POIKIEN UUDET CONSSIT

3/07/2012

Converseperheemme kasvoi muutamalla pikkuisella, kun pojat saivat tuliasia jenkeistä. Elviksellä olikin jo valmiina viisi paria Kaapon vanhoja tennareita, Kapulle taas viime syksyisetkin olivat jääneet pieniksi.

Mä olen ehkä vähän juntti, mutta musta on söpöä kun koko perhe pukeutuu samaan tyyliin. Aika usein meillä onkin kaikilla conssit jalassa. Lasse (siis uusille lukijoille tiedoksi avomieheni/lasten isä) ei oikeastaan muita kenkiä ikinä käytäkkään. Olen minäkin nuoruusvuosina vetänyt niillä kesät talvet.

Kaikki poikien converset ovat tulleet meille ystävitä tilauksena tai tuliaisina jenkeistä. Ovat siellä puolet halvempia kuin suomessa. Suomessa en ole myöskään nähnyt myynnissä noita ihan pieniä kokoja. Niitä vauvatossuja ainoastaan. Mitään ihan helpoimpia kenkiä noi eivät todellakaan ole vauvan jalkaan laittaa, mutta nykysin kokemusta on jo karttunut ja tekniikka hallussa. Ja kun ne ovat vaan niin söpöt! Tarramalleja löytyy myös paljon kivoja lastenmalleista, mutta tietääkseni vähän isommista koosta alkaen. Molemmilla pojilla on siis olleet conssit käytössä vauvasta saakka, Elviskin tulee todennäköisesti niillä ottamaan ensiaskeleensa.

Converset ovat aika reilua kokoa. Kaapon uudet valkoiset nahkasiet tennarit ovat kokoa 10 (eur 26) ja niiden sisämitta on 16,5 cm. Elvis käyttää nyt kahta kokoa 3 (eur 19) joissa sisämitta 11 cm, nämä uudet punaiset taas ovat koko 4 (eur 20) ja niissä sisämitta 11,5 cm. Tämä kannattaa ottaa siis huomioon jos vaikka tilaatte ulkomailta kenkiä. Sama koskee aikuisten kokoja, reiluja nekin. 

Aika yleisiä kenkiä nämä ovat nykyisin lapsilla, löytyykö teiltä? Entä mitä olette mieltä siitä kun osa neuvolahlökunnasta ja fyssareista sekä ortopedeistä sanoo että ensikengän pitäisi olla tukeva ja toinen osa sitten toista. Itse olen pääytynyt uskomaan tätä jälkimmäistä porukkaa. Että kengän pitäisi antaa lapsen jalan liikkua ja vahvistua itse, ei muokata ja liikaa tuke sitä tiettyyn asentoon.

Conssien jälkeen lempparikengät löytyvät sitten Vansilta. Ja niitäki siis löytyy, koko perheeltä.

Minttu


12 Responses to “POIKIEN UUDET CONSSIT”

  1. kte sanoo:

    Converseja ei kellään meillä ole, eikä oo koskaan ollutkaan 😀 Ehkä ME ollaan juntteja 😉 Mutta pakko oli laittaa kommenttia tuosta Kissin paidasta: sellaiset kyllä kelpais vaikka koko perheelle!!

  2. Satu sanoo:

    Mä uskoisin, että ensimmäisten kävelykenkien pitäis olla tukevat. Lapsen on helppo kävellä ilman kenkiä, mutta koska kenkien kanssa on astetta vaikeampi pikkuisen talsia niin koen paremmaksi, että ne tukisi kunnolla nilkasta, ettei nyrjähtäisi vinolla askeleella.
    Ja sitten kun kävely alkaa kengät jalassa sujua niin voi siirtyä löysempiin kenkiin.

    Mutta uskoisin, että lapsi oppii lopulta kävelemään, oli sillä sitten millaiset kengät tahansa. 🙂

    Nuo punaiset on kyllä suloiset! Onko jotain nettikauppaa, josta noita voisi tilata vähän halvemmalla kuin mitä suomessa maksaa? 🙂

    • Nettikaupoista en valitettavasti tiedä. Jenkeistä kun tilaa niin päälle tulee usein verot/tullit, joilloin se ei enään olekkaan niin edullista. Jos joku tietää EU aleuuelta edulisen nettikaupan niin vinkatkaa hei! Muutoin kannattaa kysellä tutuilta jotka mahdollisesti sinne päin ovat matkaamassa tuliaisia 🙂

  3. zanne sanoo:

    Meillä oli kuopuksella vauvatossuina Conssit. Ja nyt on jenkeistä tuodut matalat tumman siniset Conssit jossa on kuminauhamaiset kengännauhat ja tarra.
    Aika paljon yhteistä tyylissä on teidän Kaapon ja meidän pojan kanssa, sama hiustyyli ja bändipaidat on meilläkin in (meillä on muutama AC/DC ja Iron Maiden paita).

  4. MIIU sanoo:

    Conssit löytyvät meiltäkin, niin isiltä ja äidiltä kun Valolta(10kk) 🙂 Valon ensitossut olivat siniset converset ja samalla linjalla jatketaan! Vanssit on toiset lempparit ja nyt oon ihastunut vauvojen nike-popoihin :p

  5. Katriina sanoo:

    Conssit löytyy meiltäkin, ihanat nahkaiset tuolla meidän vuotiaalla.
    Nuo nahkaiset on olleet ”ensiaskel” kenkänä ihan, noi nahkaiset on tosi tukevat.
    Nyt haaveilen molemmille punaisista consseista, meillä siis tykätään!!

  6. Tanja sanoo:

    Conssit löytyy meidänkin tytöiltä 🙂

    Minulle sanoi fysioterapeutti, että parhaiten jalkaa kehittää/vahvistaa se, että se saa kokea paljon erinlaista rasitusta eli varpasillaan ja sukkasillaan oloa, kengillä kävelyä sekä erinlaisilla alustoilla tepastelua (kova lattia, pehmeä matto jne). Sitten kuulema jos on jalalla taipumusta ”asettua” väärin on hyvä käyttää kenkää muutama tunti päivässä sisätiloissa tukemaan oikeaa askellusta 🙂 Ite oon samoilla linjoilla tämän fyssarin kanssa, hyvin perusteli ja osasi asiansa!

    • JOtain tuon suuntaista juttelin myös erään jalkakenkäsepiaalistin (mikä se nyt oli) kanssa 🙂 Varoitteli ettei saa liikaa tukea nilkkaa ja jalkapohjaa, muuten omat lihakset eivät vahvistu tarpeeksi. Suositteli sellaisia paljasjalkakenkiä, jolloin jalka saa kaikki nuo mainitsemasi pinnat ja tuntemukset.

    • Tanja sanoo:

      Kummipojallani on tuollaiset paljasjalkakengät. En ole kyllä käyttökokemuksia niistä vielä kysellyt 🙂

Kommentoi