Bugaboo Donkey käyttökokemuksia

30/10/2011

Donkeyt ovat siis olleet meillä käytössä nyt noin kuukauden. Ne on ihanat. En mä voi oikein muuta sanoa. Olen tosi tyytyväinen että me ostettiin nämä. Ollaan menty niin monona kuin duona. Ne ovat juuri täydelliset meidän tarpeisiin.

Lapset istuvat rattaissa vierekkäin, pystyvät olemaan vuorovaikutuksessa toistensa sekä vanhempien kanssa. Istuimen menosuunnan saa vaihdettua helposti vaikka lapsi kyydissä. Koska lapsilla on omat istuimet, saavat he tarvittaessa myös oman rauhan. 

Koska ennen tilaamista en ollut nähnyt rattaita livenä jännitin varsinkin istuimen leveyttä. Pelkäsin sen olevan liian kapea isommalle lapselle talvikamineissa. Jännitys oli onneksi turhaa. Donkeyssa istuin on muutaman sentin kapeampi kuin cameleoineissa, mutta se ei haittaa. 

Leveys ei ole tuottanut ongelmia. Leveyteen tottui todella nopeasti ja nyt on jopa sellainen superjenkkimutsi-olo niitä työnnellessä. Cameleonit tuntuvat niiden jälkeen ihan leluilta. Liikumme julkisilla ja käymme paljon kaupungilla, kuitenkin tähän saakka ainakin olemme mahtuneet kaikkialle minne ollaan tahdottukin.

 Isot etupyörät takaavat todella tasaisen kyydin. Matka ei tössähdä yllättäviin kuoppiin tai katukivetykseen. Rattaita on tosi hyvä työntää, ne ovat kevyet, liikkuvat ja kääntyvät hyvin ja helposti yhdelläkin kädellä. Uskon että ne toimivat hyvin myös talvella loskassa ja lumessa.

Muutama muukin parannus on cameleoneihin verrattuna. Istuinasennon säätö on niissä yksinkertaisempi ja sulavampi. Se onnistuu yhdellä kädellä. Myös istuinosan/kopan irroittaminen toimii näissä paremmin ja helpommin. Jalkajarru on myös kätevämpi.

Donkeyssä ei ole heittoasiaa. Se ei sinänsä haittaa, sillä en muutekaan käyttänyt sitä. Ainoa hyöty heittoaisasta oli julkisissa, joissa työntöaisan sai kokonaan pois muiden matkustajien tieltä. Donkeyssä on kuitenkin teleskooppivarsi jonka saa työnnettyä todella alas ja näin ollen lähes kokonaan pois tieltä.

Monona, eli yhden lapsen ja sivukorin kanssa, rattaat toimivat hyvin mutta ovat hieman hassun näköiset. Ne tuntuvat myös leveiltä, vaikka eivät oikeasti ole kuin 60cm eli saman verran kuin cameleonit. Sivukori on kuitenkin mainio. Sinne saa mm laukun, skeittilaudan, pallon ja vesipullon. Tai vaikka kauppaostokset. Se on tosi näppärä, ei tarvitse kyykkiä ja kumarrella alakoriin. Isommankaan lapsen kanssa rattaat eivät tunnu toispuoleisilta vaikka sivukori olisikin tyhjänä.

Duonoa (/Twininä) nämä ovat kuitenkin parhaimmillaan. Lapset saa istumaan erikseen haluamaansa asentoon ja suuntaan. Molemmat lapset saa nukkumaan makuuasentoon, mikä ei ole mahdollista ainakaan Phil&Tedseissä. Ihanaa että molemmat lapset ovat näkyvissä ja käden ulottuvilla. Duona tavarakori on myös todella suuri ja sinne mahtuu isommatkin kauppaostokset.

Toivottavasti olen jatkossakin yhtä tyytyväinen kuin nyt. Camelenoista emme kuitenkaan luovu. On kätevää että monilapsisessa perheessä (jossa kaksi lasta käyttää rattaita ja on kaksi aikuista) on kahdet rattaat. Ainakin meillä on ollut jo tarvetta molemmille kun ollaan menty eri paikkoihin.

Suosittelen kyllä näitä kovasti kaikille tuplarattaita harkitseville. Jos vain omassa kodissa esim hissi on ”normaalikoinen” eikä muita esteitä hieman leveämmille rattaille ole. Kaikkialle muualle kyllä pääsee ja mahtuu, tavalla tai toisella.

Bugaboo donkeyt tulevat suomessa myyntiin marraskuun aikana.

Minttu


14 Responses to “Bugaboo Donkey käyttökokemuksia”

 1. Riikka sanoo:

  Ja mä ihan kohta ostan nuo..tarviin tai en!

  Kyllästyttäää niin Phil&teds päällekkäisyys kun toinen lapsi joutuu olemaan toisen alla.. Kävelen sitten vaikka aina keskustaan jos en mahdu raikkaan..
  Tuleepahan sitten urheiltua..vai mitä?

  Hyvä juttu ja olen jo ihan myyty! vuoden tässä olenkin jo haaveillut näistä..

  Riikka

 2. Anonymous sanoo:

  Millainen jousitus Donkeyssa on? Bugaboo Cameleoneista en oikein tykkää, mutta nämä Donkeyt miellyttää silmää. :) Onko työntöaisa tukevan tuntuinen? Cameleoneissa heiluu ikävästi..

  Saanko kysyä, paljon noin suunnilleen tuli hintaa vaunuille?

 3. Hmm no jousituksesta en oikein osaa sanoa (mitään virallista teknistä). Mutta siis todella kevyt ja tasainen kyyti, helppo työntää yhdellä kädellä vaikka mukulakivikadulla.

  Cameleonien työntöaisa heiluu juuri tuon jokasuuntaan kääntyvän heitto-ominaisuuden takia. Jota siis donkeyssä ei ole. Joten työntöaisa on ”kiinteä” eikä heilu yhtään.

  Bugaboo vaatii samoja hintoja kaikkiin maihin. euromaissa hinnat:
  mono: 1089 €
  duo: 1339 €
  twin: 1489 €

  Mutta esim Englannista saa alvin ja punnan kurssin ansioista halvemmalla.

 4. Mekkomero sanoo:

  No täällähän olikin juttu jo uusista bugista. Saanko kysyä minkä ikäinen vanhempi lapsenne on, viihtyykö viel hyvin rattaissa? Kätevää että nuo saa myös vain yhdelle. Mukava kirjoitustyyli sinulla. Kiva lukea ja ihanan paljon kuvia :)

 5. Moi taas :)!

  Kaapo on siis täyttänyt 2 vuotta syyskuussa (ikäeroa lapsilla on 2v 1kk).

  Hyvin poika viihtyy rattaissa vaikka tykkää ja jaksaa ja myös kävelläkkin. Ja kun vauva kasvaa niin pääsevät sitten viihdyttämään toisiaan rattaissa.

  Liikumme paljon kaupungilla ja saatamme olla väillä koko päivän liikkeessä, silloin (varsinkin) tuplat ovat aivan ehdottomat. Kaapo nukkuu myös joka päivä päiväunet, joten emme millään pärjäisi pelkällä seisomalaudalla.

  Alan myös kokoajan pitämään enemmän tuosta mono-tyylistä. Se sivukori on niin näppärä :)

  Kiitos tästäkin ilostuttavasta kommentista!

 6. Anonymous sanoo:

  Heissan,

  täällä taas minä- edelleen pähkäilen hankitaanko cameleonit seisomalaudalla VAI nämä donkeyt seisomalaudalla.
  Kolmas lapsi syntyy nyt vajaan 2kk:n päästä. Vanhin on siinä vaiheessa 4,5v keskimmäinen 2v ja risat.

  Vaikeaa päättää. Tavallaan hintaero ei ole huima. Cameleonit mustana+ talvirenkaat+seisomalauta menee jo lähelle Donkey Duon hintaa.

  Ja joukossa laiskuus tiivistyy: jos pienin on vaunuissa, keskimmäinen seisomalaudalla niin tulee varmasti hetkiä, kun vanhin rutisee ”en jaksa kävellä”. Kaikki puistohommat menee niin,että nämä isommat hyörii ja pyörii omin jaloin. Mutta entä kaupunkireissut? Entä muut matkat?

  Nythän meillä on ollut Phil&Tedsit käytössä ja ne on olleet kätevät kahden kanssa. Vauva+2v ei onnistu niillä. Vaunukopan kanssa ei onnistu näillä meidän kärryillä taapero enää mukaan.

  Käytiin eilen Vaunuaitasssa fiilistelemässä. Tavarakorin kanssa ne mustakin on tuntuneet leveämmiltä mitä Cameleonit. Mutta iloinen yllätys oli, ettei ne kahden istuimen kanssa olleet ihan niin leveät, mitä pelkäsin.

  Onko sulla jotain mielipidettä tai neuvoa tähän mun pähkäilyyn?
  Olen kiitollinen jo tästä hyvästä esittelypostauksesta!

  Mukavaa talven odottelua sulle ja perheellesi!

  Leena

 7. Leena no ehdottomasti kyllä donekyt seisomalaudalla ! ;D

  Kiitos ja samoin kaikkea hyvöö ihanaa sinulle!

  Ilmoittelethan mihin ratkaisuun lopulta päädyitte!

 8. Anonymous sanoo:

  Itse jo hankin nuo iänikuiset P&T:it valmiiksi, mutta vähän nämä Donkeyt on jääneet kaihertamaan mieltä :). Meillä siis ikäeroksi tulee 2 v 2 kk ja ykkönen on vilkas ja melko kookas kaveri (nyt 2 v 1 kk painaa jo 15,5 kiloa ilman ulkovermeitä).

  Jotenkin pelotti, että rynkyttää nuo Bugat mäsäksi heti alkumetreillä, kun Cameleoneita hipelöineenä ajattelin nuo uudetkin jotenkin heiveröisemmiksi. Ja tuo osastojen kapeus ja toisaalta leveys kahden kanssa epäilytti kanssa, kun julkisilla paljon liikutaan. Mutta ovathan nuo Peeteetkin toisaalta melko pitkät… Sano nyt joku lohdutuksen sana, etten unelmoisi enää näistä Bugista ;D.

  Niin ja kiinnostaa kyllä kuulla sitten kokemuksia lumessa etenemisestä, jos sitä nyt sitten jossain vaiheessa tuolta taivaalta pölisee :).

  Hanna

 9. Anonymous sanoo:

  Heippa,

  haaveissa on tuleville tuplille donkeyt, ja kalliin hankintahinnan vuoksi mietityttää, miten pitkään muksut mahtuvat ratasosaan. Toki lasten kasvu on yksilöllistä, mutta mahtuuko esim. sinun esikoisesi vielä mukavasti matkustamaan? Ja kuinka pitkään uskot hänen mahtuvan vaunuihin? Olen ymmärtänyt että kuomun korkeutta pystyy jotenkin säätämään, ettei ottaisi päähän kiinni, pitääköhän paikkaansa?

  Niin juu, nuo loskakokemukset kiinnostaa myös!

 10. Anonymous sanoo:

  Terve! Eksyin tänne kun lueskelin Donkeysta vähän… Mulla tuli yksi yö semmoinen ajatus, että miten helpot nämä rattaat on käyttää yhdellä kädellä? Minun appiukon toinen käsi on halvaantunut, ja tuli sitten mieleen että täytyyhän hänenkin pystyä yksin käyttämään vaunua! =) Ihme juttuja sitä tuli ajatelleeksi, vaikka en ole edes vielä raskaana! =)

 11. Hanna, voi kun voisinkin mieltäsi helpottaa ja dokeyt haukkua. Edelleenkin ne ovat olleet käytössä vallan mainiot. Mutta ei ne p&t varmasti huono valintakaan ole.

  Loskassa ovat kulkenee ihan hyvin. Etupyörätkin kun tosiaan ovat ihan hyvän kokoiset niin helppo mennä kinosten yli. Raskaathan ne ovat pahassa sohjossa, mutta niin varmasti kaikki joissa kaksi lasta kyydissä.

  K on nyt kohta 2v ja 4kk ja hyvin mahtuu talvihaalarin ja lämpöpussin kanssa istumaan. Kaverini lapsi täyttää ensi kuussa 4 ja istuu edelleen mukavasti kyydissä. Uskon kyllä että vanhempi mahtuu niissä mukavasti istumaan niin kauan kuin tarvis. Ensi talvena haalarin kanssa vöiden kiinnittäminen saattaa olla hankalaa, niissä ei ole paljoa säätövaraa jäljellä. Muuten en usko että mitään ongelmaa on.

  Kuomu on meillä usein ylhäällä, mutta hyvin mahtuu istumaan alle kuomu alhaallakin. Ainoastaan nukkumis asennossa pää osuu kuomuun (ei haittaa mitenkään) kun peppu ei ole ihan istuimen pohjassa. Kuomun korkeutta ei voi mitenkään säätää, mutta tarvittaessa sen voi ottaa kokonaan pois eikä ole yhtään hullumpi niinkään.

  ”Rattaita on tosi hyvä työntää, ne ovat kevyet, liikkuvat ja kääntyvät hyvin ja helposti yhdelläkin kädellä.” Eli kyllähän niitä yhdelläkin kädellä työntelee ja liikuttelee, ylämäissä voi olla kuitenkin haastavaa.

  :)

 12. Anonymous sanoo:

  Pakko oli tulla kertomaan, että meidän P&T:it vaihtuivat juuri Donkeyihin :). Kiitokset käyttökokemusten jakamisesta, niiden perusteella uskaltauduin tekemään päätökseni – rattaat ovat oikeasti tosi mainiot! Itse hankin myös turvakaukaloadapterin ja ai että, kun on näpsä käydä kaupoilla ;). Vekara viihtyy hereilläkin siellä kaukalossa, kun näkee vähän paremmin ympärilleen. Ja shoppingit mahtuu vaivatta kyytiin…

  Hanna

 13. Päivi sanoo:

  Moikka!

  Tää tulee nyt aika pitkän ajan jälkeen :-) Näitä donkeyn käyttökokemuksia vaan on aika vähän.

  Miten, oletko ollut edelleen tyytyväinen?

  Me täytiin testaamassa näitä, ja tyttö (1v 3kk tuntui aika isolta ratasistuimeen, tyttö on pieni (74 cm ….). Onko teillä ollut sen kanssa ongelmia että pää ottaisi kiinni tuohon kupuun ratasistuimessa?

  Kiitos etukäteen jos jaksat vielä vastata :-)

  Päivi

  • Moikka!
   Mulla on myös vähän uudempi juttu, lokakuulta jos haluat käydä lukemassa http://mamigogo.bellablogit.fi/2012/10/16/bugaboo-donkey-vuoden-kayttokokemus/ :)
   Kevään jälkeen meillä ei donkeyt ole olleet enään käytössä, mutta ihan vain sen takia että vanhempi poika on jo niin iso, täyttää syksyllä neljä. Kokoajan kun rattaat ovat olleet on hän mielestäni mahtunut näihin oikein hyvin :-) Kuomun alle mahtuu myös edelleen hyvin, siinä tuskin on mitään olengelmaa ennen 4 vuoden ikää.

   Ainot mihin en ole ollut tyytyväinen näissä ovat ilmakumirenkaat, en ole tottunut sellaisiin ennen ja unohdan aina pumpata ne + ovat pari kertaa puhjenneet. Muuten suosittelen oikein lämpimästi :)