KASVISKEBAB-QUINOAPASTEJAT
(JA KOKKIVIDEO!)

16/03/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minut haastettiin mukaan Indiedaysin ja Hälsäns Kökin kasvisruokahaasteeseen, jonka ideana on neljän viikon ajan lisätä kasvissapuskoja ruokavalioon. Tämän lisäksi kaikki haasteeseen mukaan lähteneet jaettiin kahteen eri tiimiin, ja saamme kampanjan aikana valmeltajaltamme erilaisia helppoja ja terveellisiä kasvisruokareseptejä tehtäväksi. Itse kuulun kymmenen vuotta kasvissöjänä olleen Liisan tiimiin, ja ensimmäisenä reseptinä saimme Kasviskebab-pastejat, joita tänään poikien kanssa tehtiin.

Hälsäns Kökin tuotteet olivat minulle entuudestaan osittain tuttuja, soijanakkeja on tullut aina välillä ostettua, mutta nyt nämä kätevät pakasteet ovat laajentuneet entistä enemmän ja valikoimiin on tullut muunmuassa tämän kasviskebabin lisäksi soijarouhe ja sesamnugetit.

Olen aina ollut suuri kasvisruoan ystävä, ja valitsen usein vaikkapa ravintolassa kasvisruokavaihtoehdon. Viime aikoina myös Kaapo on valveutunut tässä asiassa, ja kyseenalaistanut muunmuassa eläinperäisten tuotteiden eettisyyden. Itse eettisyyden ja ympäristöasioiden lisäksi valitsen kasvisruokavaihtoehdon yleensä myös terveydellisistä syistä. Moni, kuten välillä minäkin, kokee välillä kasvisruokien teon hankalaksi tai ei ylipäätään keksi mitään helppoja ja nopeita reseptejä. Nämä suoraan pakkasesta pannulle tai uuniin -tuotteet ovatkin olleet nyt monen hektisen päivän pelastus. Näistä saa myös hyvin proteiinia, vatsan täyteen, ilman lihassa olevaa kovaa rasvaa. Hyvää, helppoa, terveellistä.

Tässä vielä teillekkin tuon herkullisen kasviviskebab-quinoapastejoiden ohje, kannattaa kokeilla:

KASVISKEBAB-QUINOAPASTEJAT (16 kpl)

1 pussi Hälsäns Kök kasviskebabia
2 pakettia lehtitaikinalevyjä
2 dl quinoaa
1 kasvisliemikuutio
100g babypinaatin lehtiä
1/2 ruukku tuoretta oreganoa
1 dl kivettömiä vihreitä oliveja
1 sipuli
1 rkl soijakastiketta
tilliä
mustapippuria
paprikajauhetta
öljyä paistamiseen ja voiteluun

Ota lehtitaikinalevyt ajoissa sulamaan. Keitä quinoa paketin ohjeen mukaan, laita joukkoon kasvisliemikuutio. Hienonna sipuli ja kuulota öljyssä pannulla. Lisää joukkoon jäinen kebab. Voit tarvitteassa lisätä pannuun tilkan vettä. Sekoita joukkoon quinoa ja revitty pinaatti. Pilko joukkoon yrtit ja oliivit. Mausta soijakastikkeella, mustapippurilla ja paprikajauheella. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Levitä täyte takinalevyille. Voit leikata joko levyn kahtia ja kaulia vähän suuremmaksi tai käyttää yhden levyn yhteen pastejaan. Lasten kanssa tehdessä tämä on helpompi tapa. Painele reunat hyvin kiinni ja voitele öljyllä. Paista kunnes pastejat saavat kauniin ruskean sävyn, anna jäähtyä hetki ja nauti!

Tehtiin myös muutama kokkivido teille! Niitä voi käydä äänestämässä TÄÄLLÄ ja kaikkien äänien antaneiden kesken arvotaan huippulaadukkaita Le Creusetin keittiötuotteita! Menkääs siis katsomaan videot! Olisi muutenkin kiva kuulla mitä tykkäätte videoista blogeissa, tahtoisitteko nähdä niitä enemmänkin täällä? Tässä alla vielä aivan ihana kasviskebab avokado-pinaattipedillä, käykäähän äänestämässä! 🙂

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “KASVISKEBAB-QUINOAPASTEJAT
(JA KOKKIVIDEO!)”

  1. Äs sanoo:

    Hauska video! Olin kyllä yllättynyt kun kuulin sun äänen, en tiedä miksi mutta oon jotenkin ajatellut että sulla olis semmonen ”röökimuijan” matala basso 😀

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Ahaha, ei kun tämä sama kimakka mikä jo viisivuotiaana 😀
      Mistähän sun mielikuva on peräisin, kun en edes polta 😀

      • Äs sanoo:

        En oikeestaan tiedä, oon jotenkin kai ajatellut sun tummista piirteistä että äänessäkin ois ns. tummia sävyjä 😀 nää on näitä, mene ja tiedä mistä jotkut ennakko-oletukset tulee!

  2. Weera sanoo:

    Tosi kiva postaus ja tämä on kyllä kiva kampanja, jossa on hauskaa olla mukana! 🙂

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Hei kiva kuulla! Ja innolla jään odottamaan toisen tiimin haastereseptiä 🙂

  3. Katri sanoo:

    Siis mullakin tuli ihan yllätyksenä toi sun ääni (niinkun melkein joka bloggaajan kohalla ketä kuulen ekaa kertaa), olin kans ajatellu jotenkin matalammaks:D kiva video!

Kommentoi