AURINGOSSA

29/04/2013

aurinko7749

Lasten suojaaminen auringolta on asia jota ainakin itse alan miettimään näin kesän tai lomareissun lähestyessä. Vaatteilla suojaaminen on helpointa ja kai myös turvallisinta, mutta rasvaa tarvitsee silti myös. Vaikka päällä olisi pitkähihaista, lahkeista sekä levälierinen hattu, on rasvaa hyvä levitää ainakin kämmenselkiin ja jalkapöytiin. Itse laitan aina rasvaa myös niskaan, rintaan, kaulaan sekä kasvoihin. Niin ja parin päivän takaisesta erheestä oppinena, jatkossa myös korvanlehtiin…

Alle kolmivuotiaille suositelaan käytettävän vain fysikaalisia aurinkorasvoja. Ne eivät sisällä parabeeneja eikä nanopartikkeleita, jotka edistävät niin rasvassa olevien kemikaalien imetymistä verenkiertoon että myös ilmassa olevien haitta-aineiden, kuten torjunta-aineiden imetymistä. Kemikaalisissa rasvoissa olevien kemikaalien on myös tutkittu tomivan erilaisten hormonien tavoin. Fysikaalisia luonnonkosmetiikkasuojavoiteita ei pystytä valmistamaan kuin 30 suojakertoimeen saakka. Fysikaalissa on huonona puolena myös niiden koostumus. Haitallisten ainesosien puuttuessa rasvat ovat todella paksua, tahmeaa sekä huonosti imetytyvää töhnää. Sitä on lähes mahdotonta saada putsatua huonekaluista tai lattiasta.

UV suojavaatteet ovat tosi käteviä ja suojaavat hyvin. Ne sopivat erityisen kivasti vesileikkeihin ja kuivuvat nopeasti. Monilta vaatemerkeiltä löytyy nykyisin uv-vaatteita, niitä voi löytyä myös lastentarvikeliikkeistä sekä apteekeista. Ulkonäkönsä puolesta suurinosa näistä vaatteista kuitenkin soveltuu parhaiten vain rannalle tai uima-altaalle.

aurinko8175

Pienen iho on hyvin hyvin herkkä joten auringolle altistamista kannattaa todella välttää. Iho myös muistaa jatkossa jos se kerrankin palaa, jolloin se palaa jatkossakin aina herkemmin. Ja kaikki varmasti tietävät mitä riskejä auringonsäteille altistuminen aiheuttaa. Melanooma yleistyy Suomessa ja ihosyöpä on nuorten toiseksi yleisin syöpä.

Meillä on ollut aiemmin apteekista ostettuja fysikaalisia rasvoja lapsille, nyt kuitenkin niin moni asia jäi viimetinkaan, niin pojille nappasinkin vain päivää ennen lähtöä tollaisen ihan perusmarkettivoiteen kauppareisulta. Mutta kuulemma mitä isompi ja tunnetumpi merkki, sen turvallisempaa kaikinpuolin kemiallinen voide on.

aurinko8156

Kevään aurinkoisiin päiviin ostetut kasvovoiteet kuitenkin lähtivät mukaan. Tuollainen puikko on on tosi kätevä kuljettaa kassissa, siitä on tosi kätevä käsiään likaamatta lisätä rasvaa pieniin nenänpäihin pitkin päivää. Tuo ACOn stikki on ollut hyvä, toinen mistä olen kuullut hyvää on luomukosmetiikkamerkin, Planet Kidin samanlainen.

Itse taas tykkään grillata itseäni ja valitettavsti toimin omalla kohdallani lähes päinvastoin kuin lapsia suojatessa. Eli mahdollisimman paljon paljasta ihoa ja pienet suojakertoimet. Kasvoihin, olkapäihin ja tatuointeihin laitan kokeampaa ja nyt ostin tuollaisen kympin suojakertoimen muualle, jonka pitäisi vielä tehtostaa rusketusta sisältämään karoteenillä. Hiuksiin käytän myös UV-suojaa, tuo Kerastasen suihke on vaikuttanut hyvältä.

Täällä aurinko onkin paahtanut kovasti, rusketus tarttui pintaan jo ensimmäisenä päivänä. Etenkin rannalla tai muuten tuulisessa paikassa ollessa aurinko polttaa todella salakavalasti kun paahdetta iholla ei tunne. Pojat ovat jo ihan papuja, vaikka heidät olenkin hyvin suojannut. itselläni taas punottaa olkapäät, kuten joka kesä aina aluksi. Miten nuo lapset aina päivttyvätkin niin kauniisti ja tasaisesti!

lapset aurinko

Ja asiasta toiseen, huomenna on siis Vappu! Täällä sitä ei taideta juhlia, mutta tällä alueella jossa ollaan asuu paljon Suomalaisia lapsiperheitä, joten luulisi sen jotenkin edes vähän näkyvän. Tällä viikolla tällä juhlitaan myös jotain ihan muuta, en vaan muista mitä.

Crocs sekä Lei-arvontojen voittajille on ilmoitettu, voittajat näkyvät myös aiemmista arvontapostauksissa. Ja muistuttelen myös tänään päättyvästä Arabian Angry Birds arvonnasta!


3 Responses to “AURINGOSSA”

  1. anna-sofia sanoo:

    Ihania kuvia ja ihana blogi!<3

  2. […] biitsipersoonaa tai auringonpalvojaa. Onneksi on uv-puvut ja hyvät taaperorasvat. Minttu niistä kirjoittelikin taannoin, eikä mulla ole mitään lisättävää. Paitsi onpas! Uimapuku on hyvä olla olemassa […]