ORANSSI KALAKEITTO

22/07/2013

oranssi4762oranssi4697oranssi4705oranssi4693oranssi4796oranssi4823oranssi4800

Usein keittoja tehdessä korvaan ainakin osan perunasta bataatilla. Bataatti tuo kivan säväyksen, makua ja hiukan kai enemmän teveellisyyttäkin ruokaan. Nyt kuitenkin kalakeittoa tehdessäni, korvasin perunan ihan kokonaan pelkällä bataatilla. Toimii!

Soppaan tuli siis bataatin lisäksi kevätsipulia, porkkanaa, tilliä, punaista maitoa (suosittelen kermaa), suolaa, mustapippuria ja lohta. Kaupassa vähän pihistelin ja päätin ensimmäistä kertaa ostaa tuoreen lohen sijasta pakastettua lohta. ISO VIRHE! Ensi keralla nipistän jostain muusta, on se vaan niin eri makuista. Laitoin myös kerman sijasta punaista maitoa, mutta vähän jäi mielestäni liian laimeaksi maku. Aitoa ja ehtaa tavraa sen täytyy siis olla, tästä siis viisastuneena.

Maku ei missään nimessä ollut kuitenkaan ihan huono. Pakastekala upposi ainakin hyvin lapsille, jotka muutenkin tykkäävät syödä kalaa, äidiltään kai oppineet. Kalakeitto on mukavan simppeli ruoka, jossa kuitenkin on paljon makua. Meinasin kirjoittaa että arkiruoka, mutta sopiihan tämä hyvin juhlaankin, miksi ei!

Näin kesällä voisi oransiin keittoon lisätä joukkoon myös vähän vihreää, esimerkiksi makeat herveenversot voisivat sopia hyvin. Vai millaisella reseptillä te muut kalakeittoa teette?


10 Responses to “ORANSSI KALAKEITTO”

  1. Siis kalasoppaahan saa juurikin jossain 50v juhlilla ja perinnehäissä ja sellasissa rennoissa hyvissä ei pönötys juhlissa. Mä inhoon kalakeittoo jostain syystä, en tee koskaan. Oikeastaan lähes kaikki maitopohjanen keitto on musta aika pahaa, joku kesäkeittotrauma varmaan 🙂

  2. Kalakeitto on ihan paras arkiruoka, jota maailman nirsoimmatkin lapset suostuu jostain syytä syömään. Mekin suositaan kermaa. Maidon kanssa tulee aina ihan plääh. Paras mauste keittoon on musta rosmariini ja pakastekaloista seitifileet on oikein hyviä. Täytyypä kokeilla tota bataattia :).

    • Vähän plääh tosiaan oli maidolla, vaikka olikin punaista. Rormariinia en ole ajatellutkaan, pitää testata sitä. Ja pakasteseitiä! <3 ! 🙂

  3. Annika sanoo:

    Kalakeitto sopii totta tosiaan niin arkeen kuin juhlaankin. namia, maistuu kyllä meille myös. Olen pitkään ihastellut blogissa usein vilahtelevaa maatuska pöytäliinaa, mistä olet sen hankkinut?

  4. Ninni sanoo:

    Täytyypä koittaa bataattia seuraavassa kalakeitossa, varmasti sopii just hyvin!
    Meidän soppa tehdään yleensä kookosmaitoon, vink-vink 🙂

  5. Ansku sanoo:

    Valion sivuilta tai ihan koskenlaskija juusto paketin takaa: juustoinen kalakeitto nam! Eipä jää tähteeksi kun lapset syö ”kilpaa”.

Kommentoi