NOITAMUMMON FLUNSSAROHTO

27/10/2013

tee mukitee hunaja

Koska iski se kamala flunssa ja kuume lopulta minuunkin, on jälleen aika nostaa tämä noitamummoni hyvä flunssankarkoitusjuoman resepti. No ei se mummo oikeasti noita ole, mutta lapsena välillä tuntui siltä, kiitos erikoisten kasvisruokien, suitsukkeiden, vaihtoehtoisten hoitomuotojen, yrttien, punaisen tukan ja käkättävän naurun.

Vaikka minua on hoidettu niin sipulikääreillä, valkosipulin kynsillä varpaiden välissä kuin auringonhattu-uutteella ja antivirilläkin, niin tämä c-vitamiinipitoinen on juoma lempparini. Sitä kannattaa alkaa hörppimään jo ensimmäisten flunssan merkkien ilmestyessä, mutta helpottaa se hyvin oloa ja nopeuttaa paranemista silloinkin kun on ihan sängynpohjakunnossa.

Ihmejuoma tehdään kuumaan veteen, jonka itse maustan vielä valkoisella teellä (esim appelsiinilla tai inkiväärillä maustetulla). Veteen lisätään PALJON murskattua tai pieneksi pilkottua valkosipulia, mukilliseen noin neljä-viisi kynttä, sekä pusristetun luomusitruunan mehu sekä reilusti hunajaa. Mukin pohjalla olevat valkosipulin palaset tietysti syödään vielä lopuksi. Nauti vähintään kolme mukillista päivässä! Maku voi aluksi olla omituinen, mutta mielestäni ei paha!

Hunaja toimii hyvin yskän ja käheän kurkun hoidossa yli 1-vuotiailla lapsillakin. Meillä sitä annetaan lämpimän veden joukossa tai suoraan lusikalla suuhun, jolloin se myös desinfioi ja puuduttaa kipeän kurkun. D-vitamiinia kannattaa muistaa myös ottaa purkista, kuulemma vähintään 50 mikrogrammaa.

Minkälaisia flunssarohtoja tai keinoja sen helpottamiseen teillä käytetään?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista ja Pinterestistä.

8 Responses to “NOITAMUMMON FLUNSSAROHTO”

  1. Maria. sanoo:

    Sain aikoinaan työkaveriltani kullanarvoisen vinkin tukkoisen olon helpottamiseen yöaikaan. Pilkottu sipuli sängyn viereen esimerkiksi sukkaan, jonka voi helposti sitoa kiinni sänkyyn. Sittemmin saman asian on ajanut sipulisilppu ihan vain kulhossa lattialla pään kohdilla. Toimii niin lapsilla kuin aikuisilla! Haju on aamulla aikamoinen, mutta haihtuu nopeasti tuulettamalla. Meillä ei ole tietoakaan yöllisistä yskänkohtauksista tai flunssan vuoksi huonosti nukkuvista lapsista.

    • Lindusius sanoo:

      Joo meillä sama niksi toiminut kanssa ja hunaja käytössä myös. Harmi vaan ettei näillä luomukonsteilla saa noITA päiväkodista kotiin nyt saatuja KIHOMATOJA tuhottua. Huomenna lähtee vuosisadan siivous käyntiin!

      Lyckansost.blogspot.fi

      • Sipulikääreet tosiaan on ollut paljon käytössä myös. Esim harsoliinan tai suokkahousujen sisällä. Helpottaa myös hyvin korvatulehduskipua korvaan sidottuna 🙂

  2. On varmaan sykähdyttävä makuelämys tuo juoma, mutta tehokkaaksi uskon kyllä:) Valkosipulimaitoa olen kuullut käytettävän myös…D-vitamiinia meilläkin napataan ja tarpen vaatiessa kuumetta alentamaan lääkettä.

    Haastavaa on mielestäni pienen vauvan flunssa. Meillä nyt kaksiviikkoinen on kovin tukkoinen ja hänelle ei hirveästi apuja ole annettavissa. Valkosipulia sukissa on kokeiltu, vieressä onkin sitten mukava nukkua kun haju on kuin kebab-kioskilla…Keittistippoja nenuun ja tarpeen vaatiessa NenäFridalla ollaan imaistu enimmät möhnät pois.

    Taikajuomia ei minun valikoimasta varsinaisesti löydy:)
    http://mamainprogess.blogspot.fi/

  3. Leena sanoo:

    N. vuosi sitten, vielä raskaana ollessani pidin keuhkokuumeen. Se yskä oli jotain aivan järkyttävää. Mursi kylkiluunkin ja mies nukkui muutaman viikon lastenhuoneessa evakossa. Eikä mitään yskänlääkettä saanut ottaa. Söin sitten hunajaa. Siinä määrin etten luultavasti enää ikinä koske hunajaan 😀 hetkeksi hunaja aina hillitsi kurkussa tuntuvaa kutitusta.

  4. Mun kolme kovaa on inkivääri, spirulina ja D-vitamiini. Vakikäytössä. Oon saanut väistettyä flunssat jo useamman kauden ajan. Nyt koputtelen täällä puuta 😉 Taatusti tulee, kun kävin kehumassa…

  5. Nanna sanoo:

    Meillä juodaan flunssassa yrmykuppeja eli kuumaa vettä jossa on paljon puristettua sitruunamehua ja hunajaa. Melko samanlaista juomaa siis, mutta valkosipulia ei vielä ole tullut kokeiltua 🙂 Maistuu mainiosti myös lapsille.

  6. Elisabeth sanoo:

    Jännä juomasekoitus, se pitää kokeilla!

    xxx
    E
    http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Kommentoi