PALJON ONNEA BLOGI!

8/01/2015

4 v mami go go p_si_inen3_1024 v mami go go huppu 033-p4 v mami go go lapset-2264 v mami go go laskiainen 1124 v mami go go huutis-2614 v mami go go laskiainen-0244 v mami go go kylpy-202id 4 v mami go go otsis 0154 v mami go go uusia-029minttumuutto14 v mami go go Btyynyt-0084 v mami go go talvikengät-033

Oho, havahduin juuri että blogi täytti kaksi päivää sitten neljä vuotta! SIIS NELJÄ KOKONAISTA VUOTTA! Hassua ajatella miten eräs ilta hetken mielijohteesta perustamani, meidän elämästä kertova blogi on tässä pisteessä nyt neljä vuotta myöhemmin.

Blogin perustamista edellisenä päivänä olimme kaverini kanssa puhuneet jostain mitä pitäisi taas ostaa ja hän heitti ilmaan vitsin: pitäisi varmaan alkaa bloggaamaan että saisi ilmaista hoitoainetta. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Ei ilmaisen hoitoaineen saaminen vaan bloggaaminen ylipäätään. Olin jo aimmin huomannut että minulla oli kauheasti, etenkin perhe-elämään liittyvää asiaa, mutten ollut ihan varma jaksoivatko vaikkapa kaikki facebook kaverini niitä päivästä toiseen kuulla. Suunnitteilla oli myös toinen lapsi, ja ajattelin että olisi ihana kirjoitella myös siitä (vaikka lopulta paljastin asian vasta raskauden puolivälissä). En ollut lukenut yhtään blogeja entuudestaan, jonka koin aluksi ehkä huonona asiana. En oikein tiennyt miltä sen pitäisi näyttää tai mitä sinne kirjoittaa. Mutta loppupeleissä se olikin hyvä juttu, aloin tekemään sitä ihan omalla tavallani enkä saanut turhaan vaikutteita muilta.

Kun blogin perustaa, pitää osoite / blogin nimi päättää ensimmäisenä. En tietenkään ollut ehtinyt miettimään asiaa olleenkaan. Ja se tukin ihan yhtä nopeasti harkitsematta, kuten koko bloggaamisen aloittaminen. MAMI GO GO. Ehkä maailman tyhmin nimi, mutta se se on enkä ole sitä muuttamassa. Mietin silloin että mikä kuvaisi sen hetkistä elämääni. Olin yhden lapsen äitiyslomalla oleva äiti. Suhasin bugaboideni kanssa pitkin Alppilan ja keskustan kahviloita lattemuki kädessä ja tapasin muita mammakavereita (noin kärsjistetysti). Äiti menossa, mami go go. Nykyään kyllä osaan sanoa nimen jo häpeleimättä sitä kysyvälle. Onneksi tiedän että moni muukin perhebloggaaja miettii ihan samoin oman bloginsa nimestä, hehe.

Tammikuussa 2011 äitiysblogit olivat kasvava juttu ja pääsinkin hyppäämään suoraan aallonharjalle. Vaikka ensimmäisinä viikkoina en kertonut blogista oikeastaan kenellekkään, alkoivat ihmiset nopeasti löytämään sen. Kirjoittelin ihan samanlasia tavallisia asioita kun nytkin. Kuulumisia, vinkkejä laspiperhe-arkeen, mietteitä ja haaveita.

Vaikka kuvat olivat pitkään huono-laatuisia pokkari ja kännykkäkuvia, ovat ne austa saakka olleet yksi blogini pääjuttu. Muutama vuosi sitten tein vielä kollaasejakin, mutta nykyään haluan käyttää vain itse ottamiani kuvia. On ollut hienoa huomata miten sitä on kehittynyt kuvaajana, ihan vaan niitä miljoonittain räpsimällä. Osa alkuajan kuvista on blogimuuttojen myötä kadonneet jonnekkin internetavaruuteen, tekstit ovat onneksi tallella. Kirjoittaminen sujuu välillä kuin itsestään, välillä tekisi taas mieli postata pelkkiä kuvia. Ja niin olen tehnytkin, blogannut aina fiiliksen mukaan. Sen takia se on varmasti tänäkin päivänä mieluista.

Neljän vuoden aikana olen kasvanut ehdottomasti ihmisenä ihan valtavasti. Toki ihan vuosienkin varrella, mutta uskon että myös blogilla on ollut osuutta asiaan. Vaikka en koe olleeni aiemminkaan mitenkään epävarma, on bloggaaminen kuitenkin tuonut itsevarmuutta vielä lisää. Se että olen huomannut että ihan oikeasti voin olla oma itseni ja minusta pidetään juuri tällaisenaan on ollut todella hienoa. Vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa on ollut ihan mahtavaa, mitä enemmän olen antanut itsestäni olen myös teiltä saanut. Beautiful body haaste oli tästä hieno esimerkki <3

Yksi parhaista jutuista bloggaamisessa onkin ollut se, että se on toiminut koko neljä vuotta jonkinlaisena päiväkirjana. Vaikka se monesti onkin vain pintaraapaisu elämästäni, on vanhoja juttuja ihana selata ja muistella mitä kaikkea sitä onkaan tultu tehtyä. Myöskään vauvakirjojen arskartelulla ei ole niin kova paniikki, sillä kaikki löytyy sieltä. Blogi on ollut myös kauempana asuville sukulaisille ja ystäville kiva tapa pysyä vähän kärryillä siitä että mitä meidän elämässä tapahtuu.

Bloggaaminen on myös tuonut elämääni mitä upeampia ihmisiä. Olen saanut kymmeniä uusia kavereita, hyvän päivän tuttuja ja sitten kolme maailman rakkainta ystävää. Kiitollinen olen kaikista. Täysin draamatontakaan eivät nämä neljä vuotta olleet, myös muutama bloggaaja on elämästäni lähtenyt. Mutta niin voi käydä missä tahansa, kun arvot eivät kohtaa.

En olisi ikinä osannutkaan ajatella mitä kaikkea bloggaaminen voi tuoda. Saatika että siitä voisi ihan oikeasti tehdä myös työkseen. Neljä vuotta sitten muotiblogeissa tämä ehkä oli jo ennustettavissa, en tiedä, mutta että mammablogista duuniksi – mitä vielä! Toki siinä ajassa ehtii tapahtua ylipäätään yhtä jos toista, ja niin myös blogirintamalla. Portaalibloggaaminen on yleistynyt ja jossain vaiheessa uusia portaaleja tuli kun sieniä sateella. Sitten trendinä oli taas blogata itsenäisesti. Kuka tietää mitä seuraavaksi. Tai mitä blogeille ylipäätään tulevaisuudessa tapahtuu? Moni bloggaaja on ainakin huomannut kommentoinnin rajun vähentymisen viimeaikoina. Samaan aikaan instagram jatkaa kasvamistaan. Jännä nähdä että mitä blogaaminen on vaikkapa vuonna 2019.

Osa teistä lukijoista on ollut mukana alkuajoista saakka, osa kiinnostunut tästä vasta hiljattain, osa tullut ja mennyt ja jotkut pudonneet kelkasta kokonaan. Suuri kiitos teille kaikille. Ilman teitä tätä blogia tuskin olisi enää olemassa. Sillä vaikka tätä teen omasta halustani ja niin kun hyvältä tuntuu, teen tätä myös teille. Ilman ihania kommenttejanne, tykkäyksiänne ja kaupungilla moikkaamaan tulevia ihmisiä tuskin kiinnostusta olisi ollut jatkaa. Palautetta on ihana ja hyvä saada jatkuvasti, niinhän se on kaikessa.

Onnea siis nelivuotias blogini, ihan huippua! Olisi tosi kiva kuulla mitkä jutut ovat tässä vuosien aikana jäänet mieleenne, onko lempipostauksia tai kuvia? Entäs onko tulevaisuudelle mitään toiveita tai miten te keotte blogien muuttumisen ja miltä tulevaisuus mielestänne vaikuttaa?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

12 Responses to “PALJON ONNEA BLOGI!”

  1. Lyde sanoo:

    Paljon onnea neljävuotiaalle! Äkkäsin ihan tässä männäpäivänä itsekin, että oman blogini 4-v päivä on tässä kuussa. Pitkä aika, vaikka äkkiä on mennytkin 🙂

  2. Sydämelliset onnittelut 4-vuotiaalle! Löysin itse blogisi aika hiljattain mutta huomaan palaavani tänne uudestaan ja uudestaan. Sulla on niin aito ja lämminhenkinen tyyli. Ja upeat kuvat, todella.

    2019…? Mä luulen että vlogit yleistyvät nykyisestä. Ylipäätään visuaalisuus valtaa alaa somessa. Kenties. Mutta paha tällaisen ”seniori-bloggaajan” on mennä tulevaisuutta ennustamaan, sitä kommentoikoot nuoremmat 😉

  3. nunnu sanoo:

    Onnea nelivuotiaalle 🙂
    Olen ihan hiljattain alkanut lukemaan blogiasi,etten vielä osaa sanoa mikä on paras juttusi.

  4. CURIOUSNOORA sanoo:

    Suuren suuria onnitteluhaleja nelivuotiaalle! <3

  5. Lilla sanoo:

    Onnea! Tämä on inspiroiva ja hauska blogi! Itse kyllä laiska kommentoija vaikka useamman kerran viikossa täällä käyn. Toivoisin asukuvia, sulla on kiva pukeutumistyyli. Kuukausilistaukset on myös jätte hauskoja!! :))

  6. annu sanoo:

    Onnea Onnea! Ja kiitos ihanasta, lämminhenkisestä, rennosta, reippaasta ja ajankohtaisesta blogista!

    Luen usein, mutta harvoin kommentoin ja nyt oli AIVAN PAKKO kommentoida ihan vaan sen takia että jopas ikä on tehnyt sinulle hyvää! Kaunis olet tuossakin yksityiskuvassa, mutta nykyään olet kauniimpi! 🙂 milloinhan tuo kuva on otettu?

    Onnea ja tsemppiä tulevaan, jään innolla odottamaan uusia juttuja:)

  7. Onnea niin blogille kuin kirjoittajallekin. 😉 Terveisin innokas seuraaja

  8. Nita sanoo:

    Hei !
    Onnea ja menestystä tulevaankin… olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa.
    Ja jotain koukuttavaa tyylissäsi on kirjoittaa, esittää asioita että yhä edelleen jaksan innolla odottaa tekstejäsi ja kuvia mitä blogissasi on ollut tasapainoisesti.
    Minä olen elänyt sen pikkulapsi arjen noin 15-19 vuotta sitten eikä ongelmat, ilonhetket yms. tavanomaiset arjen haasteet ole mihinkään muuttuneet mutta silti löydän paljon samoja ajatuksia mitä olet pohtinut.
    Niin suhteessa naiseuteesi kuin perhe versus työ akselilla.
    Joten jatka samaan malliin … täällä ruudun äärellä eletään niin iloissa kuin surussa sinun kanssasi 🙂
    Virtuaalinen halaus ♥ Nita ♥

  9. Bianca** sanoo:

    Onnea 4-vuotiaalle blogille! Mulle on ehdottomasti jäänyt mieleen se karmean pitkä synnytyskertomus sekä Jumalalauta kakarat- postaus 🙂

  10. Verppuli sanoo:

    Onnea ihanalle blogille. Reissu juttuja on kyllä ihana lukea aina. Niistä tulee niin hyvälle tuulelle, kun kaikki on lähinnä rentoa ja hyvän tuulista. Toki arkeakin on kiva katsella, mutta reissu jutuissa pääsee itsekkin hyviin fiiliksiin. Joskus vähän hyvällä tavalla kateellisenkin katselen teidän reisuja, kun omiin sattuu olemaan vielä pitkä aika.

  11. Outi sanoo:

    Onnea nelivuotisesta taipaleesta 🙂 Toivottavasti vuosia tulee reilusti lisää. Olen itse lukenut tekstejäsi kai parisen vuotta, tykkään. Vaikutat hulvattomalta naiselta jolla on hyviä mielipiteitä.

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Oi vitsit miten ihanasti sanottu! Kiitos kovasti ja aivan ihana että olet noinkin pitkään ollut mukana! 🙂

Kommentoi