MYYRÄSÄNKY

29/11/2012

Viime kesänä tuli eteen pinnasängyn hankinta. Siihen saakka Elvis oli nukkunut riippukeinussa tai meidän välissä. Kaapon vanhan pinnasängyn sai muutettua jatkettavaksi sängyksi, ja se oli siis hänellä edelleen käytössä. Kellarissa kyllä pölyyntyi Brion peruspinnis, mutta joka oli taas ihan hirveän iso ja ruman värinen.

Rupesin etsimään mahdollisimman edullista tai jopa ilmaista, valkoista pinnasänkyä nettikirppiksiltä ja vaihtedaan/annetaan palstoilta. Koska kellarissa odotti aivan hyvä ja toimiva sänky patjoineen, ei hyviä perusteluita uudelle sängylle, etenkään hintavalle, oikein ollut.

Toiveita uudelle sängylle oli siis valkoinen väri, pieni koko ja joku persoonallinen juttu. Omasta lapsuudesta tuttu pallo-pinnasänky, eli se retro missä parissa pinnassa on sellainen puinen pallo lapselle leluksi, siinti haaveissa. Pian huomasin että moni muukin haaveili samaisesta joten hyväkuntoisten sänkyjen hinnat menivät reippaasti kipurajani yli. Ja se kipuraja oli siis 30 euroa.

Sitten tärppäsi. Muutaman kilometrin päästä kotoamme löytyi pienikokoinen Muuramen valkoinen pinnasänky. Muutoin se oli aivan tavallinen, mutta edellinen omistaja oli liimannut siihen myyrätarroja. En ollut aluksi ihan varma tarroista, mutta muutaman päivän mietinnän jälkeen olin jo aivan ihastunut sänkyyn tarroineen ja ostin sen meille.

Muuramen vanha pinnasänky on nähnyt elämää, mutta silti edelleen hyväkuntoinen ja tukeva. Myyjä kertoi ostaneensa sen käytettynä, muistaakseni ainakin kahden lapsen perheestä. Sen jälkeen siinä ovat nukkuneet hänen kaikki neljä lastansa.

Tämä on mielestäni suunnittelua, tuotantoa ja kierrättämistä parhaimmillaan. Ihanaa että sänky on monista käyttäjistään huolimatta pysynyt niin hyväkuntoisena että meidänkin jälkeen se joutaa eteenpäin kiertoon.

Pienen koon lisäksi sängyssä parasta on jaloissa olevat pyörät. Sänkyä on helppo liikutella tarvittaessa huoneesta toiseen sekä heijata lapsi uneen. Harmi ettei tätä enään valmisteta. Toisaalta huutiksessa näytti nyt tälläkin hetkellä olevan muutama kappale sänkyjä myynnissä.

Ompelin sänkyyn päiväpeiton Ikean musta-valkoisesta ”tasaraita” kankaasta. Tai oikeastaan tuo on ihan pussilakanan mallinen, toinen puoli on valkoinen ja sisällä äitiyspakkauksen ohut vanupeitto. Muutenhan tuo kävisikin ihan tavallisesta peitosta, mutta kangas on sen verran karheaa että siinä nukkuminen ei tuskin ole kovin miellyttävää.
Taloudestamme löytyvät pinnasänkykokoiset petivaatteet eivät ole katseen kestäviä. Lisäksi sängyssä saatetaan leikkiä päivän aikana, joten petivaatteet on kiva saada suojattua ja piiloon. Mielestäni tuo mustavalkoinen väri käy tuohon kivasti. Tarkoitus oli ommella raidat pystysuunnassa, mutta silmämääräinen kankaan mittaaminen ei mennyt oikein nappiin ja kankaasta tuli liian lyhyt niin päin.

Kaikki nuo myyräpehmot pojat ovat saaneet lahjaksi tai tuliaisiksi. Ne ovat mielestäni ihania, tosi retroja mutta sopivan hillittyjä. Lapsellisia, mutta eivät liian lällyjä.

Sitten kun tuo vielä ymmärtäisi, että kuinka kivaa tuolla sängyssä olisi nukkua. Mielummin kuin äidin vieresä ja tississä…


11 Responses to “MYYRÄSÄNKY”

 1. Kasvukausi sanoo:

  Hih ei se pinnis ole kamalan iso tai ruman värinen, se on oikein ihana meistä :) Istuu meille kuin naketettu. Mutta on kyllä teidän myyräkin aika ihana!

  • Voih kiva kuulla että tykkäätte sängystä! Ja ei se nyt ihan oikeasti ruma ole!!! Kiva nähdä kuvia myöhemmin sängystä! Ja tietysti vauvasta! :)

 2. Tiuku sanoo:

  <3 Myyrä on niin ihana!

 3. Meirän Maja sanoo:

  Huippu hieno sänky!
  Ja voih… Meillä on just sellainen iso, ruma perus sänky, jonka mä ostin aikoinaan esikoiselle, lupasin kovasti, että hankin tälle kakkoselle uuden, mutta kun viimeksikin tuo jäi käyttämättä niin ajattelin, että en raaski. Huoh… Nyt lasken päiviä siihen, että Onni on valmis siirtymään lasten sänkyyn…

 4. titti sanoo:

  Oi vitsit noi on ihania :) Mä oon tota Kania monta kertaa hipuillu :) Tekis niin mieli hankkia se meille, mut toisaalta yritän karsia pehmoja vähemmäksi :)

 5. Nanna sanoo:

  Ihana sänky! Meillä on äitini luona jemmassa sellainen vanha pinnis, missä on niitä palloja. Piti pojalle se kunnostaa, mutta ei jaksanut eikä kyennyt. Kirppiksellä taas oli ihana vanha pupupinnis 10 eurolla, mutta harmi kun ei ollut tarvetta! Meillä on siis ollut käytössä tytölle uutena hankittu iso tilan viejä.

 6. N☆ sanoo:

  Ihana sänky raitoineen ja myyrineen!! :) Meillä on nyt Brio moon lux pinnasänky pähkinän värisenä, kun poika nukkuu vielä makuuhuoneessa, mutta pojan huoneeseen olen ajatellut valkoista pinnasänkyä tai jatkettavaa sänkyä :) En vain tiedä pystynkö tuosta nykyisestä sängystä luopumaan, kun onhan siinä se reilu vuosi nukuttu ja tunnearvoa on kertynyt :D

 7. Jennijee sanoo:

  Mahtava sänky! Krtek eli Myyrä on paras! :)

 8. Elli sanoo:

  Meilläkin on vanha Muuramen pinnis, aika pieni sekin on mutta ilman pyöriä. Se on kunnon sukusänky, säilynyt isältä pojalle ja siinä välissä sitä on käyttänyt pari poikasen serkkuakin.:) Meille tullessaan sänky oli vaaleanruskea mutta maalattiin se valkoiseksi ja hyvin on palvellut vaikka kiireessä tuli maalattua vähän hutaisemalla. Joskus pitää fiksailla sitä vielä niin on taas hyvä seuraavalle käyttäjälle!

 9. phocahispida sanoo:

  Meillä on juurikin tuo sama sänky. Löytyi Huuto.netistä ja tuotiin kotiin asti. On ollut käytössä ainakin neljällä lapsella aiemmin.
  Minineliöihimme oli tärkeää saada pienehkö pinnasänky ja tuo oli monista katsomistani mitoiltaan pienin.

  http://www.lily.fi/palsta/ilman-sinua-olen-lyijya

 10. Kippuralla sanoo:

  V oli 1v1kk kun ostettiin pinnis-se kiljui KUUKAUDEN jokailta kun sen sinne nosti ;) välimatkaa meidän sänkyyn oli ainakin 2m.. nukkui kyllä heräämättä aamuun saakka, kun eka vähän huusi.
  huusi se sitten eilenkin (1v8kk) ja puolen tunnin jälkeen mies heltyi ja laski lapsen alakertaan takaisin, meni 5min ja nukahti mun syliin..