(KOTI)ÄIDIN VÄLIKAUSI

23/08/2012

Lapset tahtovat ulkoilla lähes säässä kuin säässä ja heille hamstrataankin erilaisia varusteita ja ulkoasuja jotta pysyvät lämpöisinä ja kuivina. Mutta entäs äiti? Kokemani mukaan valitettavan harvalla on itsellään varustus kunnossa. Sitä hytistään ja kastutaan heikkalaatikon reunalla. Ei minultakaan toppahousuja löydy.

Mutta syksyisille sadekeileille tarvittavat löytyy. Huippuhyvä ostos viimekesältä on Polarn O. Pyretin parkatakki. Se on ominaisuuksiltaan aivan samaa laatua kuin lastenkin ulkovaatteet, pitää tuulta ja vettä vaikka kaatosteessa. Hengittää, ei hiosta ja on lämmin. Yhdistettynä windfleeceen tai villapaitaan tällä pärjää pikkupakkasillakin. Äitiysmallinen takki on aika reilu, mutta rento ja hyvä päällä. Vyötäröllä on säätömahdollisuus ja vetskari aukeaa myös ylöspäin. Ihana ulkoiluun ja puistoon, mutta kehtaa tämä päällä käydä vaikka kaupungillakin.

Kumpparit ovat ensimmäiset Crocsini ja ehkä parhaat kumisaappaat jotka olen omistanut. Todella kevyet ja hyvät jalassa. Niissä, kuten kai kaikissa Crocseissa, on muotoiltu pohja jossa on pieniä nystyröitä jotka hierovat jalkapohjaa joka askeleella. Otin saappaista vähän reilumman koon, jotta niihin mahtuu villasukka sisään. Tällöin ne ovat loistavat myös loskasäähän.

Nämä riittänevät siis toistaseksi. Hattuja en osaa käyttää vain näön vuoksi enkä muutenkaan asusteita, joten pipot, hanskat ja huivit kaivan esiin vasta kun on oikeasti kylmä.

Tosi harmaa sää on tänään ollut, ajattelin jo että loppuukohan tuo sade ikinä! Mutta illasta tulikin nätti ja jopa aurinkoinen. Käytiin Elviksen kanssa keskustassa pyörimässä ja kastelemassa vähän Taideden Yön tunnelmia. Ajattelin myös että nyt olisi vihdoin aika hankkia jotain vanhojen luottohousujeni, eli virttyneiden ja reikäisen äitiyslegginssien, tilalle. Löysinkin parit hyvät farkut, ja kuinka voikaan tulla niin huono-omatunto ostaessa itselle jotain! Ei pitäisi. Olen uudet housut syksyksi ansainnut, eikä ne edes maksaneet paljoa. Silti.

Meillä, siis Elviksellä, alkoi juuri nyt unikoulu kunnolla. Taktiikka on hiottu huipuunsa, E ei saa nukahtaa rinnalle vaan yksin omaan sänkyynsä. Maitoa voi saada vielä ennen puolta yötä mutta sen jälkeen seuraavan kerran aikaisintaan viideltä. Ja silloinkin ensin puuroa, sitten vasta maito. Josko se alkaisi sitten syömään päivisin paremmin oikeaa ruokaa ja jättäisi yösyömiset pois. Niin ja mun pitää huomenna aamulla seitsemältä Upinniemessä pikkuveljeni sotilasvalassa. Varmaan kerron myöhemmin miten tämä sujuu. Just tällä hetkellä ei kuulostaisi kovin hyvin sujuvan…

Kertokaahan minkälaisia varusteita teillä itsellänne on ulkoiluun huonolla säällä, vai onko mitään? Entäs talveksi?

Minttu


63 Responses to “(KOTI)ÄIDIN VÄLIKAUSI”

  1. LauraQ sanoo:

    Sä oot sit jotenkin symppis.

    Ja mä haluaisin hienon sadetakin. Siis oikean sadetakin, mut ei sellasta telttaa vaan hyvänmallisen ja pituutta polveen. En oo löytäny (paitsi jotain karseita kukallisia)….
    No on mulla tollanen Peakin parka-takki, joka pitää ripottelun 🙂 sillä mennään.

  2. Heini sanoo:

    Mulla on kanssa harmittavan huonot varusteet, tosin masu jatkaa nyt kasvuaan sinne loppuvuoteen asti joten sitä ennen tuskin mitään ulkovaatteita suuremmin ostellaankaan mulle. Lainaan sitten miehen kaapista jos tarttee 🙂 Oon haaveillut niin kauan kuin muistan Haghlöfsin ja Didriksonsin puvuista. Ehkä joskus saan semmoisen? Vaikka sitten tammikuussa aleista jos hyvä säkä käy 🙂

  3. Tarkkasilmä sanoo:

    Talveksi on lämmin takki, joka tarvittaessa pitää myös vettä. (jonkun verran ainakin. muistelisin. no, haltin takki eniveis.) Sitten on toooosi ihanat icepeakin toppahousut. MUTTA: ensi talvenakaan en tule noihin mahtumaan 😀 viime talvena oli vielä noita raskauskiloja, jotta ei housut mennyt kunnolla kiinni. tai kiinni niin, että olisi voinut liikkua ja hengittää.
    Onneksi viime talvena ostin ihanan toppatakin, johon toivon mahtuvani myös mahani kanssa. Se kai se on sitten kaupassa ja pulkkamäessä päällä 😀

    Syksyksi mulla on tosi heikosti mitään. Yhden takin ostin keväällä alesta. Pitäis pitää vettä jonkin verran, enkä ainakaan vielä ole kastunut läpi asti. Mutta pelkään, että nyt kun maha kasvaa niin tämäkin ko. takki jää pieneksi ennen toppakelejä.
    Semmoiset kunnon sadetta pitävät vaatteet olis kivat. Ei välttis mikään kura-asu, mutta jotkut millä vois istua vaikka märkään ilman että tulis läpi.
    Ehkä sitten taas ensi vuonna uus yritys sopia ”omiin” vaatteisiin… 😉

    • Heh, joo äiti keltaisessa kura-asussa sydvesti päässä hiekkalaatikolla voisikin olla aikamoinen näky 😀 Toppahousut ne on kai tulevaksi talveksi hommattava minunkin. Olisikohan jossain joku pilli-malli ? 😀

    • Tarkkasilmä sanoo:

      Lainaat jostain ompelukonetta, jos ei omaa ole ja vedät ne lahkeet pilliksi 😉
      Keltainen kura-asu… joo, kumpparit vielä kelpais, mutta ehkä en lähtis tuohon kura-asuun kuitenkaan 😀 😀 😀

  4. Onnen Possut sanoo:

    Heippa! Olen vasta äskettäin löytänyt blogisi ja huomasin muuten juuri että meillä on aivan samanikäiset lapset 🙂
    Mutta joo, vastaus kysymykseesi. Löysin itseni juuri eilen hypistelemässä tuulipukuja (!)urheiluliikkeissä. Tajusin nimittäin että muksujen syyskelin vaatetus on kunnossa mutta omat tuulen ja veden pitävät tamineet puuttuvat kokonaan. Mutta ne tuulipuvut oli ihan yhtä kamalia mitä kuvittelin! Joten luovutin tällä kertaa ja toivon parempia ulkoilukelejä kunnes keksin hieman tyylikkäämmän ratkaisun….Pitäisiköhän piipahtaa myös Popilla 🙂

    • Heh, joo tuulipuku.. :D:D:D Suosittelen kyllä tuulen pitävyyden lisäksi vedenpitävyyttä! Riittää sitten vain yksi takki. Harmi ettei pop myy enään äitimallistoa, tosin ainakin outletissa (turussa) oli takkeja vaikka kuinka.

  5. jarna sanoo:

    Mulla on T2H takki, jolla samat kosteudenpito-ominaisuudet kuin lasten ulkovaatteissa. Kevyt ja hyvä, lisäksi kaunis. On mulla Marimekon Pirput Parput sadetakkikin ja tietysti kumppareita parit.

  6. Nanna sanoo:

    Mun täytyy nyt tunnustaa ettei mulla ole syksyn keleihin minkäänlaista takkia. Ei edes sitä parempaa ihmisten ilmoille puettavaa. Aina toitotan, että ulkoillaan säällä kuin säällä ja lapsilla oltava varusteet sen mukaiset ja nyt itse olen tässä tilanteessa. Tosin ihan vaan sen takia, että molemmat uskolliset takkini menivät keväällä ja alkukesästä hajoamaan ja olen kytännyt mieleisiä alella. Toppavarustus on sentään kunnossa kiitos joulupukin tuoman lahjakortin 🙂

  7. Anonymous sanoo:

    Olet Kaunis!

  8. Ripu sanoo:

    Minttu, sulla on mun takki! Tänään vetäisin ekaa kertaa tälle syksylle saman rotsin niskaan, mutta ei olla ihan samiksia, kun mulla on se vihreä. Hai-kumpparit avecina sadesäillä, mutta en oikein tykkää niistä, kun ne on semmoiset lonttoset. Consseilla vedin tänään sateessa, eikä käynyt kuinkaan. 🙂

    • hehehe! Se vihreä on ihanempi! Ja eikö siinä ole vielä irroitettava vuori? Conssit on ihan hyvät myös, säähän kuin säähän. Niillä on vedetty monta talveakin. Tuuletus reikiin kun laittaa vaan sisäpuolelle palan jesaria niin kyllä pärjää ;DD

  9. Annarilla sanoo:

    mulla paloi hermo villakangastakin kanssa rännässä tarpoessani isomman neidin tokana talvena… sitten tuli vuorattu didrikson vedenpito ja tuuli ominaisuuksin, ja sitten viime syksynä joku raiskin vedenpitävä takkikin. Housut on vielä kaupassa ja varmaan siellä hetken saa ollakin, kärsitään se sitten.. vedenpitävät nahkakengät kärsin itselleni jo juuri ennen vanhemman syntymää ja viime talvena talviverisotkin gorepinnoitteella… nyt sitten omaan taloon ja metsäpolun viereen muutaessa voisi olla aihetta kärrätä itsensä ainakin kumisaapaskauppaan ja ehkä sinne kammoamaani kuorihousukauppaankin.

  10. Miima sanoo:

    Ekan lapsen kanssa hytisin hiekkalaatikolla korkkareissa ja hameessa. Tokan kanssa tennareissa ja farkuissa. Kolmannen kohdalla hankin talveksi toppahousut ja takin, syksyksi sadetakin. Nyt neljännen jälkeen mulla on jo kuorihousut, windstoppertakki, kuoritakki, toisetkin toppahousut, untuvatakki, viking goret, gore-tennarit ja Sorelin talvikengät. Ja on huomattavasti mukavampi ulkoilla ;D

  11. Mama D sanoo:

    Lykkya pyttyyn unikouluun! Itse ostin tana kevaana itselle vihdoinkin sateenpitavan takin. Regatta – ei kauhean paksu, mutta villapaidan ku alle laittaa, niin parjaa taalla saarella talvellakin. Ja kumpparit kans. Tuo lasten kanssa ulkoilu saalla ku saalla on pakottanu sadevarusteiden ostamiseen.

    • Oih kiitos, kolme yötä takana..Kyllä tää kai tästä. Ennen lapsia ei ollut niin väliä, kun ei ulkona tavinnut olla jos ei halunnut.. Nyt on pakko.

  12. Taikinanaama sanoo:

    Hehe, meillä on ihan samat kamat, erona vaan että itse hytisen ensi talvena täällä Turgusessa! Mulla on tuo Popin kuoritakki(joka on ihan läkähdyttävän kuuma tälläselle hikipäälle karvalla tai ilman), samat vaunut ja Sorelit. Ei pitäisi tulla kylmä! Ai niin ja se Makian upee! JA Katjan mummon sukat!

  13. Taikinanaama sanoo:

    JA sä näytät kyllä niin ärsyttävän hehkeeltä vaikka vesisateessa! I hate you :)!

  14. Larsa sanoo:

    Lapsen lisäksi meillä on kaksi koiraa joten ulkoiluvaatteisiin panostetaan sekä välikautena että talvella. Haglöfs, Didrikson, 8848 Altitude, Hurtta ja The North Face löytyvät meidän kaapista. Ei haittaa tuuli, sade, lumi eikä pakkanen kun on pukeutunut oikein ja asiaan kuuluvasti 🙂 Oli keli mikä tahansa niin koirat ja lapsikin haluaa ulkoilla ja se vaatii vanhemmillekkin oikean varustuksen jotta ulkoilu on mielekästä.
    Ihana blogi sinulla 🙂

    • Hei hyvältä kuulostaa varusteet! On se niin paljon kivempaa olla lasten kanssa ulkona / koiran kanssa kävelyllä kun ei palele eikä varpaat kastu!

  15. Larsa sanoo:

    Lapsen lisäksi meillä on kaksi koiraa joten ulkoiluvaatteisiin panostetaan sekä välikautena että talvella. Haglöfs, Didrikson, 8848 Altitude, Hurtta ja The North Face löytyvät meidän kaapista. Ei haittaa tuuli, sade, lumi eikä pakkanen kun on pukeutunut oikein ja asiaan kuuluvasti 🙂 Oli keli mikä tahansa niin koirat ja lapsikin haluaa ulkoilla ja se vaatii vanhemmillekkin oikean varustuksen jotta ulkoilu on mielekästä.
    Ihana blogi sinulla 🙂

  16. MiaMatleena sanoo:

    Kun täytyy myöntää,että olen juuri niitä äitejä,jotka hytisevät leikkipuistossa! Senpä takia tahtoisin talveksi parajumpersin takin,mutta taitaa hinnan takia jäädä haaveiluksi. Pitääkö edes mainita,että lapsen varusteisiin on panostettu ja niihin on uponnut rahaa…

  17. Anonymous sanoo:

    Mintun blogi on kyllä positiivisin ja ”keimailemattomin” blogi näistä usean sadan lukijan blogeista!
    Kaunis nuori nainen terveellä ”maalaisjärjellä”!

    • Voi, ihana, KIITOS!!! 🙂 Juuri kun näistä anonyymeistä ja heidän ikävistä kommenteista on puhuttu monessa blogissa tulee tämmöinen. Oi että, iso hymy huulilla täällä! Kiitos!

  18. waapo sanoo:

    Me ollaan telttakansaa niin vaatteet säälle kuin säälle on löytynyt jo ennen lasta 🙂 Me ulkoillaan oli keli ihan mikä tahansa, jopa se kaatosade. Talveksi ajattelin ostaa tosin kunnon Parka-takin ja kombinoida sen lasketteluhousuihin. Ei mitään aikomuksi hytistä pakkasessa! 🙂

  19. Johanna sanoo:

    Olen ollut siinä onnellisessa asemassa, että sekä itse että tenavat ovat pärjänneet vuoden ympräi shortseilla/farkuilla ja lenkkareilla. Usein ajattelen, että en olisi pärjännyt Suomen olosuhteissa. Kaikki ne kura- toppa ja muut vaatteet. Ja kyllähän niihin pitkä penni uppoaa.

    Kerran olin vesisateella kävelyllä lasten kanssa (joitakin vuosia sitten). Naapurin mies ajoi vastaan töistä tullessaan. Hän oli kääntynyt kotipihassa ympäri ja tuli kysymään voisiko tarjota kyydin. Ei mitenkään voinut ymmärtää, että joku vesisateessa (lämpimässä) lähtee kävelylle 🙂

  20. Anonymous sanoo:

    Moikka, täälläkin on käytössä polarnin äitiystakki =) Se on tarpeeksi pitkä, kestää hyvin tuulta ja sadetta, suojaa ihan eri tavalla kuin muut takit. Irrotettava toppaus on paras! Talvitakkina hieman painava.
    Meinasin myydä raskauden jälkeen mutta nyt en luopuis mistään hinnasta <3 <3 <3

  21. Tessa sanoo:

    Blogissani on jotain sulle:)!

  22. Taikinanaama sanoo:

    Munkin blogissa on sulle jotain!!!

  23. Marika sanoo:

    Piti minunkin tulla ekaa kertaa kommentoimaan, jo kauan täällä taustalla lukeneena 🙂 Meillä on kuukautta vanhempi poika kuin teidän Elvis ja bongasin teidät livenä viime viikolla lounaan merkeissä ja vitsit miten kivoilta noi crocsin saappaat näyttää, nyt tuli ihan pakkomielle saada sellaiset 😉 Mulla on kurakeleille musta Raiski Dry tec 5000 -asu, vaaleanpunaiset Hai-saappaat tai perus goretex-lenkkarit. Talvitakki -ja kengät olis hakusessa, kun tietäis mitä haluais 😀
    Kiitos huippukivasta blogista ja ihanaa syksyä!

    • Moikka! Kiva kun kommentoit! Missähän lounaalla olet meidät nähnyt (heti mietin että mitä mulla oli milloinkin päällä, käyttäytyikö lapset hyvin yms, heh :DD)?
      Kiitos ja ihanaa syksyä sinnekkin!

  24. JohannaK sanoo:

    Sä oot niin söötti!! <3

  25. Lähiömutsi sanoo:

    Hiano on takki! Hei asiasta nakkisämpylöihin. Jos oikein tihrustan, sulla on kyydissä olevassa pullossa oranssi korkki. Mä en ole löytänyt noita korkkeja Helsingistä kuin Stockalta ja siellä niitä on vain valkoisina. Tylsää, tahtoo väriä! Mistä sinä olet oranssin pullon komistajan löytänyt vai tilasitko netistä? Mä en viittis paria korkkia ruveta tilaileen, ja sillä tekosyyllä tilaisin kaikkea, mitä ei oikeasti tarvita.

    • Heiii! Suurinosa korkista on ostettu stockalta, myydään neljän värin pakkauksessa. Voisikohan pyytää että ne tilaisivat niitä lisää sinne? Maahantuojan omasta kaupasta (bigsmallshop) saa myös. Heiltähän voi toki kysellä joskos möisivät vain yhden korkin?

    • Lähiömutsi sanoo:

      Aijjaa, no hitsiläinen, pariin kuukauteen niillä ei ole ollut kuin valkoista. Tai sitten tilaan suosiolla Big Small Shopista ja saan siinä hyvän tekosyyn tilata kaikkea muutakin… Mutta kiitos superisti avusta korkin metsästyksessä!

    • No eipä kestä 😀 Mitään apua tästä nyt ollut .. 🙂 Bebesissähän myydän lifefactoryä myös. Samoin Kruunukirpussa. Voiskohan niissä olla?

    • Lähiömutsi sanoo:

      Ai nii, Bebesissähän vois olla, sitä en muistanutkaan. Kruunukirpussa en muista nähneeni, mutta ehkä olis, täytyy tsekata. Äsken naputtelin epätoivoisen viestin Big Small Shoppiin, sillä niilläkään ei ole myynnissä korkkeja – minkään värisinä. Että kyllä on maar vanhempainvapaalla isot ongelmat 😀

    • Voi! Ne on varmaan sitten loppu aikalailla kaikkialta jos niilläkään ei oo. Joskos kuitenkin löytyisi vaikka irtokorkkeja jostain ukista pyöriksimästä. Toivottavasti! Sillä ohan sun nyt ihan pakko värillinen korkki pulloon saada! :DD ! Eikun oon tosissani. Toiv löytyy jostain:)!

    • Lähiömutsi sanoo:

      No nyt tuli selvyyttä, Big Small Shopista kertoivat, että värillisiä korkkeja ei olla saatu maahan parissa edellisessä toimituksessa, siksi ne ovat loppu kaikkialta. Kuukauden verran pitäisi vielä malttaa odottaa. Että nyt on pidettävä hyvä huoli tuosta yhdestä ainoasta tallella olevasta korkista, ettei joudu tylsiä valkoisia ostelemaan väripläjäyksiä odotellessa. Kiitos mukana elämisestäsi suuressa korkkiharmituksessani! :DDD

  26. Marika sanoo:

    Hakaniemen Rosso 🙂 Ja kyllä, sulla oli kivat vaatteet ja ihana Elvis käyttäytyi paaaaaljon paremmin kuin meidän ympäri ravintolaa konttaava ja kitisevä vintiö 😀 😀

    • Aaaa, noniin! Eli juuri tänä samana päivänä, kumpparit jalassa 😀 Teidänkin lapset olivat oikein nätisti. Meillä oli helppoa kun mukana oli vain yksi! :))

  27. Ruusu sanoo:

    Just hankin itselleni Tretornin conversehenkiset goretexit. Karvavuorilla. Ah! Että joo, ainakin siltä osin oon valmistautunut syksyyn/talveen, vaikka henkisnen valmistautuminen onkin vielä vähän hakusessa. 😉

  28. MIIU sanoo:

    Arvaaaaa muru mitä?!?! Kaisa löysi mulle tän rotsin koossa S! Jee! 😀 happyhappyjoyjoy!
    Kattotaan missä kunnossa on käytettynä 😉

  29. Anonymous sanoo:

    Hei,

    Missäpäin Turkua on Popin outlet? En löydä mistään osoitetta.

    t.Uusi lukija

  30. Tarkkasilmä sanoo:

    YHYY!
    Mä keksin NYT haluta ja tarvita tuon takin, niin sanokaapa että ne on loppu koko Suomesta ja että säästän rahani? (ja kärvistelen sitten vanhoilla takeilla ja ostan semmoisen ei-äitiysmallisen kunhan olen taas karistanut raskauskiloja..)
    Terveisin pakkomielle_se_on_takkikin 😉

Kommentoi