KAUPUNKILOMALLE TARTTOON

20/05/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt kun Esoanjan reissusta ollaan kotiuduttu ja laukut (melkeen) saatu purettua, onkin taas aika uudelle matkalle! Tänään aamupalapöydässä ollaan tutkittu Tartton karttaa ja suunniteltu ohjelmaa loppuviikoksi. Kun Espanjassa keksityttiin lähinnä loikoiluun ja auringosta nauttimiseen on nyt vuorossa kaupunkiloma jonka aikana toivottavasti päästään tutustumaan uuteen kaupunkiin, sen historiaan ja kiinnostavimpiin nähtävyyksiin. Toki myös kivat ravintolat, kahvilat, kaupat ja puistot kiinnostavat.

Jos pikaisia päivä Tukholmassa reissuja ei lasketa, on tämä eka kaupunkiloma lasten kanssa. Rantakohteissa matkustamisesta se eroaa paljonkin ja huomioon pitää ottaa ihan uusia juttuja. Miten lapset jaksavat kierrellä, mitä pakata reppuihin mukaan, tarvitaanko rattaisiin seisomalautaa? Mutta, kuten kaikessa muussakin yleensä, rento mieli on kaiken A ja O. Kunhan muistaa vähän ennakoida, mennä lasten ehdoilla, pysähdellä ja pitää taukoja aina tarpeen tullen. Poikien isä tulee myös matkalle mukaan, lisäkäsistä ja muutenkin aikuisesta matkustusseurasta on varmasti apua ja iloa.

Onko teistä joku matkustanut Tarttossa tai muuten Tallinnan ulkopuolella? Etenkin Tarttosta otetaan ilomielin kaikki vinkit vastaan! Mikä on kivoin leikkipuisto, entäs kahvila, onko joku ihan must kohde joka pitää käydä katsomassa? Entäs muita vinkkejä, hyvät kengät ainakin kaikille jalkaan!

ps. Huomasitteko uuden bannerin? Onko ihan pöljä?

Matka toteutetaan yhteistyössä Visit Estonian kanssa

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “KAUPUNKILOMALLE TARTTOON”

  1. Tekla sanoo:

    Napatkaa tunnelmaan pääsemiseksi Mika Keräsen lasten romaaneita Tartosta (saanee kirjastosta). Luin joskus itse matkalla Tartoon ja mietin, että jos olis lapset mukana, olis varmaan herättäny mielenkiintoa eri tavalla alueisiin, jotka kirjassa vilahteli. Pienessä Tartossa kirjan paikat ja kirjailijakin tuli nähtyä parin päivän aikana. 🙂 Mukavaa reissua, symppis kaupunki!

  2. Anna sanoo:

    Vanha Anatomian Laitos osoitteessa Lossi 38, 51003 Tartto, on näkemisen arvoinen museo. Vanhassa rakennuksessa on historiallinen lääketieteellinen kokoelma mitä ihmeellisempiä ihmisen ruumiinosia ja muita juttuja lasipurkeissa. Se on tosi jännä paikka, ja siellä on pojillesi vaikka mitä kummaa ihmeteltäväksi! 🙂 Siellä kun kävin muutamia vuosia sitten niin vanha mummeli antoi yksityisopastuksen, on nimittäin niin syrjäinen paikka kauniin vanhan puiston perällä ettei sinne ihan kaikki eksy.

  3. Heli sanoo:

    Me olemme kesällä lähdössä Tallinnaan ja Tartoon, joten jään mielenkiinnolla odottamaan sun matkaraporttia. Minä olen etsinyt matkavinkkejä lähinnä googlaamalla ja jostain blogista löysin Tartto-raporttia. Ainakin Ahhaa-tiedekeskus, Aurakeskus vesipuisto ja Lounakeskuksen sisäleikkipaikka on jäänyt mieleeni google-hakujen perusteella.

  4. Tykkään bannerin tyylistä, mutta se on ehkä snadisti massiivinen, ainakin koneella selatessa, en tiedä, miten istuu mobiililaiteille. 🙂

  5. Janna sanoo:

    Ehdoton käynti kohde La Dolce Vita ravintola en ole ikinä saanut näin hyvää italialaista muualta. Shoppailun ja nähtävyyden kannalta Lõunakeskus on ihan ehdoton.
    Myöskin Ristiisa pubi ja Taverna saa äänen ruokailua varten.

    Ps. banneri on hyvä mutta aika suuri näin koneella selatesssa

  6. Elina Parkkinen sanoo:

    Meidän perhe käy Tartossa useita kertoja vuodessa. Tiedekeskus Ahhaa on kiva paikka niin aikuisille kuin lapsillekin. Vesipuisto Aura myös testattu moneen kertaan, lelumuseo on myös kiva paikka. Leikkipuistoja on ympäri kaupunkia. Meidän suosikkileikkipuisto on Toomemäellä, myös Kaubamajan vieressä aivan keskustassa on kiva leikkipuisto. Tähtveressä on myös kiva iso leikkipuisto. Toomemäellä ja Kassitoomella on kiva käydä, myös yliopiston kasviteteellinen puutarha (Botaaniga aed) on ollut meidän perheen suosikki, sielläkin on kiva leikkipuisto. Keskustassa on paljon hyviä ravintoloita, olemme tykänneet mm. Cafe Tryffestä, Meat Marketista ja Chez Andresta. Paljon tietoa Tartosta löytyy http://www.visittartu.com/.

  7. Minna sanoo:

    Me suunnitellaan kesäreissua Viroon. Matkakohteeksi on valikoitunut ensin Saaren maa ja sen jälkeen ajateltiin viettää muutama päivä Tartossa. Saa nähdä minne loppujen lopuksi päädytään! 🙂

Kommentoi