BIOPARC

13/08/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAbiopark madagaskarOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loma loppui, arki alkoi – mutta reissukuvia riitää! On tosi kiva saada omaksi muistoksi tallennettua näitä, toivottavasti teitäkin kiinnostaa. Ja ehkäpä tästäkin joku Malagassa päin matkustava saa innostuksen käydä tuolla eläintahassa.

Bioparc sijaitsee siis aivan Fuengirolan keskustan tuntumassa ja on siellä yksi lemppari kohteitani. Eläintarha on todella symppis, siisti ja helppokulkuinen. Eläimet vaikuttavat tyytyväisiltä, rauhallisilta mutta virkeiltä. Ollaan käyty tuolla kolme kertaa, ja muutamaa käärmettä lukuunottamatta ollaan taidettu bongata joka kerta kaikki eläimet.

Tiedän että osa kritisoi eläintarhoja, ja toki minäkin olen sitä mieltä että eläimet kuuluvat mielummin vapaina luontoon. Kuitenkin näiden eläntarhojen eläimet ovat useinmiten pelastettuja, luonnossa pärjäämättömiä, orpoja tai sitten eläintarhassa syntyneitä. On myös tärkeää tuoda eläimet ihmisen ulottuville jotta niitä osattaisiin arvostaa enemmän. Eläintarhoista saa hyvää tietoa eläimistä, niiden luonnollisista elinpaikoista ja suojelusta. Myös osa tuotoista usein ohjataan eläintensuojelutyöhön.

Biopark on ihanan luonnollinen ja rauhallinen ympäristö, eläimillä on todella isot alueet ja niistä selkeästi pidetään huolta. Osassa tarhaa pienet hassut apinat kulkevat vapaina ja toisessa paikassa taas linnut ja lepakot lentelevät ihmisten keskellä. Kaksi kertaa päivässä on pieni eläinshow. Sekin on symppis. Eläimiä ei ole koulutettu tekemään tyhmiä temppuja, kuten ajelemaan sähköautoilla tai olemaan mukamas humalassa (tällaistakin olen nähnyt), vaan he ihan omina itsenän käyvät vähän syömässä herkkuja ja samalla heidän lajistaan ja luonnollisista elinolosuhteista kerrotaan yleisölle. Toki puistosta löytyy myös muutama ravintola, myymälä ja kiva leikkipaikka.

Me ollaan ihan eläinhulluja ja tykätään kovasti käydä eläimiä katsomassa. Mites te, mitä ajattelette eläintarhoista, minkälaisia tarhoja olette vaikkapa ulkomailla matkustaessa nähneet?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

4 Responses to “BIOPARC”

  1. Rinna sanoo:

    Mukavan näköinen paikka tuo kyllä, mutta vaikea asiahan se muuten on. Itse en käy eläintarhoissa enkä vie myöskään lapsiani niihin. Kotona katselemme villieläimiä luonto-ohjelmista, dokumenteista ja kirjoista, ja olen selittänyt että ne kuuluvat luontoon eikä ihmisillä niitä ole oikeutta vangita. Arvostus syntyy muista asioista kuin siitä että pääsee silittämään tai muuten lähempään kontaktiin. Mustavalkoinen asiahan tämä ei ole, kuten sanoit on haavoittuneita ja orpoja tai muuten vain luonnossa pärjäämättömiä eläimiä, mutta se että on eläintarhassa syntynyt eikä paremmasta tiedä, ei ole mielestäni oikeutus. Uskon että vietit toimivat silti. Hyvä kuitenkin että jos päättää eläintarhoissa käydä, ajattelee asiaa selvästi pintaa syvemmältä niinkuin olette tehneet ja valitsee eläintarhan jolla on hyvät arvot ja jossa eläimet voivat paremmin.

  2. Maiu sanoo:

    Miten hieno tuo ensimmäinen apina-kuva!
    Ja samoja pohdintoja oli itsellä Mallorcan reissulla. En voisi enää mennä katsomaan esim. delfiini-esityksiä nähtyäni elokuvan Blackfish. Unelma tosin on, että villejä delfiinejä joskus vielä näkisin jollakin venereissulla. 🙂 Kävimme katsomassa kaloja Palma Aquariumissa.

  3. Heidi sanoo:

    Oot kyllä taitava valokuvailmaisija! 🙂

  4. On kyllä niin hauskoja kuvia ja mukavan näköinen paikka. Meidän lapset varmasti viihtyis tuolla. Jotenkin ihan eri meininki kun jossain Korkeasaaressa. 🙂

Kommentoi