VÄRIPILKKU PUISTOSSA

28/11/2012

Aamupäivällä Helsinkiin satoi lunta. Aika säälittävän vähän, lunta näkyy lähinnä vain mukulakivien välissä, mutta kumminkin. Sää on kylmä ja viima kova. Viikonloppuna ulkoiltiin kuitenkin vielä kurassa ja plussakelissä.

En ole suuri kuravaatteiden ystävä, mutta joskus jonkun meidänkin jengistä saattaa sellaisessa nähdä. Viimeisimpänä siis Elvis.

Välikausihaalari on jäänyt pieneksi, eikä talvihaalaria viitsi pukea kurasäähän, kaikki muut ulkovaatteet ovatkin villaa niin vaihtoehtoja ei juurikaan jää. Kurikset kevyttopan ja villahaarain kanssa osoittautuivatkin aika mainioksi yhdistelmäksi. Eikä lapsikaan tuntunut hiostuneen kumiasuunsa.

Mainioiksi nuo kurahousut osoittautuivat ensinnäkin sen takia, ettei Elvis juurikaan pysy pystyssä vielä ulkona. Tuollakin ulkoilukerralla hän oikeastaan makasi maassa kokoajan, konttasi vesilätäköltä toiselle ja siinä välissä pyöri hiekassa ja mudassa. Kun lähdön aika koitti kurahousut vain pois jalasta ja poika rattaisiin lämpöpussiin. Kätevää.

Kivaa noissa kuravaatteissa on myös värit. Ne ovat kirkkaita, ihania ja ne saa helposti puhtaiksi. Kuravaatteet ovat edullisia, käytettynä niitä löytyy paljon vielä edullisempaan hintaan, siksi niitä raaskii ostaa jopa parit eri väriset ihan vain vaihtelun vuoksi.

Meillä ei kylläkään löydy noiden keltaisen kurahousujen lisäksi kuin pari kippiseltä ostettua sadetakkia (ihanien värien takia ostettu) sekä kurahanskat. Mutta tästä positiivisesta kuravaatekokemuksesta oppineena ehkä keväällä puen lapsiani useamminkin näihin, monen mielestä aivan liian hirveisiin ja hiostaviin, kura-asuihin. Sitä ennen paljon lunta, pulkkamäkeä, lumiukkoja -ja enkeleitä. Tulisipa lisää lunta pian!


9 Responses to “VÄRIPILKKU PUISTOSSA”

  1. Oh shit! Meillä on puheterapia aamulla klo 10 ja sit klo 14 lähden duunibluesiin 🙁

  2. Marika sanoo:

    Ihanat värit tosiaan!

    Meillä on esikoisella Ellokselta tilattu kura-haalari, se on ollut tänä syksynä pelastus kun on ollut niin märkää! Siinä on ohut vuori ja on kyllä niin kätevä vetää päälle, kun alle voi lämpiminä päivinä laittaa vain sukkahousut ja trikoopaidan. Taidan kevääksi tilata nuorimmaisellekin samanlaisen 🙂

    • Kippuralla sanoo:

      meillä on ollut näitä monta, ja isommille takit+housut fleecevuorella. vähemmän aikaa menee siis pukemiseenn, jee! ja niihin elloksen kamoihin käy aina alekoodit, jee

  3. Mä en oikeen tajua sitä nykyistä trendiä, ettei muka voi käyttää kuravaatteita. Välikausivaatteet kyllä pitää jonkin verran vettä, mutta onpa pikkusen paljon kivempi ettei ne oo kokoajan sotkusia, sillä sit niitä pitää pestä veden sietokyvyn pienentyessä. Itse olen kokenut kuravaatteet erittäin hyviksi eikä meillä tod oo mitään ticketin rubber raineja vaan ihan kirppiskamaa. Turhaa hienostelua monet jutut, kuten kuravaatteettomuus sanoo tämä täti.

  4. Tessa sanoo:

    Mä tykkään Sisulla käyttää kuravaatteita, kun yleisin leikki on maata maassa ja leikkiä traktoreilla/autoilla/muilla koneilla. Hiukka helpompi puhdistaa, kun tälläistä kurakeliä ollut. Ihanaa talvi tulee!

  5. Jennijee sanoo:

    Mahtavat värit! Oman kokemukseni mukaan kurikset on must, varsinkin päiväkodissa, missä lätäkössä istumista voi tulla useampi tunti. Ja rönttäkelillä ne voi huljauttaa vaikka sadevesiämpärissä.

    Peukut pystyssä, että oikea talvi tulee ja pysyy! 🙂

  6. Anonymous sanoo:

    kyllä maar meidän puistossa on joka muksulla ollut kurikset ja ehdottomasti olen niiden kannalla! En rupea haalaria (varsinkasn toppaa) joka päuvä pesemään tai kulkemaan niin kuraisissa haalareissa. Ei niiden pukeminen kovin iso vaiva ole. Mutta odotan kyllä kovasti että niistä jo päästäisiin eroon ja tulis sitä lunta

  7. Anonymous sanoo:

    Eihän tässä syksyllä ole ongelmaa kuristwn käytön kanssa. Keväällähän se hiki tulee kun päiväkodissa välillä pukevat villahaalarin ja toppahaslarin lisäksi kurahousut kun lämpötila on nollassa…. Anteeksi kirjoitusvirheet, en saa niitä fiksattua kun puhelimella näprään

    HS

Kommentoi