NETFLIX MEIDÄN PERHEESSÄ

1/09/2013

netflix1netflix3netflix4netflix6netflix7netflix9

Olemme olleet nyt kolmisen viikkoa iloisia Netflixin käyttäjiä. Netflixhän on palvelu, jonka kautta voi katsella rajattomasti satoja tv-sarjoja ja elokuvia netin kautta. Ensimmäisen kuukauden palvelua voi kokeilla ilmaiseksi, jonka jälkeen voi jäsenyyttä jatkaa edullisella kuukausiveloituksella ilman minkäänlaisia sitoumuksia.

Meillä Netflix on toiminut hyvin ja ollut oikein kiva juttu. Ohjelmia kun voi katsoa milloin ja missä vaan, useammalta eri laitteelta eri ohjelmia samaan aikaan. Meidän pojat katsovat vaihtelevasti päivän aikana lastenohjelmia puolesta tunnista joskus jopa kahteen tuntiin. Itse en juurikaan telkkaria nykyisin katso, mutta nyt olen jokailtaisen facebookissa roikkumisen sijaan saattanut katsella koneelta jotain sarjoja. Seuraavaksi ajattelin aloittaa Arrested Developmentin ekan kauden, ja kovasti odottelen jo Orange Is The New Blackin seuraavaa kautta.

Meillä on yksi tili, mutta jokaiselle perheenjäsenelle oma profiili. Tämä uusi profiiliominaiuus on tosi hyvä, etenkin kun Netflix tarjoaa ja suosittelee ohjelmia edellisten katsottujen ohjelmien ja mieltymysten perusteella. Kun omaan profiiliin syöttää tiedot siitä millaisista ohjelmista pitää, suosittelutoiminto auttaa löytämään helposti sopivat ohjelmat, eikä käyttäjän tarvitse selata kaikkea läpi. Kunkin profiilin voi liittää eri Facebook-tiliin, jolloin käyttäjä voi nähdä myös Facebook-kavereidensa Netflix-suositukset. Meidän pojilla on Netflix Kids-profiilit, jolloin heille tarjotaan vain alle 12-vuotiaille soveltuvia sarjoja ja elokuvia.

Tykkään todella paljon juurikin tuosta suositteluominaisuudesta joka on erittäin käyttäjäystävällinen. Ja vaikka katselulaitetta tai profiilia vaihtaisi välillä, muistaa se mitä ohjelmaa katsoit viimeksi ja katselua voi jatkaa juuri siitä mihin edelliskerralla jäit. Netflix on muutenkin erittäin helppokäyttöinen ja selkeä, molemmat lapset osaavat myös käyttää sitä. Myös siksi tuo profiiliominaisuus on hyvä, minun ei tarvitse pelätä että jompikumpi laittaa pyörimään jonkun rajun action-pläjäyksen – koska sellaisia ei lasten profiileille edes tarjota.  Ohjelmien aikana ja tai väleissä ei myöskään pyöri minkäänlaisia mainoksia, mikä tekee katselusta mielekkäämpää.

Pojat ovat jo löytäneet omat suosikkinsa palvelusta. Kaapo haluaa katsoa My Little Ponyjä ja Elvis taas Martin tarinatallia. Netflixin myötä myös siivousurakkani hieman helpottunut, pojat kun eivät enään revi päivittäin kaikkia DVD:tä alas hyllystä ja levyjä koteloistaan.

Onko täällä muita Netflixin käyttäjiä? Joko uusi profiiliominaisuus on tuttu?


12 Responses to “NETFLIX MEIDÄN PERHEESSÄ”

  1. JenniJo sanoo:

    Kiitos profiliiominaisuus-vinkistä! Multa onkin tuo uudistus mennyt ihan ohi ja se on todella tervetullut. Itse katson yleensä yhtä sarjaa kerrallaan, joko yhden tai jos on niin useamman kauden peräjälkeen, lapset sen sijaan katsovat jo yhdellä katselukerralla useampaa ohjelmaa, joten suositukset ovat olleet tästä johtuen ainoastaan lastenohjelmia. 😀 Kiva lapsille, ei niin kiva mulle.

    Meillä Netfilixiä käytän siis minä, lähinnä omalla puhelimellani ja silloin tällöin lapset tabletilla, varsinkin keskimmäisen puheterapiareissuilla se pelastaa vanhimman tylsistymiseltä, vuoden jälkeen kun ei se yksi maatila odotusaulassa jaksa enää kiinnostaa. 😉 Välillä saavat katsoa muutaman tunninkin, mutta sitten on taas välillä useampia päiviä, viikkokin jolloin eivät katso mitään. Vähän (äidin) fiiliksen mukaan. 😀

  2. Heidi sanoo:

    Netflix on käytössä myös meillä! Tosin tuo pikkuneiti on vasta 6kk, joten hän ei vielä kyseistä palvelua käytä 😉 Mutta me miehen kanssa kyllä katsotaan sieltä leffoja ja sarjoja. Ja tuo Arrested Development on ihan huippu :)! Harmittaa, että katsottiin jo kaikki jaksot. Tällä hetkellä menossa Sons of anarchy, ja on kyllä yllättävän hyvä sarja myös mun mielestä.

    Profiiliominaisuus ei ollut mulle tuttu, vaikka meillä on ollut Netflix jo muistaakseni vuoden alusta. Kiitos vinkistä!

  3. JenniJo sanoo:

    Pahus, eipä tuo profiiliominaisuus toimi vielä Samsung Galaxy tab 2:ssa vaikka päivitin sovelluksen. ;( Iphonessa kyllä toimii.

  4. Norsis sanoo:

    On tuttu. Netflix. Juuri sen takia nytkin valvon vielä (1:15) vaikka todellakin pitäisi olla nukkumassa. Mutta kun on koukussa, vielä yksi jakso…

  5. saija sanoo:

    Meiile on tuttu tai oikeastaan pojalle joka katsoo melkein päivittäin Pink Pantteria. 🙂

  6. Mari sanoo:

    Netflix on kovassa käytössä. Hyvä palvelu.

  7. misu sanoo:

    mä oon just vähän miettinyt netflixin irtisanomista mutta en oo kuitenkaan vielä saanut aikaiseks kun poika ja mies kyllä tykkää. martin tarinatalli on pojan lemppari myös!
    täytyykin kokeilla noita profiileita, mun ongelma on ollut just se etten oikein löydä sieltä mitään itseä kiinnostavaa enkä jaksa selailla.
    niin, ja mä luulin ettei orange is a new blackista tuu muuta kun se eka kausi…

  8. Elisa sanoo:

    Meillä on käytetty netflixiä kohta vuosi, mutta en ole huomannut tuommoista profiilijuttua. Meillä on ipadilla sellainen appsi, että siitä näkee vain lastenohjelmia, eli vastannee tuota profiilia.

    Meillä tyttöjen suosikki on ehdottomasti My Little Pony, ja aikuisten taas How I met your mother. Tuonne sais tulla vähän useammin jotain uusia, kun tuntuu, että siellä pyörii koko ajan vaan samat jutut.

  9. Minttu sanoo:

    Täältä kanssa löytyy ja ollaan tykätty 🙂 Hienoa kun löytyy sarjojakin, kun ei aina kerkiä seuraamaan niitä telkkarista, voi sitten noin katsoa useempia jaksoja peräkkäin 🙂

    terkuin
    Avonminttu.blogspot.fi

  10. Itsellä on todella monta hyvää sarjaa jäänyt väliin, ja niitä nyt tuskin en” koskaan tulee alusta aloittaneeksi, esim. Game of Thirens ja Trueblood. Ei ole ollut aikaa katsoa ja tuskin lähivuosina on muutenkaan:)

    Lapsille Netflix voisi olla kiva, tosin meillä käyttävät Elisa Viihteen kautta Yle Areenaa ihan suvereenisti, sieltä vanhimmainen näyttää lastenohjelmavalikosta mitä on tarjolla ja yhdessä valitsevat. Joskus jopa ilman tappelua! Ruutu-aikaa koetan järjellä rajoittaa, mutta joskus sortuu ”vielä yhteen elokuvaan” kun itsellä on jotain ”tärkeää” kesken…hyyi.

  11. Noel sanoo:

    Meillä on ollu nyt netflix käytössä about tasan vuoden 🙂 suomalaisesta netflixistä ”loppu” kiinnostava katottava jo aikaa sit vaikka sinne tasasin väliajoin tulee kyllä jotain hyviä (mm just toi orange is the new black). Mä venkslailen siis usan ja suomen netflixin välillä! Tälläkin hetkellä pyörii greyn anatomian vanhat jaksot usan puolelta!

    Ihan loistava palvelu, mä tykkään! Ja varmaan on kiva sit joskus kun Emiliakin jotain lasten ohjelmista ymmärtää.

  12. Riikka sanoo:

    Rekisteröidyin, mutta vähä petyin ko ei ollu mm. o.c:ta sielä, mistäköhän johtuu?

Kommentoi