HUOMENNA PÄIVÄKOTIIN!

6/01/2014

päiväkotiin fjällräven reppu lapsellepäiväkotiin isomummi ja pojat kävelylläpäiväkotiin mini kånkenpäiväkotiin suvisaaristopäiväkotiin kaapo camo mini rodini

Lapset aloittavat huomenna päiväkodin. Iik, apua, paniikki!

No ei, oikeasti tosi kiva juttu, vaikka kyllä tavallaan vähän jännittääkin. Eniten jännittää se että miten ihmeessä pääsen sängystä niin aikaisin ylös, miten ihmeessä ehdimme aamuisin päiväkotiin ajoissa ja myös se että löydetäänkö koko päiväkotia – en ihan tarkalleen tiedä missä se edes on!

Tämä viikko menee vielä harjoitellessa, huomenna käydään vain vähän katselemassa paikkoja ja ulkoilemassa, loppuviikosta olisi tarkoitus olla sitten päikkäriajan yli. Tai vähän pihalla olen siitäkin että onko minun oltava kokoajan paikalla harjoittelun aikana, vai mitä häh.

Tuttuun tyyliini vaatteet on nimikoikoimatta, enkä muutenkaan ole valmistunut päiväkodin aloitukseen. On pojilla sentään Joulupukin tuomat, mitä hienoimmat päikkyreput.

Kertookahan mitä niihin reppuihin nyt pakataan? Vaihtovaatteet ja tossut ainakin. Mitäs muuta?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

22 Responses to “HUOMENNA PÄIVÄKOTIIN!”

  1. VAihtovaatteilla ja tossuilla pääsee jo pitkälle 🙂 Nimikointiin kannattaa kyllä panostaa, etteivät vaatteet mene sekaisin muiden ryhmän lasten kanssa. Meillä on käynyt siinä mielessä hyvä tsäkä, että vain yhdet vk-housut ovat pitkän päikkyuran aikana vain päässeet katoamaan mystisesti.

    Tsemppiä päiväkodin aloittamiseen! Varmaan aluksi olette tutustumassa vain pari tuntia ja jos alkaa sujua, voi jo loppuviikosta lähteä vaikka shoppailemaan 😀 Toiset lapset tarvitsevat enemmän aikaa sopeutua kuin toiset.

  2. Jenni sanoo:

    Meillä pojilla on kuravaatteet,vaihtovaatteet ja tossut aina päiväkodissa, joten ne ainakin ekana päivänä mukaan 🙂 Toiset kai kuljettaa päivittäin tavaraa repussa,meillä vasta eskarilainen tekee niin,koska haen eri paikasta kuin aamulla vien. Kannattaa kysyä päiväkodin henkilökunnalta vielä tarkennusta jos mietityttää,siis mitä kaikkea mukaan tarvitaan 🙂

  3. Amanda sanoo:

    Varahanskat, unikaveri, mahd nukkumisvaatteet ja huulirasva + nenäliinat on aika kova sana näin talvella 🙂

  4. Lindusius sanoo:

    Joo nimilaput ois hyvä, name-labels.com, nopea toimitus ja tosi helpot ja kestävät. Sit joo tossut, vaihtovaatteet ja kurikset ja joku unilelu. Meillä on joka päivä reppu vaikka tyhjänä, se on tärkee 🙂 Meidän pk oli niin että talossa oli harjoittelujakson aikaan pysyttävä, jotain vakuutusjuttuja, mut voi vaihdella varmaan.

  5. Elisa sanoo:

    Meillä on vaihtovaatteet, sadekamat, unilelut, tossut, rasvat, juomapullot (kesällä) aina päiväkodin lokerossa. Päivittäin ei siis kuljeteta repuissa mitään. Välillä lapset ottavat huvin vuoksi reput mukaan. 🙂

    Tsemppiä alkuun. Itse olin aikanaan muutaman päivän mukana, ja vikoina päivinä kävin välillä kävelyllä, mut päivystin puhelimen päässä.

    Saitteko paikan läheltä?

  6. Norsis sanoo:

    Meillä alkaa huomenna kans päiväkoti!!! Jännittää ihan helvetisti! Mennään tosin kans vain pariksi tunniksi ulkoilemaan mutta silti jännittää. Mulla on ihan sikana tavaraa mukana: kassillinen vaihtovaatteita ettei tarvi heti viedä lisää, kuravaatteet ja saappaat jotka jätetään sinne, vaippapaketti, ksylitolipastilleja… Niin ja ne tossut ja unilelu (vaikkei kyllä vielä jäädäkään unille). Vaatteet on nimikoitu mutta kaikesta olen pihalla kuin lumiukko. En ole koskaan itse ollut päiväkodissa joten mua ahdistaa ihan sikana kun en tosiaan tiedä mitään, sitäkään että osaanko sinne ja mitä jos ei rattaat mahdukaan bussiin jolla ollaan menossa, pitäisikö siis mennä sittenkin junalla vaikka tulee pidempi kävelymatka jne jne. Aaaaaaaargh!!!! Paniikki!!!!! Eikä tähän auta järkipuhe että kaikki menee hyvin 😀 Olin ensin olevinaan tosi reipas tän asian suhteen mutta sitten kun saatiinkin päiväkotipaikka ihan saatanan kaukaa ja hankalan matkan päästä niin V-käyrä nousi ihan huolella. Ja sitten vielä sekin ahdistus että sinne töihinkin pitää palata, voi kääk!

  7. Jonna sanoo:

    Meillä ei ole koskaan ollutkaan päiväkodissa reppua. Perjantaisin otan kaikki pesuun. Muuten yleensä kolmet hanskat, kahdet ulkohousut ja kahdet takit sekä yleensä vielä jonAthanin halpis fleecevuorellinen kurahaalari. On maailman mahtavin pk-varuste. Kumpparit sekä vuorelliset toiset kengät, crocsin talvisaappaat vetää saumoista vedet. Eli vuorelliset tai tavalliset kumpparit must. Keväällä sit kumpparit ja gorelenkkarit.

    Osassa päiväkodeissa laitetaan kaikki kyivaajaan, meidän pk:ssa on lista kenen lapset vaatteita EI SAA laittaa kuivariin.

    • Jonna sanoo:

      Niin ja olen maailman huonoin nimikoimaan, joten mulla on tekstiilitussi eteisessä sekä lapsen vaatekaapeissa. Nimikoin aina vaateet heti. Muista, että jotkut päiväkodit nimikoivat oma-aloitteisesti esim. Kenkiä.

  8. J sanoo:

    Kyllä se nopeasti muotoutuu, että mitä mukaan:
    – meillä on tarhalla aina kumpparit, sadetakki ja kurahousut, tuodaan viikon lopussa pesuun jos ovat olleet käytössä
    – nimikoin yleensä vasta sitä mukaa, kun vaatteet menevät käyttöön, en siis ole koskaan pitänyt mitään nimikointitalkoita. Tarrat ovat kätevät, meillä on Tarramonsterin tarroja. Tarhan eteisessä on myös tussia ja teippiä, jos on joskus unohtunu nimikoida jotain. Mitään ei ole tässä 2,5 vuoden aikana kadonnut.
    – sisävaatteita on epämääräinen määrä tarhalla vaihtovaatteina
    – tarhassa suosittelivat, että mahdollinen unikaveri pysyy tarhassa, ei sitten unohdu kotiin eikä kodin ja tarhan pöpöt seilaa niin tehokkaasti edestakaisin

  9. Ilona sanoo:

    Käsittääkseni se, pitääkö sinun olla ”harjoittuluaikana” päiväkodissa paikalla koko ajan, riippuu siitä milloin sopimuksenne pk.ssa alkaa. Eli jos poikien ensimmäinen virallinen hoitopäivä on huomenna, ottaa päiväkoti tietysti pojista vastuun (ja voit puikkia takavasemmalle kun pojat näyttävät luottavan paikkaan)..
    Ja jos hoito alkaakin virallisesti vasta viikon päästä, niin silloin sinun pitänee olla paikalla koko ajan.

    Tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen!

  10. Bianca** sanoo:

    Edellä mainittujen lisäksi hyvä muistaa myös kiikuttaa takaisin kotiin ne lokeroon kertyneet pyykkinyssykät ja pieneksi jääneet vaatteet:)
    Onnellista päikkäriuraa pojille!

  11. Silja sanoo:

    Meillä sama edessä huomenna! Me tosin käytiin jo ennen joulua kolme päivää harjoittelemassa, ja nyt olisi ryhdyttävä sitten ihan suoraan tositoimiin! Vähän jännittää, on meinaan tuollaiselle alle kaksivuotiaalle aika kylmä alku, kun harjoittelusta on jo kolme viikkoa. Toki päiväkodista on puhuttu päivittäin ja välillä käyty pihallakin leikkimässä. Mä ainakin sain ekana päivänä päiväkodista listan tarvittavista kamppeista sekä muitakin perusohjeita.

    Ja mun äiti oli ostanut Lidlistä leimasimen, johon saa oman tekstin ja jolla leimattuna nimi kestää konepesunkin! Se on ollut ihan superkätsä, sillä lätkin sukanvarteenkin nimen 😀 Lisäksi tilasin nimitarroja tarramonsterilta ulkovaatteita, kenkiä ym. varten.

  12. Johanna sanoo:

    Kestävä, toimiva ja edullinen nimikointisysteemi on ostaa apteekista pari rullaa sitä ruskeaa kangasteippiä, mikä pysyy hyvin sukissa ja lapastenvarressakin. Ne pienimmät asusteethan yleensä katoavat ensimmäisinä. Kaikki menee ihan hyvin!

  13. Lauren sanoo:

    Täällä kans samat kuviot huomen aamulla ja meinaa syke myös kummasti nousta.Itse eniten jännitän sitä kuinka lapset mahdollisesti ikävöi ja itkee perään, se on vaan niin sydäntä raastavaa.Mut äkkiä ne muksut yleensä sopeutuu uusiin tilanteisiin, paljon nopeemmin kuin me aikuiset.Tsemppiä kovasti teidän uuteen arkeen ja ois kiva kuulla että miten teidän arki sitten lähtee rullaamaan!

  14. Tiinakaisa sanoo:

    Tsemppiä! 😀

  15. annimari sanoo:

    Voi että, mitä ihania kuvia taas!! Ihana reppu!! Kyllä kelpaa 🙂

    Harjoittelu riippuu lapsesta ja päiväkodista. Aluksi olet mukana, mutta aika nopeasti kannattaa jättää lasta yksin että huomaa heti, ettei äidit kuulu päiväkotiin. Ensin lapsi jätetään yleensä leikkimään, sitten pidennetään syömiseen ja sen jälkeen kokeillaan päiväunia. Sittenhän ollaankin jo koko päivä – ZEMPPIÄ!! 🙂 <3

  16. Anette sanoo:

    Tsemppiä uuden alkuun 🙂

  17. N☆ sanoo:

    Tsemppiä teillekin päiväkodin aloitukseen! Meilläkin sama edessä, jännittää. Postailinkin aiheesta blogiin joulukuussa ja sain hyviä vinkkejä, käy kurkkaamassa http://niklastar.blogspot.fi/2013/12/valmiina-paivakotiin.html?m=1 🙂 Vieläkään ei tosin olla ihan valmiina, iik!

  18. MarjoH sanoo:

    Minäkin vein tänään 1v 4kk lapseni ensimmäistä kertaa päiväkotiin. Käytiin kaksi kertaa siellä leikkimässä ennen joulua ja nyt on siellä pari tuntia itsekseen. Olin tänään noin tunnin verran itse paikalla. Reippaasti muru söi aamupalaa ja antoi tädin auttaa. Lähtiessäni yritin heipat sanoa, mutta pojalla oli leikki kesken. Sinne se jäi tyytyväisenä leikkimään, mutta varmasti on tullut äitiä ikävä jossain vaiheessa. Huomenna yritän jättää nukkumaan päiväunetkin päiväkodilla.

  19. laaalaaa sanoo:

    Vaippoja!! Ja ei tod housuvaippoja, vaan tarraversioita. Ei ole aikaa riisua joka kersaa välikerroksineen yhteen vaipan vaihtoon.

  20. Marika sanoo:

    Tarhanope tässä terve! Elviksen tarhareppuun pakkaisin myös harjan ja hiuslenksuja. On poitsu sitten siistimään näköinen päikkäreitten jälkeen, kun saavat tädit siellä harjata kutrit kuosiin :). On siellä tarhassa varmasti omasta takaa harjoja mutta aina parempi jos on oma.

Kommentoi