jenni L sanoo:

    Ei ole vielä. Haluaisin kovasti ottaa, mutta opiskelijana rahat ovat muutenkin tiukilla.. Ehkä lähiaikoina saisi mahdollisuuden 🙂

  18. Katja sanoo:

    Henkikulta vakuutettu 🙂

  19. huldamaria sanoo:

    en ole koskaan ajatellut, että tarvitsistin henkivakuutusta. lapseton nuori opiskelija, joka budjetoi rahansa mieluummin viineihin ja matkavakuutuksiin.

  20. Miia sanoo:

    Kyllä on. Pakko pitää lainojen takia ettei puoliso ja lapset jää rahallisesti pulaan jos toiselle jotain tapahtuu.

  21. Henna sanoo:

    Eipä ole, jotenkin lapsettomana sinkkuna en ole edes asiaa juurikaan miettinyt 🙂 tulevaisuudessa varmasti uudestaan harkintaan!

  22. Leni sanoo:

    On henkivakuutus. Hankittiin miehen kanssa jo silloin, kun oltiin kaksin. Nyt kahden lapsen vanhempina ollaan triplattu korvausta.

  23. Kakaruu sanoo:

    Henkivakuutus löytyy! Perheellisenä se on mielestäni hyvä olla olemassa.

  24. Johanna sanoo:

    Oli vuosia sitten, säästösyistä sen lopetin. Nyt olisi ehkä korkea aika ottaa se takaisin. 🙂

  25. Jenna O sanoo:

    On hankittuna, parempi varautua pahimpaankin 🙂

  26. Päivi sanoo:

    Juu, kyllä löytyy. En halua, että jos jostain syystä sairastun, enkä kykene ansaitsemaan omaa elantoani, joudun elää jonkun ”siivellä” köyhyysrajan alapuolella. Tai jos kuolen (jos?) mieheni joutuu myymään lapsiltamme kodin, että saa yhteiset velkamme maksettua. Karuja juttuja.

  27. Amaalia sanoo:

    Näin äitiysvapaan ajaksi on otettu mulle vakuutukset, normaalisti olen työnantajan vakuutuksen piirissä :). Muistuttaisin kaikkia, että jos olet työsuhteessa tai olet ollut (turva säilyy 2 vuotta työsuhteen päättymisestä), olet myös henkivakuutettu ihan lain mukaan. Monella yrityksellä on henkilöstölleen myös vapaa-ajan tapaturmavakuutus, joka on voimassa usein myös ulkomailla.

    Kannattaa aina ensin tsekata voimassa olevat vakuutukset. Mehän oltiin vahingossa vakuutettu itsemme kolmeen kertaan, työnantajan puolesta, pankin puolesta (asuntolaina) ja vielä erillinen vakuutus… Varsinkin tuo pankin vakuutusmaksu on kohtuuton, satasia vuodessa. Ja jos jotain sattuisi, ei todellakaan korvattaisi kaikista kolmesta vakuutuksesta!

  28. Joliel sanoo:

    Vakuutuksen ottaminen kirpaisisi sen verran näin pienellä budjetilla elävää, että ihan taloudellisista syistä ei ole tullut edes harkittua moista. Jos minulla olisi perhettä ja hieman paremmat tulot, voisin harkita vakuutuksen ottamista.

  29. Sipuli sanoo:

    Mulla ei oo henkivakuutusta. Ikinä en vain ole saanut aikaiseksi hankkia sitä… Pitäisi kyllä tutustua tarkemmin asiaan! 🙂

  30. Mini sanoo:

    Löytyy, tosin mies on sen hoitanut perheellemme. Itse olen ihan toivoton vakuutusasioiden kanssa…

  31. Meri sanoo:

    Vihdoin sain päivitettyä vakuutusasiat, mutta henkivakuutusta en ottanut, kun toistaiseksi vielä yksin asustelen 🙂

  32. SAMP sanoo:

    Meillä on kolme lasta, joten olen ottanut itselleni henkivakuutuksen ihan vain heitä ajatellen.

  33. Henna sanoo:

    Ei ole henkivakuutusta, vaikka pitäisi ehkä ottaa, kun lapsiakin on.

  34. Marianne sanoo:

    Löytyy! Ollut jo monta vuotta 🙂

  35. AnnaH sanoo:

    Ei ole, mutta pitäisi. Jostain syystä ei olla saatu aikaiseksi, vaikka puhuttu on asiasta monta kertaa.

  36. Meri sanoo:

    Tällähetkellä ei ole, irtisanoin sen pari vuotta sitten kalliin hinnan takia. Jos kuolisin, tilillä sen verran rahaa että hautajaiset saa järjestettyä. Jos minulla olisi lapsia, ottaisin heti.

  37. Johanna sanoo:

    Minulla nykyään henkivakuutus kun mies otti pari vuotta sitten sellaisen minullEkin. Hänellä itsellään ollut siitä asti kun esikoinen (jo 8-vuotias) syntyi.

  38. Ansku sanoo:

    Kaikki vakuutukset ajantasalla 🙂

  39. mimmi sanoo:

    Ei oo mutta ens viikolla pankissa käyään ottamassa, kolmen lapsen kanssa ois parempi ollakki!

  40. Halejo sanoo:

    Henkivakuutusta en ole ottanut. Lapsettomana en ole pitänyt asiaa kovin tarpeellisena. Lisäksi minulla on niin monia sairauksia, että olen päillyt, myöntäisivätkö sitä edes minulle. Voisinpa ainakin mielenkiinnosta perehtyä asian paremmin.

  41. Juhtimus sanoo:

    Enpä ole tullut vielä harkinneeksi henkivakuutusta, mutta voisihan sitäkin vertailla eri vakuutusyhtiöiden kesken, kun seuraavan kerran kilpailutani vakuutuksia.

  42. Maaria sanoo:

    On tapaturmavakuutus, jossa korvaussumma pysyvästä vammasta ja lähiomaisille korvaussumma kuolemantapauksessa.

    Hyvä että aihe tuli esille, onkin pitänyt tarkistaa tarvitseeko vakuutuksia päivittää. Eli onko tarpeen laajentaa vakuutusturvaa itselle tai kodille. Vakuutusyhtiöistä itseltään ei saane luotettavinta tietoa parhaista tarjouksista, kun puhuvat omaan pussiin (eli heidän tuote aina paras) eli vertailukelpoinen tieto pitää hankkia muualta.

  43. AnnaTee sanoo:

    Mielessä on ollut mutta ei ole tullut siihen sitten sen koomin syvennyttyä ja hankittua..

  44. Hankittuna on! Hankittiin kyllä vasta yli kolmekymppisinä.
    Mä kadehdin teitä, jotka osaatte ottaa rennosti. Voisipa näitä ominaisuuksi jotenkin tasata; mä voisin ottaa annoksen rentoa asennetta ja joku mielestään turhankin rento voisi ottaa osan tästä niuhotuksesta.

  45. Riku sanoo:

    Löytyy kyllä (: Tulevaisuutta ja läheisiäkin ajatellen se on huomattavasti parempi vaihtoehto,, kuin lahjukset tai perintö.

  46. Olga sanoo:

    Kiitos muistutuksesta, pitääkin tarkistaa tilanne…

  47. Miia sanoo:

    Ei ole, mutta kyllä varmaan pitäisi hommata.

  48. JG sanoo:

    Eipä taida enää olla .. Vanhempien hankkima joskus oli, mutta ei ole enää voimassa.

  49. Sonje sanoo:

    Ei ole. Vakavan sairauden vakuutus on.

  50. liinail sanoo:

    Me otetaan sitten kun saamme ostettua yhteinen asunto. Vielä asumme vuokralla.

  51. Emm sanoo:

    Ei ole, lapsettomana en ole katsonut sitä tarpeelliseksi. Jos rahasta ei olisi tiukkaa, voisin vakuutuksen ottaakin.

  52. Hannnna sanoo:

    Kyllä löytyy! 🙂

  53. OJ sanoo:

    Ei ole, joskus olen jopa täyttänyt henkivakuutuspapereita, mutta se jäi kesken ja vakuutus ottamatta. Kotivakuutus ja vakavan sairauden varalta vakuutus löytyy. Pitäisi tuo henkivakuutuskin ottaa.

  54. Leski sanoo:

    Kyllä löytyy, Mandatumin henkivakuutus.
    Sitä aina ajatteli että eihän se voi tapahtua minulle, mutta kyllä, pienen lapsen äitikin voi jäädä leskeksi. Ja silloin kyllä vakuutussumma auttoi uuteen alkuun. Ei se raha mitään ihmistä korvannut, mutta kyllä helpotti hieman elämää kun ei tarvinnut miettiä millä maksan laskut. Eli kun huolia oli muutenkin ihan tarpeeksi, niin jäi sentään rahahuolet taka-alalle, että ei tarvinnut kaiken lisäksi vielä niiden kanssa painia.
    T. Nuori leski

  55. Annabella sanoo:

    Henkivakuutus löytyy molemmilta, mieheltä ja multa. Oli jotenkin itsestään selvää ottaa se silloin kun otettiin yhteinen asuntolaina ja lapsen tulo vaan vahvisti asiaa (vaikka kallis onkin..)

Kommentoi